τυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 9/2	«Αγγελιοφόρος» 7.050	«Μακεδονία» 3.150
Παρασκευή 10/2	«Αγγελιοφόρος» 5.500	«Μακεδονία» 2.800
Σάββατο 11/2	«Αγγελιοφόρος» 6.100	«Μακεδονία» 2.600
Κυριακή 12/2	«Αγγελιοφόρος» 19.800	«Μακεδονία» 9.210
Δευτέρα 13/2	«Αγγελιοφόρος» 5.600	«Θεσσαλονίκη» 3.560
Τρίτη 14/2	«Αγγελιοφόρος» 5.480	«Μακεδονία» 3.140
Τετάρτη 15/2	«Αγγελιοφόρος» 7.200	«Μακεδονία» 3.320

~ Σε αναζήτηση των δημοσιογράφων που θα στελεχώσουν το νέο ενημερωτικό ραδιόφωνό του στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Παύλος Ανδρώνης. Μαθαίνω ότι ο Παύλος βιάζεται να βγει το συντομότερο δυνατόν. Γι’ αυτό όσοι ενδιαφερόμενοι σπεύσατε ταχέως!

~ Την προληπτική υπεράσπιση των μελών τού πρώην διευθυντηρίου της «Μακεδονίας», που «ξηλώθηκαν» από τον Ζουράρι, ανέλαβε ο Γιώργος Αδάμ στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Με υπονοούμενα κατά του Ζουράρι και του νέου διευθυντή Παντελή Σαββίδη ζητά την παρέμβαση της Ένωσης προκειμένου να μην απολυθούν οι πρώην «πρόθυμοι».

~ Μάλιστα δύο από αυτούς -οι «Τραπ» και Αγγελόπουλος- με επιστολή τους στην Ένωση καταγγέλλουν την ενέργεια του Ζουράρι που τους είπε πως θα εκτιμήσει το αν αποποιηθούν τα δικαιώματά τους, τα οποία απορρέουν από το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε μαζί τους ο Αντωνόπουλος, λίγο πριν περιοριστεί και αυτός.

~ Έτσι, την περίοδο που κινδυνεύουν οι συλλογικές συμβάσεις και η ανεργία μαστίζει τον κλάδο, κάποιοι ζητούν από το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων να «βάλει πλάτη» για να προασπίσουν τις πρόσθετες απολαβές που διασφάλισαν χαριστικά με ιδιωτικό συμφωνητικό. Ωραία πράγματα.

~ Καθημερινά όλο και ψηλότερα βάζει τον πήχη η κυρία του κυρίου. Τώρα, μαθαίνω, θέλει να γίνει και εκδότρια. Ετοιμάζει περιοδικό πανελλαδικής κυκλοφορίας, στο οποίο θα υπογράφει ως εκδότρια και όχι ως εμπορική διευθύντρια. Σέρνει και κατσαρόλα, που θα ‘λεγε και η παροιμία…

~ Ενοχλημένος με τον Ζουράρι μαθαίνω πως είναι ο Βύρων Πολύδωρας, γιατί μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του, δεν φείσθηκε παρατηρήσεων επί του περιεχομένου. Μάλιστα ο Ζουράρις ήταν ασυνήθιστα καυστικός, πράγμα που προκάλεσε φωνές διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας από μερικούς δημοκράταρους που είχαν πιάσει τις πρώτες θέσεις στο Βελλίδειο για να τους βλέπει ο Βύρωνας. Και να σκεφτεί κανείς πως δεν είχε ακόμη ορκιστεί υπουργός (αν γινόταν η εκδήλωση μετά την ορκωμοσία, θα τον… συλλάμβαναν κιόλας).

~ Από τη «Μακεδονία» στο «Μέτρο Σπορ» και τώρα στο εμπορικό τμήμα του «Αγγελιοφόρου» βρέθηκε η Αγγελική Καράνου. Καλή επιτυχία!

~ Στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του Καναλιού 9 του Νίκου Ευαγγελάτου πορεύεται ο Φάνης Γρηγοριάδης. Καλή επιλογή.

~ Κεφάλια υπεράριθμων διοικητικών-οικονομικών υπαλλήλων του συγκροτήματος της «Μακεδονίας» παίρνει ο νέος οικονομικός διευθυντής Χρήστος Κεφαλάς. Τους… αποκεφάλισε ο Κεφαλάς.

~ Τρελαίνει κόσμο με την εκπομπή του «Αληθινά σενάρια» ο Νίκος Ασλανίδης. Μία εκπομπή για την οποία η περιφερειακή ΕΤ3 αποδεικνύεται πολύ μικρή.

~ Τελικά ο Στέλιος Σουντουλίδης δεν κατάφερε να γλιτώσει την μήνιν του κυρ Αλέκου και πλήρωσε τη νύφη για τη λάθος σελίδα του Στοιχήματος που καταχωρήθηκε στην εφημερίδα. Οι κατευναστικές προσπάθειες του Νούλη και της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν έπιασαν τόπο και πλέον το αθλητικό του «Αγγελιοφόρου» έμεινε… ορφανό από επικεφαλής.

~ Το «θεαματικό σινεμά της Άπω Ανατολής» έχει την τιμητική του στη «Cinemania», τη σινεφίλ εκπομπή της ΕΤ3 που επιμελείται και παρουσιάζει ο Νίκος Γουλιάς και θα μεταδοθεί την Πέμπτη στις 00.30 και σε επανάληψη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στη 1.30 π.μ.


Σχολιάστε εδώ