Ι.Χ. αγωγός για τον Μπόμπολα!

Ανεξήγητα πράγματα συμβαίνουν, που δεν έχουν ούτε καν τη στοιχειώδη λογική εξήγηση… Από τη μια μεριά ο Καραμανλής μιλάει περί «νταβατζήδων», καταρτίζει νόμους για να χτυπήσει τη διαπλοκή και από την άλλη τους πριμοδοτεί με έργα-χρυσάφι!

Τελευταία… προσφορά με τυχερό τον κ. Μπόμπολα αποτελεί μια συμφωνία με τους Ιταλούς, που κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση, πριν καλά καλά προλάβει να φύγει από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της GAZPROM A. Miller και από το υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ! Η συμφωνία αυτή, που είχε υπογραφεί στη Λέτσε της Ιταλίας στις 4 Νοέμβρη 2005 και μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα, δεσμεύει ούτε λίγο ούτε πολύ την Ελλάδα ενεργειακά!

Συγκεκριμένα, η συμφωνία χαρακτηρίζει ως εταίρο της ΔΕΠΑ την ιδιωτική ιταλική εταιρεία EDISON, προσδιορίζοντας ότι ΔΕΠΑ και EDISON θα τύχουν της στήριξης των δύο κυβερνήσεων για τον ελληνοϊταλικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ονομάζοντας τους κυρίους του έργου και καθορίζοντας ότι το φυσικό αέριο θα προέρχεται από την Κασπία και την Ανατολή και ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μη μπορεί τρίτος, δηλαδή οι Ρώσοι, να έχουν πρόσβαση μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του αγωγού αυτού. Λίγες ημέρες πριν και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε πρόταση της EDISON για συνεργασία σε μονάδες ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα μονάδα κάρβουνου στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Την ίδια ώρα η EDISON και η μητρική της EDR είναι σε συνεργασία με τον Όμιλο Μπόμπολα για ενεργειακές επενδύσεις. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…


Σχολιάστε εδώ