tabula rasa

Εκείνοι, όμως, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα κατανοούν πως πίσω από το baby face του πληθωρικού υπεύθυνου του πολιτικού σχεδιασμού κρύβεται ένας εκκολαπτόμενος political killer, ο άνθρωπος που αναλαμβάνει κρίσιμες αποστολές στο πλευρό του γραμματέα του κόμματος.

Ο Νίκος Καραχάλιος, λένε αυτοί που τον ξέρουν, έχει ένα καλό κι ένα κακό:
– Το καλό είναι πως δουλεύει μεθοδικά και διαθέτει απευθείας σχέσεις οικειότητας με τον Καραμανλή,
– Το κακό είναι πως προέρχεται από την επικοινωνιακή ομάδα που είχε στήσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στη Ρηγίλλης, πριν από τις εκλογές του 2000, και -όπως και να το κάνουμε- στο νέο περιβάλλον του πρωθυπουργού πρόσωπα εκείνης της περιόδου και αυτής της «καταγωγής» δύσκολα… ευδοκιμούν!

Ο Νίκος Καραχάλιος, ωστόσο, φέρεται αποφασισμένος να μην προδώσει τις φιλίες του. Εξακολουθεί να διατηρεί συχνή και στενή σχέση με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου και νυν βουλευτή Β’ Αθήνας, και έφτασε μάλιστα μέχρι του σημείου να τον προτείνει -πρόσφατα- ακόμα και ως υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων, πηγαίνοντας κόντρα στην κατεστημένη αντίληψη που θεωρούσε αδιαφιλονίκητο φαβορί και αξιωματικά καταλληλότερο τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Η αλήθεια είναι πως η «χημεία» του Καραχάλιου με τον Καραμανλή τού επιτρέπει να εμφανίζεται ενίοτε ως αιρετικός. Εάν σε αυτό το χαρακτηριστικό του προσθέσει κανείς και την… αβυσσαλέα διαφωνία του περί πολιτικής επικοινωνίας με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, αντιλαμβάνεται πως ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ είναι «και μέσα και έξω».
Κινείται, δηλαδή, στην κόψη του ξυραφιού. Προς το παρόν με επιτυχία…

Ο Νίκος Καραχάλιος εκλήθη, άλλωστε, από τον ίδιο τον Καραμανλή τα Χριστούγεννα του 2000 για να δουλέψει επίσημα στην επικοινωνιακή ομάδα της Ρηγίλλης.

Τον τελευταίο καιρό ο Καραχάλιος, δουλεύοντας όπως πάντοτε μεθοδικά και σε συνεννόηση με τον Μεϊμαράκη, προετοιμάζει την πολυδιαφημισμένη «κοινωνική στροφή» της ΝΔ.

Είναι τυχαίο ότι ο Καραμανλής ανακάλυψε την έκφραση «σύγχρονο κοινωνικό πρόσωπο» και διανθίζει με αυτή τις ομιλίες του; Είναι τυχαίο πως δραστηριοποιείται ολοένα και εντονότερα το ξεχασμένο Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ) της ΝΔ με θεματογραφία που «αγκαλιάζει» αυτήν ακριβώς την πλευρά της πολιτικής της κυβέρνησης;

Είναι τυχαίο ότι στη Ρηγίλλης -και στη Λυκείου, όπου είναι η έδρα του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού- πνέουν μένεα κατά του Αλογοσκούφη (τον οποίο θεωρούν νεοφιλελεύθερο) και προστατεύουν τον Μιχάλη Λιάπη, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σουφλιά, επειδή τους θεωρούν εκφραστές της «κοινωνικής Δεξιάς»;

Είναι τυχαίο πως η ομάδα Μεϊμαράκη διοχέτευε -εν όψει ανασχηματισμού- πληροφορίες περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομίας από τον Σουφλιά ή ακόμα και την Ντόρα;

Φυσικά όχι. Το ζήτημα είναι εάν ο Καραμανλής θα συμφωνήσει με τη λογική αυτή (δεδομένου ότι έχει ανάγκη ένα κοινωνικότερο πρόσωπο εν όψει δημοτικών και μετά εν όψει εθνικών εκλογών) ή θα παραμείνει σταθερός στο δημοσιονομικό δόγμα της Καραγιώργη Σερβίας.

Ο Καραχάλιος, πάντως, κέρδισε τα μικρά στοιχήματά του, εστιάζει, τώρα, την προσοχή του στις τοπικές εκλογές οργώνοντας την Ελλάδα (κυρίως τη Θεσσαλονίκη) και περιμένει το νεύμα του πρωθυπουργού σχετικά με το δικό του πολιτικό μέλλον.

Δεν κρύβει πως θέλει να είναι υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής. Ο Καραμανλής δεν του το αποκλείει, δεν έχει όμως δεσμευτεί. Άλλωστε, του είναι ακόμα χρήσιμος στο κόμμα.


Σχολιάστε εδώ