Γέμισε Σαλονικιούς η κυβέρνηση…

«Ένας και αυτός Ορφανός!», λένε σκωπτικά στα πολιτικοδημοσιογραφικά στέκια, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να αγνοήσει τους συντοπίτες του βουλευτές που μάταια περίμεναν στο ακουστικό τους.

Ο Σπηλιόπουλος, ο Γκιουλέκας, ο Ιωαννίδης, ο Καλαφάτης και σε δεύτερο βαθμό η Έλενα περίμεναν αξιοποίησή τους, σε θέση υπουργού ο πρώτος και υφυπουργού οι επόμενοι. Μάταια όμως. Τα τηλέφωνα έμειναν βουβά και οι Θεσσαλονικείς, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, βγήκαν για να πουν πόσο καλή κυβέρνηση έκανε ο πρωθυπουργός με τους αθηναίους συναδέλφους τους που κατέλαβαν όλα τα κρίσιμα πόστα (η Μπακογιάννη, ο Παυλόπουλος, ο Αλογοσκούφης, ο Βουλγαράκης, η Γιαννάκου, η Ψαρούδα, ο Κακλαμάνης, εκλέγονται άπαντες στην Αʼ Αθήνας).

Κάποιοι -οι ακραιφνείς καραμανλικοί- θυμήθηκαν πως το «γαλάζιο» πολιτικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης είναι χαμηλών δυνατοτήτων, ενώ κάποιοι άλλοι -οι φίλοι του Παπαγεωργόπουλου- χάρηκαν με την εξέλιξη, γιατί δεν νιώθουν να αμφισβητείται η μονοκρατορία του «φτερωτού γιατρού».

Μόνον ο Γιώτης Ψωμιάδης κράτησε πισινή, διατυπώνοντας έστω εμμέσως την κριτική του για την απουσία Θεσσαλονικιών από την κυβέρνηση.

Ο νομάρχης είδε στην ανασχηματιζόμενη κυβέρνηση «το άνοιγμα του δεύτερου μεταρρυθμιστικού κύκλου». «Με νέο αίμα, έμπειρα και ικανά στελέχη, ο πρωθυπουργός των μεταρρυθμίσεων δίνει νέα πνοή και νέα δυναμική στο κυβερνητικό έργο», είπε ο Γιώτης, σημειώνοντας ότι «η προεκλογική δέσμευση για την έμφαση στην περιφέρεια αποκτά ακόμη περισσότερο επίκαιρο νόημα και αξία», μη λησμονώντας βεβαίως να τονίσει πως «η μόνη μου επιφύλαξή αφορά τη μείωση της παρουσίας βουλευτών της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης στο κυβερνητικό σχήμα».

«Αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων για τη Θεσσαλονίκη, για τις οποίες οι ηγεσίες των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Παιδείας είναι ενήμερες» κατέληξε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.


Σχολιάστε εδώ