Τα δύο κρυφά ραντεβού-φωτιά

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες:

• Πριν ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Κορωνιάς επισκεφτεί (στις 10 Μαρτίου του 2005) το Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, είχε συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη!

• Μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών υπουργών, με την οποία δημοσιοποιήθηκε το μέγα σκάνδαλο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Π. Παπαληγούρα με τον Κορωνιά και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Λινό, η οποία επίσης ουδέποτε ανακοινώθηκε!

Πρόκειται για συναντήσεις όχι απλώς σημαντικές, αλλά και ενδεικτικές συμπεριφορών, στάσεων, ακόμα και σεναρίων που ισχυρίζονται μετ’ επιτάσεως ότι έχει γίνει στο παρασκήνιο συμφωνία της κυβέρνησης με τον Κορωνιά για να «πέσει στα μαλακά», να μην υπάρξουν γι’ αυτόν και την εταιρεία που διευθύνει βαριές επιπτώσεις και να πέσει βαρύς ο πέλεκυς μόνο σε φυσικούς αυτουργούς, ΑΝ ποτέ βρεθούν αυτοί οι φυσικοί αυτουργοί…

Αυτό το σενάριο διακινείται ευρέως τις τελευταίες ημέρες. Τόσο σε πολιτικούς όσο και σε δικαστικούς κύκλους. Ακόμα και σε κυβερνητικούς κύκλους.

Σε κάθε περίπτωση ανακύπτουν ερωτήματα για τις παραπάνω συναντήσεις:

• Γιατί ποτέ δεν ανακοινώθηκαν;

• Ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, ιδιαίτερα η πρώτη;

• Γιατί ο Γ. Βουλγαράκης την Παρασκευή δήλωσε πως τον Κορωνιά τον έχει συναντήσει μόνο στις συναντήσεις που έχουν επίσημα ανακοινωθεί;
Και το σημαντικότερο:

• Τι ειπώθηκε στη διάρκειά τους;

Επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για σοβαρότατες συναντήσεις. Και ερμηνεύουν ως ένα σημαντικό βαθμό την κυβερνητική στάση έναντι του κ. Κορωνιά, στάση όχι απλώς επαμφοτερίζουσα, αλλά ακόμα και ύποπτη.
Μήπως ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone «κρατάει» κάπου την κυβέρνηση;

Μήπως έχει λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ανταλλάσσοντας έτσι τη σιωπή του για κάποια θέματα, κάποιες αποκαλύψεις, για τις οποίες έχει συμφωνηθεί σιωπή;

Επιχειρώντας να δώσουν κάποια απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα που εκ των πραγμάτων αναφύονται, έγκυροι δικαστικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι:

• Μόλις αποκαλύφθηκαν οι παρακολουθήσεις και ενημερώθηκε η κυβέρνηση, βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά σε «τείχος». Σύμφωνα με κάποια εκδοχή, βρέθηκαν μπροστά σε πράγματα και πρόσωπα που δεν θα μπορούσαν με κανέναν τρόπο να αποκαλυφθούν δημόσια. Επιπλέον, φοβήθηκαν για το ποια «ίχνη» θα μπορούσε να έχει αφήσει ο ατυχής αυτόχειρας Τσαλικίδης.

Έτσι συμφωνήθηκε η σιωπή με ανταλλάγματα εκατέρωθεν. Και γι’ αυτόν τον λόγο ο Κορωνιάς ανέφερε την αυτοκτονία Τσαλικίδη, για να είναι καλυμμένος. Από κει και πέρα το μπαλάκι πετάχτηκε στη Δικαιοσύνη, με την προσδοκία ότι η συμφωνία δεν θα απειληθεί και δεν θα θιγούν όσα συμφωνήθηκε να μη θιγούν…

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως αυτή η υπόθεση θα καταγραφεί ως ιστορικό γεγονός με σοβαρότατες προεκτάσεις και επιπτώσεις, και με πρωτοφανή διείσδυση στο πολιτικό σύστημα!

Εξάλλου, επισημαίνονται δύο απαντήσεις σε δύο αναπάντητα μέχρι στιγμής ερωτήματα που έχουν προκύψει, το ένα ιδιαίτερα σοβαρό:

• Πρώτον, σε ό,τι αφορά το ότι παρακολουθείτο και ένα τηλέφωνο της αμερικανικής πρεσβείας, αποκαλύπτουμε πως αυτό ανήκε στον έλληνα υπεύθυνο της φρουράς της πρεσβείας και… όχι σε Αμερικανό. Αυτό ίσως εξηγεί πολλά…

• Δεύτερον, καθαρά ενημερωτικά, το τηλέφωνο του πρέσβη κ. Βαληνδρά, που παρακολουθείται, ήταν ένα από εκείνα που είχαν δοθεί στον υφυπουργό Εξωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη. Θύμα δηλαδή και αυτής της παρακολούθησης ήταν ο υφυπουργός…


Σχολιάστε εδώ