Κάτω στον Πειραιά

• Ανακοινώθηκαν τελικά οι νέοι αντιδήμαρχοι στον Πειραιά. Ο τελικός πίνακας ελάχιστες αλλαγές έχει από εκείνον που είχαμε αναφέρει την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα ο Τ. Κάρλες, όπως είχαμε γράψει, παρέμεινε αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Γ. Δαβάκης παρέμεινε στη Δημοτική Αστυνομία και τα καταστήματα, ενώ του ανετέθη και η Διεύθυνση Προσωπικού του δήμου, ο Ηλίας Κατσαφάδος παρέμεινε στην Καθαριότητα, ενώ ο Κ. Μανωλάκος έγινε αντιδήμαρχος Δημοτικών Διαμερισμάτων και ΚΑΠΗ. Δεν έγινε αντιδήμαρχος ο Γ. Σπυράκης, ο οποίος όμως ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος Πρασίνου. Παρέμεινε επίσης αντιδήμαρχος Πολιτισμού η Ασπασία Αλυγιζάκη. Οι δύο που δεν είχαμε αναφέρει την περασμένη Κυριακή είναι η Λίτσα Σαρρή που έγινε αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και ο Χ. Μπουγάς που έγινε αντιδήμαρχος Έργων με ειδική αρμοδιότητα στις πλαζ και στο Δημοτικό Θέατρο! Αίσθηση πάντως προκάλεσε η μη χρησιμοποίηση σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο καταξιωμένων στελεχών της παράταξης όπως ο Βασίλης Βουγιουκλάκης, ο Τάκης Κουβάτσος κ.λπ. Σίγουρα όμως ο δήμαρχος κάτι θα έχει στο μυαλό του, καθώς ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι στη μάχη αυτή για την τρίτη τετραετία που δίνει δεν περισσεύει κανένας.

• Την περασμένη Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο ανακοινώθηκαν και οι τοποθετήσεις διοικήσεων στις δημοτικές επιχειρήσεις. Έτσι, πρόεδρος στη ΔΕΠΑΠ παρέμεινε ο Π. Αγγελόπουλος, ενώ αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε ο Γ. Σπυράκης. Στη ΔΕΠΕΠ παρέμεινε πρόεδρος ο Ηλίας Χονδροκούκης, ενώ αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε ο Γιώργος Βοϊδονικόλας. Πρόεδρος στον νευραλγικό τομέα της κοινωνικής μέριμνας, στη ΔΕΚΟΜΕ, τοποθετήθηκε, όπως είχαμε γράψει, η Πασχαλίνα Καλαγιά, ενώ αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Γιάννης Μιχελής. Στον Αθλητικό Οργανισμό παρέμεινε πρόεδρος ο Τάσος Μητρόπουλος με νέα αντιπρόεδρο τη Λίτσα Γιαννακάκου που παρέμεινε και πρόεδρος των κρατικών βρεφονηπιακών σταθμών. Κάτι που δείχνει ότι αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις της με τον δήμαρχο. Τέλος, πρόεδρος στη ΔΗΡΑΠ τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ενώ αντιπρόεδρος παρέμεινε ο Γιάννης Βουτσινάς. Ένταση δημιουργήθηκε στο συμβούλιο, όταν ανακοινώθηκε ότι πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης του Πειραιά αναλαμβάνει ο Κυριάκος Σιγαλάκος. Ο προσκείμενος στον Π. Μαντούβαλο σύμβουλος υποστήριξε ότι έχει υποβάλει παραίτηση από τη θέση αυτή, αλλά ο πρόεδρος του σώματος του απάντησε ότι προφανώς, για να τοποθετείται και πάλι, η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από τον δήμαρχο. «Ε, τότε, παραιτούμαι πάλι», δήλωσε σε έντονο ύφος ο Κ. Σιγαλάκος και αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Να σημειώσουμε ότι πριν από 15 ημέρες ο Κ. Σιγαλάκος είχε κάνει μια εντυπωσιακή συγκέντρωση και ίσως περίμενε κάτι καλύτερο.

