Αιρετικά

Τα «βέλη», πάντως, έχουν κυρίως στόχο τον Παναθηναϊκό, διότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρακολουθεί τη συνεχή και μεθοδευμένη προσπάθεια ορισμένων παραγόντων, που με πρόσχημα ορισμένες ατυχείς διαιτησίες επιτίθενται γενικώς κατά των διαιτητών με σκοπό να τους απαξιώσουν, αλλά με κύριο στόχο να μειώσουν την θριαμβευτική πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

»Στην προσπάθειά τους αυτή χρησιμοποιούν επικουρικά φθηνά έως και φαιδρά μέσα (DVD, ανέκδοτα), προκειμένου να πείσουν τους απογοητευμένους οπαδούς τους ότι δεν φταίνε αυτοί που έχουν αποτύχει για μια ακόμα χρονιά στην επίτευξη των στόχων τους».

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο Ολυμπιακός δύσκολα πλέον θα συμπράξει με τους Παναθηναϊκό, Ξάνθη και ΑΕΚ στην προσπάθεια για τη δημιουργία της νέας λίγκας. Άλλωστε, η κατάληξη της ανακοίνωσης είναι σαφής: «Συμμετέχουμε σε μία προσπάθεια γενικής αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά αμφιβάλλουμε πλέον για την επιτυχία της, όταν αυτή πλήττεται ʽʽεκ των έσωʼʼ και συναρτάται από προσωπικές ιδιοτελείς απόψεις των συμμετεχόντων σε αυτή, που προσδιορίζονται από την καλή ή κακή πορεία των ομάδων τους».

Και η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει δίκιο. Διότι δεν μπορεί από τη μία οι Χ. Πανόπουλος και Γ. Βαρδινογιάννης να ζητούν τη σύμπραξή του και από την άλλη με DVD και δηλώσεις να πλήττουν το προφίλ του Σωκράτη Κόκκαλη. Παράλληλα, αποδείχθηκε μέσα στην εβδομάδα, με όλα όσα έχουν συμβεί, ότι ο καθένας λειτουργούσε με μοναδικό στόχο το συμφέρον του.

Η κόντρα του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό εν όψει του μεταξύ τους αγώνα, η διαμάχη του Ολυμπιακού με την Ξάνθη και η αποχώρηση του Ακράτητου από τις ομάδες που στήριζαν την προσπάθεια σηματοδοτούν ότι η Σούπερ Λίγκα, αν δεν έχει ήδη τελειώσει, διανύει τις τελευταίες ημέρες της. Και αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο βασιλεύει το ατομικό συμφέρον.


Ο τίτλος παραπέμπει σε πολιτικό κρατούμενο, για τον οποίο γίνονται διαδηλώσεις, έτσι ώστε να αποφυλακιστεί. Κι όμως πρόκειται για το ιστορικό σωματείο της Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά στα χρονικά η κοπή της βασιλόπιτας των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Άρη παρουσίασε ενδιαφέρον. Περισσότερα από 250 άτομα βρέθηκαν στον χώρο όπου έγινε η εκδήλωση. Βετεράνοι τριών και τεσσάρων γενεών, οι γνωστοί παραδοσιακοί παράγοντες, φίλαθλοι και ο Βασίλης Τσιβιλίκας. Απίστευτο μένος κατά της τωρινής διοίκησης και ο τίτλος ουσιαστικά σχετίζεται με την ατάκα του Λάμπρου Γράντα. Για να ακριβολογούμε, ουσιαστικά αποτέλεσε τη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης παρουσία όμως του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Γρανούζη.
Όσα ειπώθηκαν δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Η σημερινή διοίκηση έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών, με μεγαλύτερο το ότι η ομάδα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Και επί του τελευταίου δικαιολογίες δεν υπάρχουν, καθώς γι’ αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η διοίκηση και όχι ο Γιώργος Χατζάρας ή οι ποδοσφαιριστές. Οι παράγοντες που συγκεντρώθηκαν όμως στον συγκεκριμένο χώρο κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση, για να αναλάβουν τις τύχες του συλλόγου; Κάποια στιγμή είχαν πει: «Ας φύγουν αυτοί που διοικούν κι εμείς εδώ είμαστε». Δηλαδη αυτή είναι λύση;
Η σημερινή διοίκηση σαφώς και θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί και κακώς έχει τρομακτική στήριξη. Και για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Αν, κ. Γράντα, θέλετε να πάρετε την ομάδα, μπορείτε να το πετύχετε μέσα σε μία-δύο ημέρες. Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί, βάλτε το χέρι στην τσέπη, προγραμματίστε μια συνέντευξη Τύπου, αποδείξτε ότι πράγματι μπορείτε να οδηγήσετε την ομάδα σε διαφορετικά μονοπάτια και μ’ αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αναγκάσετε αυτούς που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του συλλόγου να παραχωρήσουν τις μετοχές. Και αν ακόμη δεν γίνει αυτό, ο Γιώργος Ορφανός λίγο πολύ έχει φανερώσει τις προθέσεις του. Όταν θα γίνουν αυτά, τότε θα είστε σε θέση να μιλήσετε για πραγματικό ενδιαφέρον για την ομάδα. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ιδού η Ρόδος…

