επί του πιεστηρίου

Το μόνο που δεν είδαμε ακόμη είναι κάποιο μέτρο για τους μη έχοντες. Αντίθετα όλο καμπανάκια για μέτρα που έρχονται και θα δυσκολέψουν τη ζωή μας! Θα χρειασθεί να σφιχθεί πάλι το ζωνάρι. Βέβαια δεν κλείνει κανείς τα μάτια σ’ αυτά που συμβαίνουν π.χ. στη Γερμανία, όπου η νέα καγκελάριος, κυρία Μέρκελ, έκοψε το μισό δώρο Χριστουγέννων και αύξησε το όριο συνταξιοδότησης. Μόνο που εκεί οι μισθοί δεν συγκρίνονται με τους δικούς μας. Δεν λέω, κάποιες αλλαγές που οι νέες συνθήκες επιβάλλουν πρέπει να γίνουν. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα συζητηθούν και από τις δύο πλευρές. Και δεν θα επιβληθούν με τη διαδικασία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Ειλικρινά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, διαβάζοντας το δελτίο Τύπου της ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων), ότι απαιτούν οι κύριοι δήμαρχοι της χώρας να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και με βαθμούς κάτω από τη βάση! Δηλαδή θέλουν αγράμματους! Την ώρα που σε άλλες χώρες οι ανταγωνιστές μας δεν κάνουν συμβιβασμούς στη γνώση. Αντί, κύριοι της ΚΕΔΚΕ, να αναζητήσετε τι φταίει που τα παιδιά μας υστερούν και δεν μπορούν ούτε το «δεκαράκι» να πιάσουν, σεις σε λίγο θα ζητήσετε και με μηδέν να θεωρούνται ως επιτυχόντες! Με τέτοια μυαλά, πώς να μην πιάσουμε πάτο…

Άλλη φορά θα πρέπει η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου να προσέχει πού μιλάει και ποιοι είναι γύρω της και δεν θα την παθαίνει όπως την έπαθε με τη δημοσιογράφο της «Ρεπούμπλικα». Μας έκανε, πάντως, εντύπωση ότι δεν της αρέσει η Ελλάδα, ότι δεν είναι χώρα για να ζεις. Καλά, τόσο γρήγορα ξέχασε ότι αν δεν ήταν η Ελλάδα, ποιος θα τη γνώριζε παραέξω; Με τους Ολυμπιακούς έγινε πασίγνωστη σε κάθε γωνιά της γης. Εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες κανείς δεν πήρε χαμπάρι τον πρωθυπουργό που την είχε διορίσει πρόεδρο!

Δυο πράγματα ζητάει από τους αστυνομικούς ο Βύρων Πολύδωρας, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης. Αξιοσύνη και εντιμότητα! Είναι αυτά που, δυστυχώς, είναι δυσεύρετα.

Από το ψήφισμα του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού θα κρατήσουμε την τελική παράγραφο, που είναι όλη η ουσία και το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:

«Η Ορθόδοξος Εκκλησία, που πάντα υπήρξε θύμα και ιδεολογικός αντίπαλος των Σταυροφοριών της μεσαιωνικής Δύσεως και επομένως απεχθάνεται και τις αντιλήψεις για νεοσταυροφορία των ημερών μας, είναι η μόνη ασφαλής πνευματική γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, μεταξύ χριστιανισμού και Ισλάμ. Και βέβαια, η Τουρκία ως η πρώτη χώρα με 98% μουσουλμανικό πληθυσμό, υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε., κάτι που το Ίδρυμά μας πάντοτε υποστηρίζει, μπορεί να διαδραματίσει ρόλο συμμαχίας των πολιτισμών και όχι συγκρούσεως αυτών, τόσο εντός της επικρατείας της, όσο και εκτός αυτής, μεταξύ ισλαμικού κόσμου και χριστιανικής Ευρώπης. Κάτι που ευχόμαστε ολοψύχως να λάβει σάρκα και οστά».


Σχολιάστε εδώ