Αιρετικά

Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς το τελευταίο διάστημα η κοινή γνώμη δείχνει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τη Δικαιοσύνη, κυρίως λόγω της διάθεσης που υπάρχει για αυτοκάθαρση. Στο εξωτερικό, όμως, το κακό έχει ήδη γίνει.

Το ελληνικό πρωτάθλημα μπήκε στην ίδια μοίρα με το βελγικό. Κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας που μπαίνει στο διαδίκτυο. Οι ξένες εταιρείες στοιχήματος έχουν βγάλει από τα κουπόνια τους τον Πανιώνιο. Τόσο για τη σημερινή αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό όσο και για την επόμενη αγωνιστική. Κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το σκεπτικό των εταιρειών και τους λόγους που τις οδήγησαν στον αποκλεισμό των «κυανέρυθρων».

Αλλά είναι και ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν πλέον την Ελλάδα οι μπουκ όλου του κόσμου. Μόνο που έτσι πλήττεται το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα της ελληνικής ιστοσελίδας, αναμένεται να οδηγήσει ακόμα και σε απαγγελία κατηγοριών. Ο αθλητικός εισαγγελέας Παναγιώτης Πουλιός έστειλε ήδη κλήσεις στους μάρτυρες. Πρώτος θα καταθέσει ο Βίκτωρ Μητρόπουλος και θα ακολουθήσουν οι Νίκος Σαλευρής, Γιώργος Σπανός, Κώστας Πηλαδάκης, καθώς επίσης και οι δύο διαιτητές του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, ο Νικολαΐδης και ο Φωτιάδης.

Έτσι και σπάσει το απόστημα, ενδεχομένως να περάσουν και άλλοι το κατώφλι του εισαγγελέα. Διότι στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει πολλά σενάρια για παιχνίδια κάποιων παραγόντων και ορισμένων διαιτητών. Εκείνο, πάντως, που προκαλεί έκπληξη είναι η αδράνεια που δείχνει ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μάκης Γερμανάκος, που ακούει, αλλά αποφεύγει να τοποθετηθεί για όσα αποδίδονται σε διαιτητή που ο ίδιος προώθησε στην Α’ Εθνική.


Οι Ολλανδοί βρήκαν τη λύση!..

Τα τσεκούρια και τα μαχαίρια εντάσσονται στον προβλεπόμενο οπλισμό. Συνήθως αποφεύγουν τον πετροπόλεμο, διότι προτιμούν μάχες σώμα με σώμα. Η Ολλανδία μπορεί να μην είναι η χώρα που γέννησε τον χουλιγκανισμό, αλλά όσα συμβαίνουν πριν από τους αγώνες Ντεν Χάαγκ – Άγιαξ δεν γίνονται πουθενά αλλού στη Γηραιά Ήπειρο. Απίστευτο μίσος και οργανωμένα επεισόδια. Πήρατε μια γεύση από όσα έγιναν πριν από την αναμέτρησή τους την περασμένη Κυριακή, όταν οι οπαδοί του Άγιαξ πήγαν στη Χάγη, πλάκωσαν καμιά δεκαπενταριά αντιπάλους και έσπασαν έναν σύνδεσμο, ενώ τέσσερις οπαδοί μαχαιρώθηκαν. Κι όμως, επεισόδια αυτής της έκτασης δεν θεωρούνται τόσο τραγικά. Το χειρότερο; Δεν τα ευχαριστήθηκαν οι οπαδοί των δύο ομάδων. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, οι Ολλανδοί λύνουν τις διαφορές τους σαν παλικάρια. Ξέρουν ότι αν πλακωθούν στο ξύλο εντός ή εκτός γηπέδου, στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθούν στα κρατητήρια. Σκοπός τους δεν είναι να κάνουν διαφήμιση (όπως συμβαίνει στην Ελλάδα λόγω της ηλίθιας νοοτροπίας τού ποιοι είναι περισσότερο μάγκες), αλλά να πλακωθούν στο ξύλο. Πριν από μερικά χρόνια λοιπόν και παραμονές αγώνα Ντεν Χάαγκ – Άγιαξ υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των επικεφαλής των συνδέσμων των δύο ομάδων. Σκοπός τους ήταν να προγραμματίσουν ένα «ραντεβού», σε μια τοποθεσία όπου δεν θα υπήρχαν ουδέτεροι αλλά και Αστυνομία, για να ανοίξουν τα κεφάλια τους με τον τρόπο που οι ίδιοι γουστάρουν. Το ραντεβού προγραμματίστηκε λοιπόν τρεις ημέρες πριν από το παιχνίδι. Μία ημέρα νωρίτερα όμως οι… χαφιέδες της Αστυνομίας παρείχαν τις υπηρεσίες τους. Ως διά μαγείας οι επικεφαλής ενημερώθηκαν και έδωσαν νέο ραντεβού την παραμονή του αγώνα, σε διαφορετικό μέρος, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι κανείς δεν θα τους χαλάσει το… πάρτι. Έτσι κι έγινε. Ο αριθμός των οπαδών που βρέθηκαν στο περιβόητο χωράφι δεν διευκρινίστηκε, αλλά έγινε πανικός. Η δε Αστυνομία ούτε που ασχολήθηκε. Ούτε στον Μεσαίωνα δεν συνέβαιναν αυτά. Όχι ασφαλώς ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα. Απλώς εδώ οι οπαδοί είναι ύπουλοι, ενώ θέλουν και δημοσιότητα.


