επί του πιεστηρίου

Έμπλεξε άσχημα η κυβέρνηση με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Από κει που θα ήταν ο κερδισμένος αν ο νόμος εφαρμοζόταν άμεσα, κινδυνεύει ακόμη και να πέσει.

Αυτή η ιστορία με τον κ. Κατσικέα φαίνεται ότι έχει πολύ βάθος… Ανεξάρτητα αν τον απήγαγε η CIA ή η βουλγαρική Αστυνομία για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πρόκειται για άλλο ένα από τα φαινόμενα που ανδρώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και κατόρθωσε να έχει χορηγούς στις δραστηριότητες που είχε αναπτύξει με το Ίδρυμα Μεσογειακής Συνεργασίας υπουργεία, τράπεζες, δήμους κ.λπ. και θα πρέπει να δώσει λογαριασμό πόσα εκατομμύρια πήρε και πού διατέθηκαν και ποιο ήταν το έργο που έκανε. Ακόμη και από τη σημερινή κυβέρνηση πήρε από το υπουργείο Εξωτερικών ως προκαταβολή 140.000 ευρώ. Πρέπει ο κ. Κατσικέας να αποδείξει ότι διαχειρίσθηκε σωστά αυτά τα χρήματα που του έδωσε το κράτος, από τη στιγμή που εμπλέκονται ως μέλη του Ιδρύματος κορυφαία πρόσωπα, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο ιδρυτής αυτού του ιδρύματος. Λογαριασμό λοιπόν εδώ και τώρα και παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών ας ζητήσει εξηγήσεις από τη Βουλγαρία αν παράνομα συνέλαβαν τον κ. Κατσικέα για να τον ανακρίνουν.

Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο κ. Ζήσης, ζητώντας από το δικαστήριο να αναβληθεί η εκδίκαση της μήνυσης που μας είχε υποβάλει για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή γράψαμε ότι εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα. Αντίθετα, εμείς ζητήσαμε επίμονα να γίνει η δίκη, βέβαιοι ότι αυτά που γράψαμε ήταν όλα αληθή και έχουν επιβεβαιωθεί. Για να συναινέσει το δικαστήριο στο αίτημα της αναβολής χρειάσθηκε να διακόψει για να φέρει ο κ. Ζήσης πιστοποιητικό της Εισαγγελίας ότι έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του. Μόνο έτσι η εκδίκαση αναβλήθηκε επ’ αόριστον μέχρι την εκδίκαση τελεσίδικης και αμετάκλητης απόφασης για όσα κατηγορείται. Μάρτυρες για το «Παρόν» είχαν προσέλθει οι Γερ. Αρσένης, Βύρων Πολύδωρας, Στέλιος Παπαθεμελής, Ανδρέας Λοβέρδος, Βέρα Νικολαΐδου, Πάνος Σόμπολος και Κατερίνα Κατή, ενώ δικηγόροι μας ήταν ο Κώστας Χρυσικόπουλος και ο Δημήτρης Μανόλης.

Συνήγορος του μηνυτή ήταν ο κ. Δημήτρης Ευαγγελάτος και μεταξύ των μαρτύρων που είχε ο μηνυτής μας οι δικαστές Παν. Αθανασόπουλος, Α. Βαλμαντώνης, Μπρίλης και Ναυπλιώτης.

Οι κουμπάροι μας δεν κάθονται ήσυχοι… Σατανικά μεθοδεύουν κινήσεις για να έχουν λόγο παντού στη Θράκη… Έτσι έχουν σχεδιάσει να επεκταθεί το μουσουλμανικό στοιχείο και στον νομό του Έβρου! Και τι λέτε σκέφθηκαν; Να γεννάνε οι Μουσουλμάνες στη Μαιευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη, ως δήθεν πιο σύγχρονη και επανδρωμένη με άριστους γιατρούς. Πίσω απ’ αυτό ξέρετε τι κρύβεται; Ότι τα παιδιά που γεννιούνται γράφονται στο εκεί ληξιαρχείο και επομένως έτσι έχουν τόπο γέννησης τον νομό Έβρου! Κι εμείς συνεχίζουμε να ζούμε στη μακαριότητά μας και με περισσή αφέλεια να πιστεύουμε ότι τώρα που έγιναν Ευρωπαίοι οι γείτονές μας θ’ αλλάξουν μυαλά… Κούνια που μας κούναγε…

Έξυπνη η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να αποδοκιμάσει τα σκίτσα της δανέζικης εφημερίδας που προσβάλλουν τον Μωάμεθ. Εκτιμήθηκε σαν άνοιγμα προς τη μουσουλμανική πλευρά. Κάπου μάλιστα εξέπληξε. Βλέπεις, ο Χριστόδουλος είναι απρόβλεπτος.

Αντίθετα, λένε, έχασε την ευκαιρία η κυβέρνηση για μια «χειρονομία καλής θέλησης» προς τους Μουσουλμάνους. Ιδιαίτερα μια καταδίκη αυτών των σκίτσων από τη μόνη καθαρά χριστιανική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μέτραγε πολύ, υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι. Η σιωπή, που ίσως επελέγη για να μην… ξεσηκωθούν οι κουλτουριάρηδες και οι γνωστοί προοδευτικοί του Κολωνακίου και μιλήσουν για… θρησκόληπτη κυβέρνηση, μπορεί να ερμηνευθεί ότι κάπου δεν διαφωνεί με αυτή την ιστορία. Ο Ερντογάν, πάντως, απέφυγε τους υψηλούς τόνους, οι αντιδράσεις ήταν περιορισμένες και εμφανίσθηκε ως… γεφυροποιός με τη Δύση, σ’ έναν διάλογο πολιτισμών. Αυτός ο ρόλος του γεφυροποιού ανήκει στην Ελλάδα και με λαθεμένους χειρισμούς κινδυνεύει να τον χάσει!

– Και σενάριο πρόωρων εκλογών συζητείται… Γίνονται τέτοιες σκέψεις στο Μαξίμου. Και βέβαια σύντομα. Τον Μάρτιο το αργότερο… Υπάρχουν και οι αντίθετοι. Που μιλούν για… αυτοκτονία, ότι δεν έχει κανένα λόγο ο Καραμανλής με τέτοιο άσχημο κλίμα να πάει στην κάλπη. Δεν ξέρεις όμως τι έχει στον νου του ο πρωθυπουργός, τι άσους κρατάει και τι συνθήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει…


Σχολιάστε εδώ