ο Δαίμονας των δημαρχείων

Απευθυνόταν σε συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης και του έλεγε: «Είσαι απατεώνας και εκβιαστής για τον εξής λόγο…». Και εξηγούσε τον λόγο. Μιλιά δεν έβγαζε ο δήθεν θιγόμενος. Απευθυνόταν σε άλλον σύμβουλο και του έλεγε: «Είσαι λαμόγιο και ανεπάγγελτος…». Τσιμουδιά και ο άλλος. Μιλιά δεν έβγαζαν. Περιέλαβε και τον Ρώτα, ο οποίος τον άκουγε αμίλητος και με κατεβασμένα μάτια. Άλλο να σας τα λέω κι άλλο να τα βλέπετε. Ρεσιτάλ έδωσε ο Τζανίκος. Σε κάθε περίπτωση, σε οποιοδήποτε άλλο πολιτισμένο κράτος, εάν κάποιος είχε δεχθεί τέτοιες βαρύτατες κατηγορίες, μπορεί ακόμη και να χειροδικούσε. Τι συμβαίνει άραγε και στο Μαρούσι η αντιπολίτευση μιμείται τη συμπεριφορά των συμπαθών ορνίθων ή της βρεγμένης γάτας, όταν ο δήμαρχος αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί της;

Ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός ήταν ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Γιάννης Χαραλάμπους, για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκο Κουκουλάρη, σε μια συνέντευξη που έδωσε σε τοπική εφημερίδα. Μίλησε με ιδιαίτερα απαξιωτικά λόγια για τον φίλτατο Νίκο που, ειλικρινά, με στενοχώρησαν. Η κριτική μου για τον φίλτατο Κουκουλάρη πολλές φορές υπήρξε έντονη και επίμονη σχετικά με τον τρόπο που ασκεί τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα και τον ελάχιστο χρόνο που ασχολείται με τα κοινά της πόλης που τον εξέλεξε σύμβουλο. Άλλο όμως το ένα, άλλο το άλλο. Πρόκειται για σοβαρό και μετρημένο άνθρωπο, πετυχημένο επαγγελματία και οικογενειάρχη. Η ισοπέδωση, φίλε δήμαρχε, δεν είναι πάντα η καλύτερη τακτική. Άλλωστε, δεν έχεις ανάγκη τέτοιες μεθοδεύσεις. Ο Νικόλας δεν είναι αντίπάλος σου. Πάλι δήμαρχος θα είσαι.

Στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ Ιλίου και Αγίων Αναργύρων βρίσκεται το περιβαλλοντικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Για τη διαχείρισή του έχει συσταθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ ένας φορέας. Πριν από λίγες ημέρες έληξε η θητεία του προηγούμενου ΔΣ που είχε διοριστεί επί εποχής Βάσως Παπανδρέου. Ξέρετε ποιος διορίστηκε νέος πρόεδρος; Ο δήμαρχος του όμορου δήμου, Κώστας Τρίγκας. «Τσίμπησε» άλλη μια θεσούλα ο Κωστάκης. Τρίβουν τα χέρια τους τ’ ανίψια και τα ξαδέλφια. Κάπου θα βρουν να βολευτούν. Εσύ ταλαίπωρε δημότη, περίμενε στη σειρά σου. Την επόμενη φορά. Τώρα προηγούνται η κόρη, η ανιψιά και ο ξάδελφος από τη Λαμία. Για τη μικρή κόρη μιλάω. Η μεγάλη είναι διορισμένη στον δήμο ως γραμματέας του γραφείου του.

Μήπως μπορεί κάποιος να με ενημερώσει τι δουλειά κάνει ο πρώην δήμαρχος της Γλυφάδας, γνωστός και ως ο «Στελάρας των γηπέδων»; Κάθε μέρα τον βλέπω, στολισμένο και κοστουμαρισμένο, σε διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς. Όλο πάνω του πέφτω. Καλά, εμένα είναι η δουλειά μου. Αυτός τι κάνει; Κάθε πληροφορία δεκτή. Την Τετάρτη έκανε και μια συγκέντρωση σε ένα παραλιακό κέντρο. Πλήρης αποτυχία. Τρεις και ο κούκος. Ακόμη και το… χαζοπούλι πήγε αργότερα. Αφού δεν σε θέλει η Γλυφάδα, βρε Στέλιο μου, γιατί βασανίζεις τον εαυτό σου; Ο λαός της πόλης δοκίμασε τη «γεύση Λανδράκη» και ακόμη η πίκρα είναι στο στόμα του. Τα λάθη μία φορά γίνονται.

