Σημεία και τέρατα στην ΕΡΤ

Σε επιστολή που μας έστειλαν σημειώνουν τα εξής πρωτοφανή:

«Στην κρατική ΕΡΤ συμβαίνουν τόσο πολλά που δεν αρκούν μία ή δύο επιστολές. Η καλύτερη λύση θα ήταν να επέμβει ένας εισαγγελέας -κι αυτός αν μπορεί- διότι για ορισμένα που συμβαίνουν από το 1989 τουλάχιστον έως και σήμερα έχουν επέμβει εισαγγελείς, αλλά με άνωθεν παρεμβάσεις τα αναφερόμενα κατωτέρω κακουργήματα έχουν πιάσει αράχνες στα συρτάρια των γραφείων των εκάστοτε προέδρων κ. Παναγιώτου, Στάγκου, Παναγόπουλου.

Και γινόμαστε αναλυτικότεροι:

1) Πού βρίσκεται το σκάνδαλο -του ναυαγίου- της παραγωγής Olympic Trophy (πριν από την Ολυμπιάδα προσπάθησαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου για διαφήμιση της Ελλάδος. Έφτασαν μέχρι την Κωνσταντινούπολη με τα γνωστά ρεζιλίκια στο ξενοδοχείο όπου έμεινε η αποστολή και τερμάτισαν εκεί).

• Τι έγιναν τα αυτοκίνητα και οι μηχανές (enduro) του σπόνσορα Hyundai της αποστολής;

• Πού πήγαν τα 2,5 δισ. δρχ. του κόστους της παραγωγής;

• Ποιοι ήταν οι επικεφαλής της όλης παραγωγής; Ο ένας είναι ισχυρότατο μέλος του ΔΣ, που λύνει και δένει στην ΕΡΤ και γι’ αυτό φρενάρει το θέμα και ο έτερος μεγάλος παράγων ιδιωτικού καναλιού που μετακόμισε από την ΕΡΤ στην αρχή της Ολυμπιάδας. Απλώς ρωτάμε.

2) Τι συμβαίνει στο πολύπαθο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ;

• Ποιοι δουλεύουν και βγάζουν τη λάντζα καθημερινά;

• Ποιοι δεν πατάνε καθόλου ή μερικοί πάνε για έναν καφέ μία φορά τον μήνα;

Τι λέει για όλα αυτά ο προϊστάμενος (διευθυντής αθλητικού τμήματος ΕΡΤ κ. Άρης Νικολάκης, συμμαθητής του κ. πρωθυπουργού); Εξήγηση υπάρχει. Απλώς τους καλύπτει η ʽʽαγίαʼʼ κάρτα της Εμπορικής Τράπεζας και πληρώνονται. Βεβαίως θα διαφωνήσουμε με κάποιους ότι δεν χρησιμοποιούνται και χρησιμοποιείται η ομάδα των δημοσιογράφων που προέρχονται από το MEGA, τον ALPHA κ.λπ., διότι τα γνωστά πρόσωπα και πριν δεν περνούσαν την πόρτα της ΕΡΤ. Πατούσαν στην ΕΡΤ όποτε είχε Ολυμπιακούς Αγώνες ή άλλες διοργανώσεις στο εξωτερικό, για τα ταξίδια τους και τα ανάλογα αξεσουάρ ένδυσης του σπόνσορα Artisti Italiani.

• Υπάρχει δημοσιογράφος γνωστός και μη εξαιρετέος (εργάζεται και στο αθλητικό τμήμα απογευματινής εφημερίδας) που έχει να πατήσει 20 χρόνια περίπου -εμφανίστηκε μόνο στις 5 Ολυμπιάδες, είναι όμως, όπως λένε, καλό παιδί.