Πολλές οι εκπλήξεις

Τα κοντέρ έχει σπάσει η Ρόμα στο Καμπιονάτο. Μετράει εννιά σερί νίκες και θέλει τη δέκατη εντός έδρας με την Έμπολι. Η ομάδα της πρωτεύουσας κάνει εκπληκτικό δεύτερο γύρο και πλέον «χτυπάει» την πρώτη τετράδα. Η ψυχολογία είναι στα ύψη και πολλοί στη Ρώμη στοχεύουν ακόμα πιο ψηλά. Η Έμπολι δεν έχει καμία τύχη και ο άσος αποτελεί ένα ισχυρό στάνταρ.

Πάμε στην Ισπανία. Νίκη, για να μπει σε τροχιά Ευρώπης, θέλει η Λα Κορούνια μέσα στο Ριαθόρ επί της Σαραγόσα. Η Ντεπορτίβο, αν και μέσα στην έδρα της φέτος είναι ιδιαίτερα ασταθής, έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ωστόσο, η Σαραγόσα αρέσκεται στις εκτός έδρας ισοπαλίες για αυτό και η κάλυψη του «Χ» κρίνεται αναγκαία στην αναμέτρηση αυτή. Με την ψυχολογία στα ύψη θα πάει η Βαλένθια στη Σοσιεδάδ μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, που την έβαλε στη διεκδίκηση του τίτλου. Οι «νυχτερίδες» παραμένουν 12 ματς χωρίς ήττα και αυτή την περίοδο είναι το φόβητρο του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Σοσιεδάδ φέτος δεν μας έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις, ενώ η παράδοση την τελευταία τριετία θέλει τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς. Το διπλό έχει το προβάδισμα.

Τέλος, στην Ολλανδία η Άλκμααρ φιλοξενεί την Ουτρέχτη και θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου. Η ομάδα του Φαν Γκάαλ είναι μια κλάση ανώτερη, όμως η Ουτρέχτη θέλει προσοχή. Οι γηπεδούχοι πάντως εύκολα ή δύσκολα θα φτάσουν στη νίκη, καθώς μέσα στην έδρα τους παραμένουν αήττητοι έπειτα από 12 ματς.


Παλικάρι ο Αλεξόπουλος!

Είναι δεδομένο ότι το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει και την ικανότητα του ίδιου του ποδοσφαιριστή να ξεπερνάει τα προβλήματα. Διότι στην περίπτωση του Γιώργου Αλεξόπουλου το θέμα δεν είναι μόνο ιατρικό. Ο αμυντικός της ΑΕΚ είναι παλικάρι και τίποτα δεν μπορούσε να τον κρατήσει εκτός γηπέδου στον συγκεκριμένο αγώνα. Ποιος άλλος δέχεται να κάνει δύο ενέσεις μέσα σε επτά μέρες για να παίξει σε δύο ματς με σοβαρό κίνδυνο υποτροπής; Ο Αλεξόπουλος όμως είναι κολλημένος με την μπάλα και παθιάζεται όταν του δείχνουν εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό και στην ΑΕΚ βάζει πρώτα απ’ όλα το συμφέρον της ομάδας και μετά την υγεία του!


Σωστός ο «Τζίγγερ»

Αν δούμε ψύχραιμα την απόφαση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να μην απομακρύνει με ευκολία προπονητές και ειδικά μεσούσης της περιόδου, θα διαπιστώσουμε ότι είναι σωστή. Ο «Τζίγγερ» δεν έχει σκοπό να «φορτωθεί» κανέναν προπονητή, έως ότου ολοκληρωθούν τα όποια πλάνα έχουν βάλει, απλώς περιμένει να τελειώσει η χρονιά για να κάνει με ψυχραιμία τον απολογισμό της και κατ’ επέκταση να αποφασίσει για την παραμονή ή μη του Ιταλού. Σε αυτήν την απόφαση τον έχουν οδηγήσει τρεις βασικοί λόγοι. Ο πρώτος είναι η επιθυμία να εξαλειφθεί η κακή φήμη που υπάρχει για τις συχνές αλλαγές προπονητών στον «πράσινο» πάγκο, η δεύτερη αιτία είναι η πληθώρα επιλογών που υπάρχει το καλοκαίρι και τρίτος λόγος είναι το τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο «τριφύλλι». Αν ρίξουμε μια ματιά στους τελευταίους προπονητές των «πρασίνων» θα δούμε ότι ο πιο επιτυχημένος είναι ο Ιτζάκ Σουμ, ο οποίος έχει το χαρακτηριστικό ότι ανέλαβε την ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος. Κανένας από τους υπόλοιπους προπονητές που ήρθαν στα μέσα της χρονιάς δεν μπόρεσε να προσφέρει κάποιον τίτλο στην ομάδα, από τον Μαρκαριάν, ο οποίος είχε «δέσει» με την ομάδα, μέχρι τον σημερινό προπονητή…


Σχολιάστε εδώ