Κι όμως υπάρχει ανοικτή γραμμή με τον Γιοσάκη

Αρνείται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και μάλιστα με ύφος ανοίκειο και υβριστικό, ότι υπάρχει ανοικτή γραμμή με τον Γιοσάκη, που κάνει διακοπές στον… Κορυδαλλό, όπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο μας. Εμείς, πάντως, επιμένουμε στις πληροφορίες μας, τις οποίες διασταυρώσαμε και θα συνιστούσαμε στον υπογράφοντα την επιστολή-απάντηση, διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρη Κονιδάρη, να είναι πιο ευγενής και να μην προκαλεί, γιατί θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε με ονόματα…

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Κουρή,
Διάβασα με προσοχή το δημοσιευθέν στο φύλλο της 29ης Ιανουαρίου της έγκριτης εφημερίδας σας ανυπόγραφο ρεπορτάζ συνεργάτη σας με τίτλο “Νευρική κρίση στην Αρχιεπισκοπή…”, στο οποίο, άκριτα και με περισσή ανευθυνότητα, παρουσιάζονται δήθεν “απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες”, που φέρουν “κάποιες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού” να “έχουν εντοπίσει ότι υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Γιοσάκη”. Αφού μάλιστα “σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες” “φωτογραφίζεται” και “εκείνος που λειτουργεί ως μεσολαβητής και μεταφέρει τα μηνύματα από τις φυλακές του Κορυδαλλού στην Αρχιεπισκοπή”, εξάγεται… μεγαλοπρεπώς το “συμπέρασμα” ότι “η αποκάλυψη του γεγονότος αυτού έχει θορυβήσει στελέχη και συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, καθώς ουδείς γνωρίζει πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η υπόθεση”.

Από πότε πραγματικά οι “πληροφορίες” και δη αυτού του τύπου —οι οποίες, όπως παραδέχεται στο τέλος του ρεπορτάζ ο συνεργάτης σας, δεν έχουν επιβεβαιωθεί— συνιστούν “γεγονός” και μάλιστα, κατά τον αυτό συνεργάτη σας, αποκαλυφθέν; Γιατί αλήθεια ο συνεργάτης σας αυτοπαγιδεύεται στο ίδιο του το κείμενο; Σε τι αναφέρεται, τελικά; Σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ή σε γεγονός; Και γιατί τέτοια σύγχυση; Από απειρία ή από πρόθεση; θα ήθελα να πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο. Όσον αφορά στους πληροφοριοδότες του συνεργάτη σας, είναι προφανές ότι είτε επιθυμούν να κάνουν καριέρα στον… κινηματογράφο, είτε απλά επιδιώκουν να πλήξουν το κύρος και την εικόνα της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου, κατασκευάζοντας τέτοιου είδους σενάρια εξωφρενικά νοσηρής φαντασίας, που όμως μπορούν να ενσπείρουν αμφιβολίες και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα και στρεβλές εντυπώσεις. Νομίζω ότι ισχύει το δεύτερο.

Τέλος σας βεβαιώ ότι ο Αρχιεπίσκοπος και οι “θορυβημένοι συνεργάτες του” έχουν τόσο… θορυβηθεί, που εξακολουθούν, όπως και θα εξακολουθούν, να επιτελούν το έργο τους, αδιαφορώντας για όσους με απίστευτες εικοτολογίες ακολουθούν, για λόγους εύκολα αντιληπτούς, τις δικές τους “υπόγειες διαδρομές”».

Σημ. «Π» : Το ύφος και το… ήθος της γραφής αποδεικνύει το πόσο ανήσυχοι είναι στην Αρχιεπισκοπή από το αποκαλυπτικό δημοσίευμά μας. Γιατί ξέρουν ότι τα όσα, με συνειδητή αυτολογοκρισία, γράψαμε είναι απολύτως αληθινά. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά εκεί στην Αρχιεπισκοπή η αφέλεια περισσεύει, διαφορετικά θα είχαν αποφευχθεί οι περιπέτειες Θεσσαλιώτιδος, Κουλουσούσα, Βαβύλη κ.ά.

Ο κ. Κονιδάρης γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά που υπογράφει δεν ισχύουν, τουλάχιστον για τούτη την εφημερίδα. Και ξέρει ότι στο «Παρόν» κείμενα κατασκευασμένα δεν έχουν θέση. Αλλού θα πρέπει να ψάξει για σκευωρίες. Εκεί όπου ο ίδιος κυκλοφορεί και στις παρέες που συμμετέχει.

Το «Παρόν» με την αποκάλυψη των επαφών με τον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ Γιοσάκη, που ίσως να «κρατάει» ακόμη και τον «χορηγό», πρόσφερε άλλη μια υπηρεσία στον Αρχιεπίσκοπο. Όμως η αχαριστία είναι πανάρχαιο… προνόμιο της φυλής μας…

ΥΓ.: Δεν είδαμε να γράφεται τίποτε περί του «χορηγού», κύριε Κονιδάρη. Σωστά… Άλλωστε υπάρχει και το δώρο, η «Κράισλερ…»


Σχολιάστε εδώ