• Υπάρχει αθλητικός παραγωγός (Κ.Μ.), μόνιμος υπάλληλος της ΕΡΤ, που δεν πατάει καθόλου, αλλά ταυτόχρονα είναι μόνιμο στέλεχος του ΑΝΤ1 (εκεί δεν μπορεί βέβαια να λείψει, ενώ στην ΕΡΤ έρχεται μόνο στις Ολυμπιάδες. Ποιος τον ελέγχει;).

3) Ερχόμαστε τώρα στη νέα ηγεσία και στη νέα τάξη πραγμάτων του αθλητικού τμήματος.

• Μετά την ανακοίνωση (22/12/05) των ονομάτων των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν (και τη ρητή εντολή της κυβέρνησης ότι δεν γίνονται άλλες προσλήψεις από το παράθυρο) ο κ. διευθυντής του αθλητικού τμήματος (ο συμμαθητής του πρωθυπουργού) κάνει πρόσληψη της δημοσιογράφου Κ.Α. από τον ΑΝΤ-1 με σύμβαση 2.000 ευρώ, παρά την αντίθετη άποψη του γενικού διευθυντή ειδήσεων κ. Γ. Παπουτσάνη (βάσει της απαγόρευσης και για πρόβλημα επαναλαμβανόμενο αισθητικής στην άρθρωση που υπάρχει με άλλη δημοσιογράφο).

• Ένα άλλο θέμα που πράγματι προκαλεί είναι πώς ένας συμβασιούχος δημοσιογράφος, ο Λ.Κ., ενώ υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό (εν Αθήναις), εξακολουθεί να πληρώνεται χωρίς να γίνει διακοπή της σύμβασής του από το αθλητικό τμήμα, όπως έγινε με άλλους δημοσιογράφους που επανήλθαν με νέα σύμβαση μετά τη θητεία τους.

• Πώς γίνεται συμβασιούχοι που ήταν στην ΕΡΤ, έφυγαν και πήγαν σε άλλα ιδιωτικά κανάλια (Alpha και Seven), επανήλθαν παραμονή Ολυμπιάδας και ενώ δεν είχαν συνέχεια συμβάσεων (κενό 1-2 χρόνια) απαραιτήτως για μονιμοποίηση, αυτοί οι κύριοι (Η.Χ. και Π.Π.) μονιμοποιήθηκαν εις βάρος άλλων (για ποιο ΑΣΕΠ μιλάμε κ. συμμαθητά;).

4) Και πάμε στις ειδήσεις:

Με ποιο δικαίωμα συνεχίζει να αλωνίζει, έστω και τώρα, ο δημοσιογράφος Γ.Τ., προσληφθείς (κατά τα γνωστά -γνωστού πατρός- εξήγηση παρακάτω) τον Μάιο του 1997 και alter ego της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου σε όλα τα θέματα και ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού έως τη λήξη της Ολυμπιάδας. Συγκεκριμένα:

• Πώς κατάφερε να πάει στρατιώτης το 2005 στην Αεροπορία, σε ηλικία 30 ετών, και με τι είδους αναβολές εφόσον δεν έχει πτυχίο ανωτάτης σχολής;

• Πώς τυχαίνει να υπηρετεί μετά τη βασική εκπαίδευση σε μονάδα στο Ζούμπερι Αττικής και ταυτόχρονα να δουλεύει στην ΕΡΤ καθημερινά (κάνοντας ρεπορτάζ, βγαίνοντας σε παράθυρα, από Μαξίμου, κάνοντας κυβερνητικά θέματα, ενώ μένουν στην άκρη άλλοι δημοσιογράφοι του κυβερνητικού χώρου και αυτός είναι από την άλλη πλευρά);

• Γιατί ο συγκεκριμένος κύριος (Γ.Τ.) εξακολουθεί να προκαλεί όλους τους στρατευμένους και ενώ υπηρετεί θητεία να πληρώνεται από το κράτος και να μην έχει γίνει διακοπή της σύμβασής του;

