Κινήσεις νέων επιχειρηματιών για τον «τρίτο πόλο»

Μάλιστα τούτη την περίοδο, που η μεν κυβέρνηση βρίσκεται αμήχανη, στριμωγμένη στο… καναβάτσο και έχει υποστεί σοβαρότατη φθορά, το δε ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται παντελώς ανίκανο να εισπράξει έστω και λίγα πολιτικά οφέλη, δεν είναι λίγοι όσοι κάνουν λόγο για πολιτικό κενό, το οποίο δεν καλύπτεται από κάποιον από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς και το οποίο όμως πρέπει να καλυφθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως προκύπτει και από την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας V-PRC, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε τα κόμματα της Αριστεράς κερδίζουν έστω λίγο από τη μεγάλη κυβερνητική φθορά. Και μόνο ο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη αποκομίζει κέρδη.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές μας πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες συνεχίστηκαν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των πρωταγωνιστών για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου», και ήταν μάλιστα… εντατικές.

Σε όλες αυτές τις επαφές και διαβουλεύσεις πρωταγωνιστεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ομάδα επιχειρηματιών της νεότερης γενιάς, αποδεσμευμένη από κόμματα αλλά με έντονη επιχειρηματική και ευρύτερη κοινωνικοπολιτική παρουσία. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» γνωρίζει κάποια από τα ονόματα της ομάδας, ορισμένα μάλιστα από αυτά κάνουν… μεγάλο θόρυβο. Προς το παρόν έχουμε δεσμευτεί να μην τα βγάλουμε στη φόρα… Οι επαφές της ομάδας αυτής έχουν πραγματοποιηθεί με πολιτικούς και βουλευτές εν ενεργεία, που ανήκουν και στα δύο μεγάλα κόμματα ή είναι αυτή την περίοδο ανένταχτοι. Σε αυτές τις συζητήσεις έχει φυσικά αναγνωριστεί η αναγκαιότητα υπέρβασης του σημερινού πολιτικού σκηνικού μέσω της δημιουργίας πολιτικής κίνησης απεγκλωβισμένης από δουλείες των σημερινών πολιτικών σχημάτων. Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτό που επιθυμούν και προωθούν είναι η δημιουργία νέου κόμματος με σαφή στόχο να ελεγχθούν οι πολιτικές εξελίξεις, στον βαθμό που ο μεν Καραμανλής προκύπτει «απρόθυμος», ο δε Γιώργος Παπανδρέου «ανίκανος».

Όπως αποκάλυψε στο «ΠΑΡΟΝ» πολιτικός εξ αυτών που συναντώνται με την ομάδα των επιχειρηματιών:

– Πρόκειται για κίνηση σοβαρά μελετημένη, με πρόγραμμα, μελέτη και ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

– Διαθέτει άφθονα χρήματα για την επίτευξη του στόχου.

– Έχει διασφαλίσει την υποστήριξη συγκεκριμένων ΜΜΕ. Μεταξύ αυτών γνωστού καναλιού, μεγάλης εβδομαδιαίας εφημερίδας και ομάδας δημοσιογράφων!

Κατά τον ίδιο πολιτικό, στόχος είναι να συγκροτηθεί ο «τρίτος πόλος» πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Εκτιμούν δε πως μπορεί άνετα να συγκεντρώσει το 10%! Σε μια τέτοια περίπτωση και με δεδομένη την εκτίμηση ότι στη Βουλή θα μπουν επίσης και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ, τότε και με βάση τον εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη, με τον οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, είναι από πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υπάρξει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Οπότε ο ρόλος του «τρίτου πόλου» θα αποδειχθεί καθοριστικός, όχι απλώς ρυθμιστικός. Βέβαια, από τους σχεδιασμούς ως την πραγματικότητα υπάρχει απόσταση. Πάντως, οι διεργασίες ξεκίνησαν και καλό είναι να μην υποτιμηθούν…


Σχολιάστε εδώ