Tι σημαίνουν οι συνεχείς αποχωρήσεις από τον Alpha

Ο Γ. Ψαρράς έπεσε από την πρώτη στιγμή στα δύσκολα, όταν ο Δ. Κοντομηνάς πήρε το κανάλι από τον Σ. Τσοτσορό, αναλαμβάνοντας τότε τη θέση και του διευθύνοντος συμβούλου, την οποία έδωσε χωρίς αντίρρηση στον επίσης αποπεμφθέντα Τ. Καλημέρη. Η αποχώρηση, λοιπόν, ενός «πιστού στρατιώτη» προκαλεί ερωτηματικά.

Η επίσημη ερμηνεία αναφέρεται στα προβλήματα που διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο του ΕΣΡ, με την απόκτηση των μετοχών από τον Γ. Ψαρρά προ διετίας, λαμβάνοντας δάνειο από εταιρείες του Ιδρύματος Ωνάση (το οποίο εξυπηρετείται κανονικά), με τον επιχειρηματία να διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια πώλησης του καναλιού στη σχετική ανακοίνωση. «Ας μη ματαιοπονούν άδικα, διότι δεν πρόκειται να αφήσω το τιμόνι του Alpha», αναφέρει χαρακτηριστικά. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεπικουρεί και η πληροφορία πως ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για σημαντικές συνεργασίες και συνέργειες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Το ερώτημα όμως είναι ποιος αγοράζει το 25% των μετοχών. Φιλικά πρόσωπα ή οι νέοι μέτοχοι, όπως θέλει η φημολογία;

Τη θέση του Γ. Ψαρρά έλαβε ο Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι και το ισχυρό πρόσωπο του καναλιού, μέσω του οποίου επιχειρείται μια φιλοκυβερνητική στροφή. Προηγήθηκε το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου το «άδειασμα» του Θ. Αναστασιάδη από τον ίδιο στον αέρα, ύστερα από συνεννόηση με τον Δημήτρη Κοντομηνά, αν και ο ίδιος ο Ν. Χατζηνικολάου φέρεται να έχει ζητήσει από τον συνεκδότη του «Θέματος» και του «Πρωταθλητή» να εμφανιστεί στα παράθυρα, προκειμένου να ενισχυθεί το δελτίο ειδήσεων της Μ. Πυργιώτη, ανεβαίνοντας ως το κανάλι στην Αττική Οδό.

Μόλις όμως ο Θέμος Αναστασιάδης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε, ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού έκανε τηλεφωνική παρέμβαση, «αδειάζοντάς τον» και αποδεικνύοντας εκτός των άλλων πως στο κανάλι εδώ και λίγο καιρό δεν λειτουργεί συντεταγμένα, αλλά με κεκτημένη ταχύτητα.

Τη Δευτέρα η απάντηση του «μετώπου» ήταν διπλή. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, που την Κυριακή είχε επιτεθεί στους δημοσιογράφους που κάνουν δημόσιες σχέσεις στη δική του εκπομπή, εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων, διατηρώντας χαμηλούς τόνους, ενώ αντιθέτως ο Θ. Αναστασιάδης «αυθαδίασε», μιξάροντας την εικόνα του Ν. Χατζηνικολάου με εκείνη του Θ. Ρουσόπουλου. Η φράση «ντύσου κυβερνητικός εκπρόσωπος», όπως και «θέλουν να μας κάνουν γιουσουφάκια», ήταν σαφής για το τι ήθελε να πει ο εκδότης και παρουσιαστής (αναλυτικά για τη σύγκρουση στο «ΔΕΣ»). Το κανάλι που τόσο πολύ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αλλά και στην «Ελευθεροτυπία», κυρίως μέσω του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, επιχειρεί τώρα


Σχολιάστε εδώ