«Χρέωναν» κονδύλια στις εκδηλώσεις της ομογένειας της Ν. Υόρκης για φιλοξενία επισκεπτών που δεν πήγαν ποτέ!

Τον έλεγχο, όπως έχουμε ξαναγράψει, διεξήγαγαν οι πετυχημένοι επιχειρηματίες και ευυπόληπτα και κοινώς αποδεκτά μέλη της ομοσπονδίας κ. Γιάννης Σερέτης (ως πρόεδρος), Γιάννης Χελιώτης και Μιχάλης Τραχανής. Η υπόθεση προσλαμβάνει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις και την κατάσταση κατά τα φαινόμενα και τις υπάρχουσες πληροφορίες θα κληθεί μάλλον να ξεκαθαρίσει και η ελληνική Βουλή, αφού είναι η μόνη αρμόδια -σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή που εδώ και χρόνια εκπροσωπεί την ελληνική Βουλή- να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όσα εγγράφως και εκπρόθεσμα μετά από δυο και πλέον έτη κατέθεσαν οι πρώην πρόεδροι της ομοσπονδίας Γεώργιος Γεωργόπουλος και Απόστολος Τομόπουλος για τα πεπραγμένα των διοικήσεών τους. Ο κατά δύο χρόνια εκπρόθεσμος απολογισμός αφορά την πλέον πολυδάπανη και μοναδική μεγάλη εκδήλωση της ομογένειας στις ΗΠΑ για τις εκδηλώσεις μνήμης της εθνικής μας παλιγγενεσίας του 1821 που γίνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της επετείου της εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου. Εκδηλώσεις που η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας τιμά εδώ και χρόνια με την αποστολή της προεδρικής φρουράς, η Βουλή στέλνει πάντα μια αναβαθμισμένη διακομματική αντιπροσωπεία και η κυβέρνηση εκπρόσωπό της κάποιον κορυφαίο υπουργό. Όλα τα έξοδα αναλαμβάνει πλήρως η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης!

Το τελικό 50σέλιδο πόρισμα με το σημειολογικό μαύρο εξώφυλλο που κατατέθηκε επισήμως προ μίας εβδομάδας στο προεδρείο της ομοσπονδίας έχει ανάψει φωτιές με όσα αποκαλύπτονται στις σελίδες του. Το «μαύρο πόρισμα» είναι διανθισμένο από καταθέσεις προχειρογραμμένες κυριολεκτικά σε μπακαλόχαρτα και εκπρόθεσμους οικονομικούς απολογισμούς, που αν μη τι άλλο εκθέτουν αν όχι σύσσωμο το παρόν ΔΣ, τουλάχιστον μεγάλο μέρος του, που εδώ και μήνες κωλυσιεργούσε το έργο της ειδικής έκτακτης επιτροπής ελέγχου. Το σημείο όμως που γεννά πολλά ερωτηματικά είναι ο εκπρόθεσμος προχειρογραμμένος οικονομικός απολογισμός της διετίας 2003-2004 από τους κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο και Απόστολο Τομόπουλο, οι οποίοι, επιχειρώντας μάλλον να δικαιολογήσουν κάποια σημεία, παραφουσκώνουν τους αριθμούς των προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα να μένουν έκθετοι πρώην υφυπουργοί Εξωτερικών, όπως ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος φέρεται το 2003 στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου να συνοδεύεται με πολύ περισσότερα άτομα πέραν της επίσημης βουλευτικής αντιπροσωπείας! Συνοδεία-μαμούθ χωρίς περαιτέρω στοιχεία (δεν αναφέρονται πρόσωπα, ιδιότητες κ.λπ.), με τον σκανδαλώδη αριθμό των 14 ατόμων! Από οκτώ άτομα φέρεται να συνοδεύεται και ο πρώην υφυπουργός Παναγιώτης Σκανδαλάκης το 2004. Πολυάριθμη αλλά επίσης κατά την ίδια τακτική (άνευ στοιχείων και ιδιοτήτων) φέρεται να είναι και η αποστολή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης το 2004, αποτελούμενη από 12 άτομα!

Το εκπληκτικότερο δε όλων είναι ότι για όλα αυτά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι -βουλευτές, δήμαρχοι και πρώην υπουργοί- που τα ονόματά τους περιφέρονται σε μπακαλόχαρτα δεν έχουν ιδέα! Και να ήταν μόνο αυτά. Μόλις η εφημερίδα άρχισε να ψάχνει την υπόθεση αυτή (από πέρυσι) κινητοποιήθηκε ένας μηχανισμός λάσπης (με πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα) άνευ προηγουμένου, στον οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι ανωτέρω προκειμένου να αποσοβηθούν τα χειρότερα για αυτούς, από τον χείμαρρο των αποκαλύψεων που έρχονταν… ελπίζοντας ότι θα καμφθεί η εφημερίδα μας από τις απειλές και τις μεθοδεύσεις και θα σταματήσει την έρευνα. Το «Π» έχει στη διάθεσή του όλο τον φάκελο του πορίσματος, τον οποίο θα αποκαλύψει στην πρόεδρο της Βουλής. Εξετάζοντας προσεκτικά όσα περιλαμβάνει το πόρισμα, εύκολα διαπιστώνει κανείς καραμπινάτες υποθέσεις πλαστογραφίας -για τις οποίες όλοι ψιθυρίζουν και συζητούν ανοιχτά στον Λευκό Πύργο και στο Neptoun Diner και για τις οποίες (κατά τους καταγγέλλοντες Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και Δημήτριο Δημητρίου) θα πρέπει να επιληφθεί ειδικός και η υπόθεση να οδεύσει προς τη «Δικαιοσύνη διότι αν μη τι άλλο αυτή η κατάσταση εκθέτει τον ιστορικότερο και μεγαλύτερο ομογενειακό οργανισμό της Αμερικής». Να σημειώσουμε ότι στα δικαστήρια απειλεί ότι θα καταφύγει εδώ και μήνες που σέρνεται αυτή η υπόθεση και ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος έχει κάνει δημόσια δήλωση σύμφωνα με την οποία «όποιος έχει όχι στοιχεία αλλά ενδείξεις και δεν πάει στον εισαγγελέα τότε είναι σκουλήκι που έμαθε μόνο να σέρνεται. Όλα τα άλλα είναι απλώς λόγια που λέγονται στους καφενέδες».

