Πατρινά και άλλα

+ Και ο χορός καλά κρατεί. Το τι έγινε προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν περιγράφεται. Φυσικά το θέμα που άναψε φωτιές δεν ήταν άλλο από τις υποψηφιότητες για τον δήμο Πατρέων. Η Νομαρχιακή Επιτροπή… παρέλειψε να κάνει λόγο για τα πορίσματα των διαμερισματικών επιτροπών σχετικά με τα πρόσωπα που διεκδικούν υποψηφιότητα. Με συνέπεια να έχουμε αντεγκλήσεις και παρ’ ολίγον ξεμαλλιάσματα.

+ Ο Γιάννης Μαχαίρας, συντονιστής της Νομαρχιακής, διάβασε δήλωσή του στην οποία κατηγορούσε την αναπληρώτρια γραμματέα ότι οι δηλώσεις της στα ΜΜΕ -σχετικά με το θέμα αυτό- έκαναν ζημιά. Η κ. Αγγέλα Τριανταφύλλου ζήτησε αποκατάσταση, η οποία δεν έγινε. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. Φεύγοντας η κ. Καλαβρουζιώτη της είπε: «Άι στον αγύριστο, χριστιανή μου…». Ε, άναψε ο γιαλός και κάηκαν τα ψάρια. Φυσικά, ο Φούρας τρίβει τα χέρια του!

+ Γιατί, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Παπανδρέου άναψε ήδη το πράσινο φως στον πρώην υφυπουργό, προκειμένου να προχωρήσει στο εγχείρημα που αποφάσισε. Με λίγα λόγια οι όποιες συνεδριάσεις και πορίσματα πάνε περίπατο. Ο αρχηγός αποφάσισε: ο Ανδρέας Φούρας θα είναι οριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα. Μέσα στις επόμενες 15 μέρες η υποψηφιότητα του Ανδρέα Φούρα θα ανακοινωθεί επίσημα. Ήδη ο Ανδρέας έχει πιάσει δουλειά και πάει για θρίαμβο. Κι όποιος από κείνους που έκαναν τον αντάρτη κατέβει στις εκλογές κακό του κεφαλιού του θα κάνει…

+ Ποιος όμως θα είναι ο αντίπαλος του κ. Φούρα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας; Η μοναδική περίπτωση, για να δούμε έναν πραγματικό προεκλογικό αγώνα, είναι να επιλεγεί ο Νίκος Νικολόπουλος. Και όχι μόνο γιατί θα συγκρουσθούν δύο διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογίες, αλλά γιατί και οι δύο θα θελήσουν να κερδίσουν αυτή τη μάχη οπωσδήποτε. Για διαφορετικούς λόγους φυσικά, αλλά με τίποτα δεν θα ήθελαν να βγουν χαμένοι από αυτήν την αναμέτρηση. Η μάχη αυτή θα είναι και για τους δύο «ζωής και θανάτου»!


Σχολιάστε εδώ