Η αθώωση του πρώην δημάρχου Σαλαμίνας, Θανάση Μακρή, είχε ως αποτέλεσμα ο βασικός κατήγορός του, δήμαρχος Βαγγέλης Αγαπίου, να χάσει την ψυχραιμία του και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να κατηγορεί ότι δήθεν κάποιοι τον παρέσυραν με ψεύτικα στοιχεία κατά του πρώην δημάρχου. Φαίνεται ότι γρήγορα ξεχνάει ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. «Φωτιά έσταζε» κατά του Μακρή όλη την προηγούμενη χρονιά. Μέχρι και φυλακή έλεγε ότι θα πάει. Εγώ μέχρι σήμερα ήξερα ότι παρασύρονται τα μωρά, οι χαζοί και οι άμυαλοι, όχι οι δήμαρχοι.

Ο Κανέλλος Λάλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Μελάς από τη ΝΔ θα είναι οι οριστικοί υποψήφιοι για τον δήμο Κερατσινίου. Ο Ζούπης ήρθε δεύτερος και καταϊδρωμένος. Οι άσπονδοι φίλοι του στον Συνασπισμό λένε ότι τώρα, που δεν κατάφερε να πάρει το χρίσμα από τη Χαριλάου Τρικούπη, θα έχει περισσότερο χρόνο να διαβάσει το λεύκωμα που εκδόθηκε επί των ημερών του για την ιστορία της πόλης και στοίχισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στους δημότες. Μάλιστα μου είπαν ότι τώρα ετοιμάζει να βγάλει και ένα DVD με την ιστορία του Κερατσινίου ως ντοκιμαντέρ. Μιλάμε για νέα βαλίτσα με ευρωπουλάκια προς άγνωστη κατεύθυνση. Καλά που ασχολείται και με αυτά και βρίσκει παρηγοριά, επειδή δεν θα γίνει δήμαρχος. Το μεγάλο του απωθημένο.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον δήμο Νίκαιας. Με στοιχεία που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο ο ανεξάρτητος σύμβουλος Χριστόφορος Κροκίδης προέκυψε ότι κάτι δεν «πήγε καλά» σχετικά με έναν οικονομικό διαγωνισμό που αφορούσε την προμήθεια 1.500 κάδων συγκομιδής απορριμμάτων. Άλλα παρήγγειλε ο δήμος, άλλα έφερε ο προμηθευτής, αλλά το τιμολόγιο κόπηκε κανονικά γι’ αυτά που είχε παραγγείλει ο δήμος εξαρχής. Ο αντιδήμαρχος Αγγελινιάδης, προσπαθώντας να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη, μάλλον μπέρδεψε τα πράγματα περισσότερο. «Στην πορεία καταλάβαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε την παραγγελία, γιατί χρειαζόμασταν άλλους κάδους», είπε ο αγαπητός αντιδήμαρχος. Τι λέτε, ρε παιδιά; Τότε γιατί γίνονται οι διαγωνισμοί; Θα κάνουμε ό,τι διαγωνισμό γουστάρουμε και μόλις τελειώνει θα παίρνουμε τηλέφωνο «άλλον» διαγωνισμό; Έμαθα, πάντως, πως ήδη σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προσέφυγαν στην Περιφέρεια προκειμένου να ακυρωθεί η νέα παραγγελία. Αυτός είναι ο αγγελικά πλασμένος κόσμος της πολύπαθης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Νέα δημοτική κίνηση έκανε την εμφάνισή της στον δήμο Λυκόβρυσης. Προς το παρόν φαίνονται ως επικεφαλής οι Μαριδάκης και Νικολιδάκης. Και οι δύο έχουν μεγάλη πείρα στα κοινά. Οι κινήσεις, πάντως, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, έστω και αυτές τις λίγες ημέρες, περισσότερο τείνουν στην αναζήτηση μιας ευρύτερης συνεργασίας παρά σε μια αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.

