ΔΟΛ: Αλλάζουν μετοχές και πρόσωπα

Ο Χρήστος Λαμπράκης δώρισε 2.000.000 ευρώ στο Ίδρυμα Λαμπράκη με επίσημη αιτιολογία την «ενίσχυση του κοινωφελούς έργου του», δημιουργώντας ερωτηματικά για τους λόγους που προκάλεσαν την εν λόγω δωρεά. Το Ίδρυμα Λαμπράκη έχει το 25,8% του ΔΟΛ και συνολικά ο Χρήστος Λαμπράκης έχει δικαιώματα ψήφου για το 35,2% της εταιρείας. Ο διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Ψυχάρης έχει το 25,1% του ΔΟΛ, ενώ συγγενικά πρόσωπα του κ. Λαμπράκη ελέγχουν άνω του 5% της εταιρείας. Δηλαδή ο Χρ. Λαμπράκης, το ίδρυμα μαζί με τα συγγενικά πρόσωπα και ο Στ. Ψυχάρης κατέχουν ποσοστό άνω του 65% του ΔΟΛ.

Την περασμένη εβδομάδα άρχισαν οι αλλαγές και στα επιτελεία των περιοδικών, ξεκινώντας από τα γυναικεία. Αποχώρησε η διευθύντρια του «Marie Claire» Βάλη Βαϊμάκη, η οποία πηγαίνει μαζί με τον Θανάση Λάλα στον «Ιλισό», και μαζί της αποχώρησαν η Τζούλη Αγοράκη και η Τζίνα Σπάρτακου.

Το περιοδικό αναλαμβάνει η Μαργαρίτα Μιχαλέκου, που μετακινείται από τη διεύθυνση σύνταξης του «Cosmopolitan» στην ίδια θέση στο «Marie Claire», ενώ τη θέση της αρχισυντάκτριας αναλαμβάνει η Μελίτα Κάραλη. Από το «ΒΗΜΑdonna» αποχώρησε η διευθύντρια και συντονίστρια του «ΒΗΜΑgazino» Κιάρα Σουγκανίδου που είχε συνδέσει το όνομά της με τον Θανάση Λάλα. Επίσης, ο Νίκος Πιπέρης θα ακολουθήσει τον Θ. Λάλα στον «Ιλισό» μαζί με τα περιοδικά «FHM» και «Free».

Αλλαγές έγιναν και στον εμπορικό τομέα και το «Marie Claire» ανέλαβε η Μαρία Ναυπλιώτη με υπεύθυνη διαφήμισης την Ντέπυ Μαυροβουνιώτη που μετακινήθηκε από τον «Ταχυδρόμο». Σε δεύτερο επίπεδο αναμένεται κύμα αλλαγών και στα ένθετα περιοδικά του ΔΟΛ, τα οποία πέρασαν απευθείας στις διευθύνσεις των εφημερίδων. Το μεγάλο ερώτημα είναι το στάτους κβο στο «Βήμα», όπου αναμένονται και εκεί αλλαγές και φυσικά οι παρεμβάσεις του ομίλου στον Τηλέτυπο.


Σχολιάστε εδώ