Χρυσώνουν το χάπι

Δεν επιδιώκουν να το διαλαλήσουν, αλλά στον Ακράτητο θέλουν να πιστεύουν ότι ο αποκλεισμός από το Κύπελλο δεν είναι καταστροφή και ότι μετά από αυτό θα συγκεντρωθούν στον πραγματικό τους στόχο που δεν είναι άλλος από αυτόν της παραμονής. Μάλιστα σε έναν βαθμό τούς έχει πεισμώσει ότι σχεδόν όλοι τούς θεωρούν ξεγραμμένους. Όσον αφορά τον αγώνα Κυπέλλου με τη Λάρισα, ή δεν πίστευαν στην πρόκριση ή δεν τους ενδιέφερε να «χτυπήσουν» τον αγώνα. Τουλάχιστον αυτή την εικόνα έδωσε η ομάδα του Ακράτητου στους λιγοστούς φίλους της που πήγαν να τη δουν…

Χαβαλές με τη λάσπη

Στην είσοδο των αποδυτηρίων στους Θρακομακεδόνες υπάρχει μία ταμπέλα που λέει: «Μην μπαίνετε με τις λάσπες μέσα». Έτσι, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές σκουπίζουν τα παπούτσια τους με σκούπα πριν μπουν στα αποδυτήρια μετά την προπόνηση. Και λέμε οι περισσότεροι, γιατί ο Κατσουράνης και ο Λυμπερόπουλος δεν το κάνουν. Βλέπετε, θέλουν να κάνουν… χαβαλέ με τον Κορομηλά (τον φροντιστή) που τους κυνηγάει…


Παρών ο Νινιάδης

Στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων βρέθηκε τη Τετάρτη ο Ανδρέας Νινιάδης προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ του Ακράτητου και της Λάρισας. Ο «Νινί» αφενός μεν κατασκόπευσε τον προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, αφετέρου δε σχημάτισε γνώμη για τη Λάρισα, την οποία θα αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια του Κυπέλλου. Ο Νινιάδης είχε σκοπό να παραμείνει και μετά τη λήξη του αγώνα για να μιλήσει με μερικούς από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, αλλά το γεγονός ότι ήταν αρκετά κουρασμένος, καθώς ήταν από το πρωί «στο πόδι», δεν του το επέτρεψε… Ούτως ή άλλως είχε δει νωρίτερα τον φίλο του Νίκο Νταμπίζα. Οπότε δεν υπήρχε λόγος να περιμένει. Ο Νινιάδης, πάντως, σημείωσε στην ατζέντα του δύο ονόματα, του Γιώργου Γκαλίτσιου από τη Λάρισα και του Παγώνη από τον Ακράτητο. Φυσικά για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων».


Δυνατά ντέρμπι σε Ιταλία – Ισπανία

Στην Ισπανία τα βλέμματα όλων πέφτουν στο ντέρμπι Βαλένθια-Μπαρτσελόνα. Οι «νυχτερίδες» βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και με νίκη μειώνουν τη διαφορά τους από τους «μπλαουγκράνα» στους έξι πόντους. Η πρωταθλήτρια δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και περνάει αγωνιστική κρίση. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει την παράδοση με το μέρος της στο Μεστάγια, δύσκολα θα φτάσει στη νίκη. Ο άσος έχει το προβάδισμα.

Ντέρμπι κορυφής όμως έχουμε και στην Ιταλία, ανάμεσα στην Ίντερ και τη Γιουβέντους. Οι δύο ομάδες λύνουν τις διαφορές τους στο Μεάτσα, με την Ίντερ να παίζει το τελευταίο της χαρτί. Η Γιουβέντους θα επιδιώξει να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας που έχει και θα παίξει για την ισοπαλία που θα τη φέρει αγκαλιά με τον τίτλο. Η παράδοση θέλει την τελευταία πενταετία τις δύο ομάδες να έχουν μοιραστεί τέσσερις φορές τους βαθμούς, ωστόσο ο άσος αξίζει το ρίσκο.