Ευτυχώς που μερικές φορές κάποιοι σύμβουλοι αποφασίζουν να μιλήσουν και μαθαίνουμε και εμείς πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα μαθαίναμε ποτέ. Στον δήμο Δραπετσώνας την περίοδο 1999-2000 πρόεδρος στο Κέντρο Πρόνοιας ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Τσιρίδης. Μάθαμε λοιπόν προχθές ότι επί των ημερών του προαναφερθέντος προέδρου οι υπηρεσίες του κέντρου πλαστογράφησαν έγγραφα προκειμένου να εισπραχθούν επιχορηγήσεις από τον ΟΑΕΔ που σε άλλη περίπτωση δεν θα δίνονταν. Αυτό το διαπίστωσαν επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που έκαναν έλεγχο ύστερα από καταγγελίες του συμβούλου Μήλτσου. Το νέο της υπόθεσης είναι ότι εξαιτίας αυτού που προέκυψε και προφανώς επειδή δημιούργησε ερωτηματικά και για άλλες «κρυφές αμαρτίες», αποφασίστηκε να γίνει και διαχειριστικός έλεγχος. Θα αναμένουμε με ανυπομονησία.

Πραγματοποιήθηκε στο Αιγάλεω από τους δημάρχους των όμορων δήμων, μαζί με τους αστυνομικούς διοικητές των τμημάτων, μία πολύ σημαντική εκδήλωση που είχε ως σκοπό την αλληλοενημέρωση για τη δράση της Αστυνομίας στη Δυτική Αθήνα. Ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Όλοι οι δήμαρχοι εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για τον βαθμό συνεργασίας που έχουν με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα. Με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν έγινε αντιληπτό ότι κάθε χρόνο σε ειδικές μορφές εγκληματικότητας, όπου υπήρχε συνεχής αύξηση τα τελευταία πέντε χρόνια, παρατηρείται σοβαρή μείωση (ναρκωτικά, διαρρήξεις κ.λπ.). Έμαθα ότι την πρωτοβουλία γι’ αυτή τη συγκέντρωση την είχε η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής. Μπράβο!

Σε πλήρη κατάρρευση οδηγείται η δημοτική επιχείρηση του δήμου Ζεφυρίου. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι, αλλά είναι πλέον βέβαιο ότι όλες οι ενέργειες της διοίκησης οδηγούν τους εργαζομένους προς το ταμείο ανεργίας. Ο δήμαρχος, έχοντας χάσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο λόγω της πολιτικής του ανικανότητας, δεν μπορεί να πείσει σε τίποτα πια τους υπόλοιπους συμβούλους. Το ένα λάθος μετά το άλλο. Σε πολύ λίγο διάστημα αποδείχθηκε, δυστυχώς, ότι ο δημόσιος υπάλληλος Κώστας Παπαχρήστος είχε βασική έλλειψη ικανοτήτων σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης ζητημάτων που αφορούν μια πόλη. Οι εργαζόμενοι όμως γιατί πρέπει να πληρώνουν αυτή την ανικανότητα; Η αντίληψη του νυν δημάρχου δεν ήταν αρκετή ούτε για να καταλάβει πως δεν έπρεπε να πάει μάρτυρας σε δίκη κατηγορούμενου Τσιγγάνου σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών!

Εδώ γελάμε μέχρι δακρύων. Ως γνωστόν, στον δήμο Ασπροπύργου λειτουργεί η Ελληνική Χαλυβουργία. Πολλές φορές η μόλυνση και η ρύπανση που δημιουργούν στην περιοχή οι διάφορες εργασίες που γίνονται στο εργοστάσιο έχουν ως συνέπεια την επιβολή προστίμου από τον δήμο. Έτσι έγινε για μία ακόμη φορά. Το νέο πρόστιμο αυτή τη φορά ήταν… 293 ευρώ! Καλά διαβάσατε. Δεν αστειεύομαι. Φυσικά δεν θα το μαθαίναμε ποτέ, εάν η εταιρεία δεν έκανε αίτηση στην επιτροπή φορολογικών υποθέσεων του δήμου για μείωση του προστίμου! Η πλήρης γελοιοποίηση του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής αρχής.

