Η κριτική του Μπουτάρη

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ένα βήμα μπροστά για τον δήμο Θεσσαλονίκης» και ομιλητή τον Γιάννη Μπουτάρη πραγματοποιεί σήμερα στις 11 το πρωί, στην Αποθήκη Δ΄ του λιμανιού, η πρωτοβουλία των πέντε δημοτικών συμβούλων.

Στο πλαίσιο αυτό ο κυρ Γιάννης και οι συνεργάτες του έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκαν στα επίκαιρα θέματα της πόλης.

Ο Γ. Μπουτάρης και οι συνεργάτες του τάχθηκαν υπέρ της διεκδίκησης της ΕΧΡΟ του 2012, λέγοντας πως «μόνον έτσι θα υπάρξει πίεση προς την κυβέρνηση για την υλοποίηση των μεγάλων έργων».

Αναφερόμενος στη σημαία – σύμβολο της πόλης, το σχέδιο της οποίας ενέκρινε η δημοτική πλειοψηφία, ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε τον δήμαρχο για την απευθείας ανάθεση του σχεδιασμού σε μία εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι σε παρόμοια περίπτωση όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις προχώρησαν στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού. Ο κ. Μπουτάρης επί της ουσίας διαφώνησε και με την επιλογή του συγκεκριμένου συμβόλου (η κεφαλή του Μεγαλέξανδρου σε γαλανόλευκο φόντο), λέγοντας πως «ο δήμαρχος θέλησε να το χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά σε αντιπαράσταση με την υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις υποψηφιότητες του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη και του Γιώργου Λυσαρίδη, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι «είναι δύο εξαιρετικά στελέχη» και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για «συνεργασία και συνένωση δυνάμεων».

Δεν παρέλειψε, πάντως, να επισημάνει ότι «πρόκειται για κομματικές υποψηφιότητες». Ξεκαθάρισε ότι αυτός δεν διεκδικεί το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ενδιαφέρεται όμως για τη στήριξη των κομμάτων της Κεντροαριστεράς. «Αυτό είναι το πλεονέκτημά μας, ότι εμείς κάναμε πράξη τις διακηρύξεις για ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση και καλούμε και τα κόμματα να κάνουν το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά.


Σχολιάστε εδώ