• Δεν μπορεί ο συγκεκριμένος συμβασιούχος (μαϊμού), ενώ υποτίθεται υπηρετεί την πατρίδα στο Ζούμπερι, να δουλεύει, να πληρώνεται και να κυκλοφορεί με δύο τζιπ, το ένα δικό του και το άλλο ένα γκρι Hyundai 4Χ4 υπ’ αριθμόν ΙΕΡ 6750 μοντέλο Santa Fe, δωράκι της Ολυμπιάδας (όπως και άλλων)…

5) Τι γίνεται αλήθεια κ. πρόεδρε της ΕΡΤ με τις ανακρίσεις σχετικά με τα πλαστά έγγραφα των υπηρεσιακών μετακινήσεων (ταξίδια εξωτερικού, π.χ. σε ταξίδι του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αλβανία, ταξί 1.000.000 δρχ.). Συγκεκριμένα τι έγινε με τις ανακρίσεις των κ. Λ.Δρ., Σ.Ζ., Α.Π., Π.Π. (σύζυγος της προηγουμένης), Κ.Τρ.; Οι μέχρι τώρα εξελίξεις ήταν οι εξής: ο πρώτος και ο δεύτερος απομακρύνθηκαν από την ΕΡΤ, η τρίτη και ο τέταρτος δεν πηγαίνουν ταξίδια (βέβαια η κ. Α.Π. κατάφερε να πάει πρόσφατα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ιταλία), ο δε τελευταίος (Κ.Τρ.) μετακόμισε στη δορυφορική τηλεόραση για να πάψει να συνεχίζει το θεάρεστο έργο του (να καταστρέφει δημοσιογράφους, τηλεπαρουσιαστές και τηλεπαρουσιάστριες με «θάψιμο» κατά το δοκούν, μια και ήταν το τσιράκι της εκάστοτε διοίκησης) ως δημοσιογράφος -που δεν ήταν ποτέ- μια και δεν έγραψε ποτέ είδηση σε εφημερίδα ή δεν έπιασε ποτέ μικρόφωνο. Ας ερωτηθεί να απαντήσει ο ίδιος.

6) Αλήθεια, ποιοι μετέχουν στο ΔΣ της ΕΡΤ; Μετέχουν νυν και πρώην αξιωματούχοι της ΕΡΤ. Οι σύμβουλοι αυτοί είναι 59 άτομα, ήτοι:

α) Εξωτερικοί παράγοντες της κυβέρνησης.

β) Δημοσιογράφοι της νυν και πρώην διοίκησης της ΕΡΤ.

γ) Γενικοί διευθυντές (Διοίκησης-Διαχείρισης Αναστ. Σαλεσιώτης, ο κ. Δημ. Χατζηδημητρίου διευθυντής του πρώην προέδρου της ΕΡΤ Αγ. Στάγκου, ο πρώην τεχνικός διευθυντής λειτουργίας κ. Λάμπρος Μαγγέρας, ο ale retour εντεταλμένος δημοσιογράφος κ. Κέκης, ο οποίος φροντίζει να δημιουργηθεί η καινούργια θέση του γενικού διευθυντού λειτουργίας για τον μεγάλο συνδικαλιστή, επί 30 έτη πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Σήφη Κακαβούλη (κατάφερε να διαλύσει στα δύο την ΠΑΣΚΕ και να συνθηκολογήσει με τους διώκτες του, την Αντίσταση-Αλλαγή, για την καρέκλα του γενικού διευθυντή).

Καλό θα ήταν ο εισαγγελέας να κάνει μια βόλτα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Φθιώτιδας για το πόθεν έσχες…

Τέλος, ποιος κάνει κουμάντο στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ; Ο κ. Νικολάκης ή ο ειδικός σύμβουλος του Αθλητικού και κουμπάρος του κ. Νικολάκη με ειδική σύμβαση;

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη δημοσίευση.

Ομάδα 30 δημοσιογράφων ΕΡΤ»


Σχολιάστε εδώ