Τον τελευταίο καιρό στις υπηρεσίες του δήμου Καματερού παρατηρείται ένα περίεργο φαινόμενο. Παρουσιάζονται διάφοροι τύποι, οι οποίοι ζητούν από τις τεχνικές υπηρεσίες διάφορα τοπογραφικά της περιοχής. Μου λένε υπάλληλοι του δήμου ότι εδώ και αρκετό καιρό έχουν εμφανιστεί καμιά δεκαριά άτομα που με διαθήκες στα χέρια τους διεκδικούν χιλιάδες στρέμματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή που μέχρι σήμερα όλοι νόμιζαν ότι ήταν εκτάσεις του δήμου. Το επίσης περίεργο είναι ότι η σημερινή διοίκηση, ενώ έχει ενημερωθεί γι’ αυτές τις περίεργες «κινήσεις», δεν κάνει καμία ενέργεια για να μάθει επιτέλους τι συμβαίνει. Το έργο είναι παλιό και γνωστό. Μία διαθήκη, δύο ψευδομάρτυρες, μία απόφαση Πρωτοδικείου και μέσα σε μια νύχτα εκατοντάδες στρέμματα αλλάζουν χέρια. Ξυπνήστε, λεβέντες!

Νέος πρόεδρος στο ΔΣ του δήμου Ρέντη ψηφίστηκε ο Γιώργος Μητρόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος Μιχάλης Κουφοπαντελής, όπως είπε, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Αν νομίζετε ότι οι «αγορές του αιώνα» γίνονται μόνο σε προμήθειες του στρατού, κάνετε λάθος. Κάτι τέτοιο ετοιμάζεται και στον δήμο Ζωγράφου. Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η αγορά του κτήματος Ζωγράφου. Το κόστος της αγοράς είναι 40 εκατομμύρια ευρώ! Απίστευτο ποσό για τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ήδη οι ψίθυροι για παρατράγουδα στη διαδικασία διαπραγμάτευσης έχουν αρχίσει. Ελπίζω το ήθος του Καζάκου να αποτελέσει φραγμό στις φήμες, οι οποίες φτάνουν μέχρι την πλατεία Κολωνακίου. Λεπτομέρειες προσεχώς.

Ο χαμός του Κυρίου έγινε στην τοπική οργάνωση της ΝΔ στους Αγίους Αναργύρους. Σχεδόν όλα τα μέλη διαφωνούν με την επιλογή του νυν δημάρχου Κώστα Τρίγκα να είναι ξανά υποψήφιος. Και τι δεν ακούστηκε. Αν όλα αυτά είναι αλήθεια, ο ταλαίπωρος ο Κωστής σε λίγο δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στην πόλη. Δεν ξέρω γιατί, αλλά όλοι τα έχουν με την τραπεζικό σύζυγό του. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τους λόγους. Στα αντίπαλα «στρατόπεδα» τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Ταμπακίδης είναι πιθανόν ο εκλεκτός της Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό όμως δεν «φρενάρει» τον γιατρό και δημοτικό σύμβουλο Νικητόπουλο που ήδη έχει ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα. Έμαθα ότι επήλθε και συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Νταηλάκη για κοινή κάθοδο. Ο Νταηλάκης θεωρείται σοβαρό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, ένας πρόεδρος επί δημαρχίας Ταμπακίδη, ο Νίκος Σαράντης, θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του γιατρού. Η αλήθεια είναι ότι η νυν δημοτική αρχή θα είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος για όλους. Τις «αριστερές δυνάμεις» θα εκφράσει ως επικεφαλής παράταξης ο Μούρτης.

Έπεσε στα χέρια μου μία δημοσκόπηση από σοβαρή εταιρεία, η οποία έγινε στον δήμο Μεταμόρφωσης. Μου έκανε εντύπωση ότι ο τοπάρχης Δημήτρης Τζίτζιφας, ξεπερνάει το 42% από την πρώτη Κυριακή. Όχι ότι δεν έχει κάνει έργο, κάθε άλλο, αλλά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης προκύπτει ότι ο Δημήτριος έχει μεγάλη δημοτικότητα σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ποτέ δεν έχει κρύψει ότι είναι Νεοδημοκράτης. Άλλο όμως τελικά η προσωπική ιδεολογία και άλλο να αντιμετωπίζεις τον δημότη ως δήμαρχος για όλους τους πολίτες. Μπράβο, τοπάρχα! Μακάρι να το έκαναν και άλλοι αυτό.

Ανοιχτή είναι πλέον η κόντρα μεταξύ των ΠΑΣΟΚων στους Αγίους Αναργύρους. Στην κοπή της πίτας της «πράσινης» δημοτικής παράταξης απουσίαζαν επιδεικτικά εκλεγμένα κομματικά στελέχη τα οποία στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ν. Σαράντη, αλλά και ο υποψήφιος για το χρίσμα κ. Νικητόπουλος. Φαίνεται πως οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο Ταμπακίδης δημιουργούν πονοκέφαλο στους υπόλοιπους «δελφίνους», οι οποίοι δείχνουν φανερά ότι δεν αντέχουν να ξαναδούν τον πρώην δήμαρχο επικεφαλής στην παράταξή τους και ετοιμάζουν πλέον τη δική τους αντεπίθεση.