Το ίδιο σημείο θα επιλέξουμε στην αναμέτρηση της Λιβόρνο με τη Φιορεντίνα. Η Λιβόρνο είναι ομάδα που στηρίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στην έδρα της, ενώ παράλληλα ψάχνει τους βαθμούς που θα τη διατηρήσουν στην έκτη θέση, η οποία οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η Φιορεντίνα είναι πεσμένη τον τελευταίο διάσημα και δεν πείθει όπως στον πρώτο γύρο.

Πάμε, τέλος, στην Ολλανδία. Στις νίκες θέλει να επιστρέψει η Ουτρέχτη που φιλοξενεί στην έδρα της τη Ναϊμέγκεν. Οι δύο ομάδες προέρχονται από αποτυχίες, αφού την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν στις έδρες τους από τους πρωτοπόρους στα τελευταία λεπτά. Η Ουτρέχτη έχει το προβάδισμα για το τρίποντο, καθώς μέσα στο γήπεδό της παρουσιάζεται πολύ δυνατή. Η Ναϊμέγκεν, αν και φέτος πραγματοποιεί αξιόλογη πορεία, δύσκολα θα κάνει τη ζημιά.


Εντάξει, δεν έχουμε τρελαθεί ούτε έχουμε την απαίτηση να γνωρίζετε κινέζικα. Για να σας βάλουμε στο νόημα, ο τίτλος που είναι γραμμένος στα κινέζικα σημαίνει στα αγγλικά «king of the mountain»… δηλαδή «πρώτος μάγκας» στα ελληνικά. Τι άλλο θα σκαρφιστεί ο Γιάννης Γούμενος για να βγάλει τη χρονιά; Μέχρι και κινέζους επιχειρηματίες έφερε… και καλά για την ενίσχυση των τμημάτων υποδομής. Εκτός και αν ο Ζαγοράκης με τον Μίετσελ αποφάσισαν να αλλάξουν ομάδα. Τους φιλοξένησε για δύο-τρεις μέρες και το πλαίσιο της συνεργασίας τους ξεκινάει από τα τμήματα υποδομής. Τέτοιους παράγοντες χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει την οικονομική δυνατότητα, για να βάλει τόσα λεφτά όσα ο Κόκκαλης και ο Βαρδινογιάννης, αλλά έχει μυαλό. Αν τώρα στραβώσει κάτι στην πορεία και χαλάσει η δουλειά με τους Κινέζους, υπάρχουν και οι Ιάπωνες. Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα, η σκέψη μετράει. Άντε και όποιος παίζει καλά θα τρώει και μια κούπα ρύζι έξτρα…


Διχάζει ο μαραθώνιος…

Σε περίπου δύο μήνες θα διεξαχθεί ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ακόμη δεν έχει συσταθεί οργανωτική επιτροπή ούτε γνωρίζει κανείς ποιοι αθλητές θα πάρουν μέρος. Όταν θέλεις να διοργανώσεις έναν αξιόλογο αγώνα, είσαι υποχρεωμένος να φέρεις και αφρικανούς αθλητές, που είναι οι κορυφαίοι του είδους. Εμπνευστής της όλης ιστορίας είναι ο πρόεδρος του Τρίτωνα, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, και μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Γιώργου Ορφανού και της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Έλα όμως που ο ΣΕΓΑΣ αδιαφορεί. Και μόνο ο ΣΕΓΑΣ μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να έρθουν οι καλοί μαραθωνοδρόμοι. Η στάση της ομοσπονδίας δεν είναι τυχαία. Οι Σεβαστής και Κωνσταντόπουλος είναι στα μαχαίρια, ενώ είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο ΟΑΚΑ. Ο Κωνσταντόπουλος είναι στην οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης, χωρίς όμως μισθό. Και περιμένει από τον Γιώργο Ορφανό να πιέσει τον Σεβαστή, έτσι ώστε να πάρουν μέρος στον μαραθώνιο οι μετρ του είδους. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια, αν και η εξέλιξη θα καθορίσει τις σχέσεις των δύο ανδρών. Διότι ο υφυπουργός έχει βγει μπροστά δίνοντας και συνέντευξη Τύπου και περιμένει από τον Σεβαστή να στηρίξει τον μαραθώνιο. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι έχει να γίνει, αν δεν το κάνει…


Σχολιάστε εδώ