Την ίδια άποψη έχει και ο έτερος των εμπλεκομένων Α. Τομόπουλος. Αντιθέτως ο τρίτος, νυν πρόεδρος Νικόλαος Διαμαντίδης, εκ των φερομένων ως υπεύθυνων και στον οποίο η Επιτροπή αποδίδει ευθύνες για την απώλεια 4.458 λαχείων (αν και εδώ όσοι γνωρίζουν σε βάθος την υπόθεση μιλούν για μεθόδευση εις βάρος του επειδή διαχώρισε τη θέση του από τους υπολοίπους και προχώρησε στον οικονομικό έλεγχο) επιμένει ότι «δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και είμαι εδώ μέχρι να ολοκληρωθεί η κάθαρση σε αυτόν τον οργανισμό και να παραδώσω την ομοσπονδία καθαρή στην ομογένεια». Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενοι είναι σχεδόν όλοι στην πλειοψηφία τους κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Γεωργόπουλος (με ισχυρές διασυνδέσεις στο κόμμα και στην κυβέρνηση, όπως ο ίδιος διατείνεται) είναι πρόεδρος μιας εκ των τριών τοπικών οργανώσεων που διαθέτει το κυβερνών κόμμα στη Νέα Υόρκη, το οποίο φαίνεται να παρακολουθεί τα γεγονότα με διακριτικότητα και απόσταση από τα διαδραματιζόμενα. Εξάλλου ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας και εκ των ισχυρών υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές στην ομοσπονδία Πέτρος Γαλάτουλας είναι επίσης πρόεδρος μιας τοπικής της ΝΔ, αλλά και εξ εκείνων που λόγω θέσεως φέρονται να έχουν πολλά «χαρτιά» για όλη αυτή τη δύσοσμη υπόθεση που ταλανίζει εδώ και μήνες την ομογένεια. Χαρτιά που μέχρι στιγμής κρατά κλειστά «μέχρι την κατάλληλη στιγμή -όπως δηλώνει off the record- που θα αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια και δεν θα συγκαλυφθεί τίποτα απολύτως». Οι αποκαλύψεις για τα διαδραματιζόμενα στους κόλπους της ομοσπονδίας παραλίγο να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την καθιερωμένη πανομογενειακή συνέλευση εν όψει της παρελάσεως της 25ης Μαρτίου. Τότε που ο πρόεδρος επιτροπής παρελάσεως Ντίνος Ράλλης πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα, στο οποίο να καταδικάζονται όσα συμβαίνουν στο ΔΣ και παρεμποδίζουν το έργο της Επιτροπής -παράλληλα να υπάρξει εκεχειρία μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση. Η πρόταση αυτή από όλα σχεδόν τα μέλη και των δυο πλευρών θεωρήθηκε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ομοσπονδίας και του ΔΣ και ο πρόεδρος Ν. Διαμαντίδης ζήτησε την απόσυρση του εν λόγω ψηφίσματος. Ο κ. Ράλλης δεν συμφώνησε και η υπόθεση τώρα εκκρεμεί για το επόμενο ΔΣ.

Η υπόθεση στους κόλπους της ομογένειας έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, παρά το γεγονός ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» (η μόνη ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στη Νέα Υόρκη) αποφεύγει να αγγίξει την έκρυθμη κατάσταση και περιορίζεται μόνο σε κάποια μικρά σποραδικά επικριτικά σχόλια του καταξιωμένου συναδέλφου Σταύρου Μαρμαρινού. Οι ομογενείς, που σε λίγο θα κληθούν να ενισχύσουν και οικονομικά την εθνική παρέλαση, έχουν μείνει άναυδοι από τις αποκαλύψεις για τα δρώμενα από την εβδομαδιαία «Greek News» αλλά και τα όντως καυστικά και αποκαλυπτικά σχόλια του ομογενούς δημοσιογράφου Σάκη Σερέτη. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι οι ομογενείς παρακολουθούν τις αποκαλύψεις που κάνει το «Π» είτε ηλεκτρονικά μέσω της digital έκδοσης, είτε αποστέλλοντας με e-mail σε όλη την Αμερική τα σχετικά δημοσιεύματα για τα διαδραματιζόμενα είτε βγάζοντας φωτοτυπίες της εφημερίδας «Π» που μοιράζονται κατά εκατοντάδες στα καφενεία, στους συλλόγους και στις κοινότητες τις Κυριακές!


Σχολιάστε εδώ