Νέο χαστούκι «έφαγε» ο Κ. Τρίγκας με την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού του συμβούλου κ. Παπαγεωργίου.

Ο γιατρός κατήγγειλε τον δήμαρχο ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ότι στήνει προεκλογικές φιέστες, οι οποίες κοστίζουν χιλιάδες ευρώ, ενώ αδιαφορεί να εφοδιάσει με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό τα ιατρεία των ΚΑΠΗ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο κ. Παπαγεωργίου να αποκαλέσει ψεύτη τον δήμαρχο, αποδεικνύοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα του κ. Τρίγκα είναι οι υποσχέσεις που δεν τήρησε, αλλά και η πολιτική του ανικανότητα, η οποία έχει βουλιάξει τους Αγίους Αναργύρους στην πλήρη υποβάθμιση.

Μέσα στον Φλεβάρη τα ΕΛΠΕ θα προχωρήσουν στην προκήρυξη προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ. Έτσι αναμένεται να μπουν τα «δικά μας» παιδιά. Βέβαια η διοίκηση θέλει να τα προσλάβει με το «νέο» σύστημα αμοιβών. Με τις κατώτερες αποδοχές που προβλέπονται από την ΕΣΣΕ. Υπάρχουν όμως δυσκολίες. Για το θέμα των προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ υπάρχει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που λέει ότι εφόσον η διοίκηση διορίζεται από την κυβέρνηση, δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί ως νόμιμες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Το σωματείο φέρεται διατεθειμένο να ξαναπάει το θέμα στο ΣτΕ, όπως επίσης να αντιδράσει στις προσλήψεις με μισθούς εκτός συλλογικής σύμβασης ΕΛΠΕ. Για να δούμε τι θα δούμε…

Τα μάθατε; Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι για τις αυξήσεις των πετρελαιοειδών φταίνε οι «υψηλοί» μισθοί των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ! Μα, κύριε Σιούφα, εδώ και 23,5 μήνες είστε υπουργός Πετρελαίων. Ακόμα δεν μάθατε ότι οι ελληνικές τιμές είναι συνάρτηση των διεθνών τιμών; Δηλαδή αν πέσουν οι διεθνείς τιμές (που δημοσιεύονται κάθε μέρα στο «Platt’s»), θα πέσουν στην Ελλάδα οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ και αν ανέβουν οι διεθνείς τιμές, θα ανέβουν και οι τιμές στην Ελλάδα! Κύριε υπουργέ, η άγνοια δεν αποτελεί σωστή αντιμετώπιση. Επειγόντως χρειάζεται φροντιστήριο.

Τη δεύτερη κατά σειρά ολομέλεια πραγματοποίησε η δημοτική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο Αιγάλεω, όπου και κατατέθηκαν ουκ ολίγες υποψηφιότητες για το περιβόητο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Εννέα -ζωή να ‘χουν- οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που θέλουν όλοι και όλες να γίνουν δήμαρχοι, αλλά σαφές προβάδισμα διαθέτει μόνο ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Μπιτούνης. Φαίνεται όμως πως κατά Χαριλάου Τρικούπη μεριά τρελάθηκαν, αφού αν αποκλείσουν τον Μπιτούνη, τον μόνο που κερδίζει τον δήμο, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αυτοκτονία του ΠΑΣΟΚ στο Αιγάλεω. Μα, καλά, δεν γνωρίζουν οι διάφοροι εκλογομάγειροι εκεί πάνω πως οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέραν του Μπιτούνη είναι συνταγή ήττας; Ή μήπως ξέχασαν πως κόντεψε να πάρει τον δήμο, συγκεντρώνοντας το 49% των ψήφων και θα τον είχε πάρει σίγουρα αν τον ψήφιζαν όλοι όσοι σήμερα κόπτονται να παίξουν ρόλο; Λέτε να πάσχουν από αμνησία ή παίζονται άλλα παιχνίδια;

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Τι κοινό έχουν οι Λανδράκης και Τσαρπαλής; Την επόμενη εβδομάδα η απάντηση.


Σχολιάστε εδώ