• Επιστρέφει στον δημοτικό στίβο ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος με τους συνδυασμούς δημάρχων που στήριξε το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος την τελευταία τετραετία είχε εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα. Ήδη τόσο ο Π. Φασούλας όσο και ο Μ. Μπεντενιώτης έχουν φροντίσει να τον «κλείσουν» για τον συνδυασμό που θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι έχει μεγάλη διείσδυση στον κόσμο και σίγουρες ψήφους. Βέβαια και ο ίδιος ο Δ. Παρασκευόπουλος ήθελε να επιστρέψει στον δήμο, καθώς η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δεν του έδωσε τα περιθώρια προσφοράς που προσδοκούσε.

•Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ακόμα το τοπίο παραμένει θολό στο θέμα του υποψηφίου δημάρχου. «Φασούλας ή Μπεντενιώτης;» είναι το δίλημμα, με τον πρώτο να μην μπορεί με σιγουριά να πει τι θα κάνει, αφού η μισή του καρδιά βρίσκεται πέρα από τον Ατλαντικό, και τον δεύτερο να επιμένει πως μόνο αν «επιστρατευτεί» θα κατέβει. Το σχέδιο πάντως της Χαριλάου Τρικούπη είναι να ανακοινώσει όσο το δυνατόν αργότερα τον υποψήφιό της για να δημιουργήσει «ρεύμα νίκης». Συγκεκριμένα, στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι όσο περνάει ο καιρός, ο Αγραπίδης, που θεωρητικά σήμερα προηγείται του όποιου υποψηφίου τους, θα χάνει έδαφος είτε από δική του φθορά είτε από τη φθορά της κυβέρνησης. Έτσι, κοντά στις εκλογές, όταν η απόσταση θα έχει μικρύνει, το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει υποψήφιο ώστε με τον «αέρα» που θα δημιουργήσει η αποκάλυψη του καινούργιου και η δυναμική του νέου συνδυασμού να καλυφθεί η διαφορά και να περάσει πρώτος ο υποψήφιος του Κινήματος. Βέβαια, στο ΠΑΣΟΚ ποντάρουν στην παρουσία κι άλλου συνδυασμού από τον χώρο της ΝΔ, όπως εκείνου που έχει ανακοινώσει ο Π. Μελάς, ο οποίος ενδεχομένως να υποστηριχθεί και από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη. Όχι όμως επισήμως, μια και ο Μελάς διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι θα κατέβει ανεξάρτητος και το εννοεί.

• Ένα τεράστιο ερειπωμένο ακίνητο, που ανήκει στη σύζυγο μεγαλογιατρού και μετόχου του «Ιασώ» και καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, του οποίου η μία όψη βρίσκεται στην 34ου Συντάγματος, σχεδόν απέναντι από το νέο δημοτικό πάρκινγκ, καταρρέει σιγά σιγά. Προχθές κάποια κομμάτια τοίχου έπεσαν στο πεζοδρόμιο, ενώ καθημερινά όλο και κάποια πέτρα ή κάποιο κεραμίδι… ξεκολλάνε και απειλούν τους περαστικούς αλλά και τα διερχόμενα οχήματα. Ο δήμος και η νομαρχία έχουν αποκλείσει με ξύλα και κορδέλες το πεζοδρόμιο για να μην περνάει ο κόσμος, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Μόνο όταν κατεδαφιστεί το κτίσμα θα εκλείψει ο κίνδυνος. Και με την ευκαιρία, μήπως ο δήμαρχος θα πρέπει να υποδείξει στην ιδιοκτήτρια να το κατεδαφίσει ώστε να είναι καλυμμένη σε περίπτωση ατυχήματος; Ή μήπως θα πρέπει να το γκρεμίσει ο δήμος και να στείλει τον… λογαριασμό στην ιδιοκτήτρια; Γιατί ο γιατρός μόνος του δεν πρόκειται να το κάνει, αφού φοβάται πως δεν θα μπορέσει να χτίσει τίποτα, δεδομένου ότι από κάτω υπάρχουν αρχαία. Πριν γίνει λοιπόν κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά, ας ληφθούν μέτρα.


Σχολιάστε εδώ