Πατρινά και άλλα

+ Νέα δεδομένα για την Πολιτιστική στην Πάτρα μετά την κυβερνητική αλλαγή. Ο Γιώργος Βουλγαράκης δεν είχε μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι ανοίξει τον φάκελο «Πολιτιστική». Μάλιστα, όπως έλεγαν στενοί του συνεργάτες, το θέμα θέλει να το μελετήσει ξεχωριστά και σε όλες του τις διαστάσεις. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι στις προθέσεις του νέου υπουργού Πολιτισμού είναι να καλέσει τους τοπικούς φορείς και παράγοντες πριν λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

+ Κύκλοι προσκείμενοι στον νέο υπουργό υποστηρίζουν ότι δεν είναι στον σχεδιασμό του να προβεί σε ριζικές αλλαγές, αλλά σε διορθωτικές κινήσεις. Τώρα αν θα παραμείνει ή όχι ο κ. Ροϊλός, αυτό δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του κ. Βουλγαράκη. Φυσικά και θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, αλλά όχι σύντομα…

+ Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του υπουργού σχετικά με την Πολιτιστική είναι η αντικατάσταση ορισμένων προσώπων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Οψόμεθα!

+ Ακανθώδες πάντως εμφανίζεται το ζήτημα των συμβάσεων τις οποίες έχει «κλείσει» ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής Θάνος Μικρούτσικος (όχι αυτός που κάνει τις εκπομπές – ο άλλος). Άλλωστε για κάτι τέτοια φώναζαν η Τοπική Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Νικολόπουλος.

+ Και μια και ανέφερα τον αχαιό βουλευτή, θα πρέπει να τονισθεί ότι αν κάποιος θα πρέπει να είναι αδικημένος από τον ανασχηματισμό, είναι αυτός Γιατί όλοι οι Πατρινοί ξέρουν (φίλοι και εχθροί του) ότι είναι ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει κάτι για την Πάτρα. Άλλωστε είναι και ο μόνος Πατρινός από όλους τους βουλευτές του νομού.

+ Θα ήθελα πραγματικά να μας έλεγε κάποιος ποια είναι τα μεγάλα έργα στην περιοχή που προώθησε όλο αυτό το διάστημα της υπουργίας του ο κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

+ Καιρό έχουμε να ακούσουμε νέα του Μητροπολίτη Πατρών. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά περιμένουμε να δούμε να εφαρμόζει τα όσα είχε υποσχεθεί στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής της χειροτονίας του. Δεν υποστηρίζουμε ότι δεν έχει πρόθεση να υλοποιήσει το πλάνο του. Αλλά ξέρετε, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και όχι οι προθέσεις.

+ Στον Δήμο Πατρέων θα παραχωρηθεί το Δικαστικό Μέγαρο. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης στον κ. Ανδρέα Καράβολα. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει το κτίριο ο δήμος. Μήπως ό,τι έκανε και το Αρσάκειο;


Σχολιάστε εδώ