τυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών καθημερινών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 2/2	«Αγγελιοφόρος» 7.100	«Μακεδονία» 3.150
Παρασκευή 3/2	«Αγγελιοφόρος» 5.420	«Μακεδονία» 2.980
Σάββατο 4/2	«Αγγελιοφόρος» 5.940	«Μακεδονία» 2.830
Κυριακή 5/2	«Αγγελιοφόρος» 19.550	«Μακεδονία» 9.670
Δευτέρα 6/2	«Αγγελιοφόρος» 5.580	«Θεσσαλονίκη» 3.340
Τρίτη 7/2	«Αγγελιοφόρος» 5.780	«Μακεδονία» 3.170
Τετάρτη 8/2	«Αγγελιοφόρος» 6.900	«Μακεδονία» 3.120

~ Ανέλαβε ο Παντελής Σαββίδης τη διεύθυνση της «Μακεδονίας» και η κατάσταση που βρήκε είναι σχεδόν απελπιστική. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ζουράρις, παρουσιάζοντάς τον στους δημοσιογράφους, «όταν ήρθα, η κατάσταση ήταν από κακή έως κακή. Τώρα είναι από κακή έως λίγο κακή».

~ Στις προτεραιότητες του Παντελή εντάσσεται η αναδιάταξη του δημοσιογραφικού δυναμικού και η αξιοποίηση όσων μπορούν. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε συναντήσεις με τον καθένα ξεχωριστά.

~ Διαβεβαίωσε, πάντως, πως δεν θα γίνουν απολύσεις στο συντακτικό προσωπικό. Θα την πληρώσουν πάλι οι συνεργάτες δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι, τρεις από τους οποίους ήδη είδαν την έξοδο. Μαζί τους και η πρώην διοικητική διευθύντρια ονόματι Παραμύθα που αποχώρησε χαμογελαστή.

~ Να σημειώσω πως η οικονομική στενότητα συνεχίζεται στο μαγαζί, καθώς οι πληρωμές γίνονται με καθυστέρηση μηνός. Τις ανησυχίες των εργαζομένων ανέλαβε να καταλαγιάσει ο νέος οικονομικός διευθυντής που τους υποσχέθηκε ότι οι καθυστερήσεις είναι προσωρινές.

~ Με την ευκαιρία, αφού δεν πήρε άδεια ούτε από τον Ζουράρι ούτε από τον Σαββίδη, ποιον ενημέρωσε ο προηγούμενος και εξαφανίστηκε από την εφημερίδα, χωρίς μάλιστα να αδειάσει το γραφείο του; Ας ρωτήσουν τη… σημαία ή καλύτερα τον Αντωνόπουλο. Αυτός ξέρει.

~ Και μεταξύ μας, κάτω τα χέρια από τον Σάκη. Είναι θεσμός…

~ Αμετάπειστος -παρά την προσπάθεια της ΕΣΗΕΜ-Θ- παραμένει ο κυρ Αλέκος που επιμένει στην απόλυση του επικεφαλής του αθλητικού Στέλιου Σουντουλίδη για το λάθος που έκανε. Ο Σουντουλίδης, καθοδηγούμενος από τους δικούς του, δεν προσήλθε να πάρει την αποζημίωσή του και να αποχωρήσει, περιμένοντας κάποια από τις υπέρ του παρεμβάσεις να πιάσει τόπο. Ο Μπακατσέλος όμως επιμένει και του έστειλε επιστολή, με την οποία τον καλεί να περάσει από το λογιστήριο, αλλιώς θα καταθέσει τα λεφτά στο Ταμείο Παρακαταθηκών.

~ Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κυρ Γιάννης (έτσι λέμε τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη) αναφέρθηκε και στη δημοτική τηλεόραση TV-100, λέγοντας πως αυτή «είναι εργαλείο του δημάρχου και τα δελτία της θυμίζουν αυτά του Πατακού». Πάντως, στη συνέντευξη του Μπουτάρη το μοναδικό κανάλι που παραβρέθηκε ήταν η TV-100, καθώς η ΕΤ3 πηγαίνει μόνο σε εκδηλώσεις όπου συχνάζουν υπουργοί, «γαλάζιοι» αξιωματούχοι και… διάφοροι κοσμικοί φιλάνθρωποι.

~ Δύο αρχισυντάκτες μαθαίνω πως έχει ο Κοντογουλίδης σε κάθε δελτίο της «3». Έναν που κόβει τις ειδήσεις που δεν είναι βολικές στην κυβέρνηση και έναν άλλον που δουλεύει με βάση αυτές που περνούν τη λογοκρισία.

~ Ο Ροδάκογλου συνεχίζει να απειλεί με αποκαλύψεις για το ποιοι είναι «κομμένοι» από την «3». Ας το κάνει επιτέλους ή αλλιώς ας σταματήσει να το λέει κάθε τρεις και λίγο.

~ Κρίμα που η Θάλεια ακόμη ταλαιπωρείται με την υγεία της και αναρρώνει, γιατί ως έμπειρη δημοσιογράφος θα τραβούσε μερικά αφτιά. Με την ευκαιρία, άντε σύντομα και σιδερένια στις επάλξεις.

~ Την έγκριση των χρηματοδοτών από την Αθήνα λέει πως εξασφάλισε ο Κωστής Βέρος της Cosmos TV (ανήκει στο παράπλευρο δίκτυο του Alpha, αρμοδιότητας Ευαγγελάτου) για να προσλάβει τουλάχιστον 27 δημοσιογράφους και τεχνικούς προκειμένου να ετοιμάσει το νέο πρόγραμμα. Τρέξτε να προλάβετε!

~ Σε ενημερωτικό σκέφτεται να μετατρέψει το ραδιόφωνο που εκπέμπει από τη συχνότητα του 98, που αγόρασε από τον Καραβασίλη, ο Παύλος Ανδρώνης. Μου είπαν πως το όνομα του σταθμού θα είναι News Radio 98 FM. Πολύ καλή ιδέα και καλή επιτυχία.

~ Τρελά πάρτι και έξυπνους διαγωνισμούς ετοίμασαν τα μουσικά ραδιόφωνα της πόλης εν όψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου την Τρίτη. Εξυπνότερο όλων το παιχνίδι του Heart 93.1, ενώ το πάρτι του Star 97.1 ακόμη συζητιέται. Μπράβο για τις πρωτοτυπίες!


Σχολιάστε εδώ