τυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 26/1	«Αγγελιοφόρος»	  7.150	«Μακεδονία»	3.180
Παρασκευή 27/1	«Αγγελιοφόρος»     5.750	«Μακεδονία» 	2.890
Σάββατο 28/1	«Αγγελιοφόρος»	  6.100	«Μακεδονία» 	2.760
Κυριακή 29/1	«Αγγελιοφόρος»	19.400	«Μακεδονία» 	9.240
Δευτέρα 30/1	«Αγγελιοφόρος»	  5.800	«Θεσσαλονίκη»  3.380
Τρίτη 31/1	«Αγγελιοφόρος»	  5.600	«Μακεδονία» 	3.220
Τετάρτη 1/2	«Αγγελιοφόρος»	  7.100	«Μακεδονία» 	3.150

~ Και το όνομα αυτού, Παντελής Σαββίδης. Αναφερόμαστε στην πολύπαθη «Μακεδονία» που επιτέλους απέκτησε διευθυντή. Πρόκειται για τον καλό συνάδελφο της ΕΡΤ3, που εργάστηκε στο ιστορικό συγκρότημα επί οικογένειας Βελλίδη μέχρι το κλείσιμό του το 1996.

~ Όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο, ο ιδιοκτήτης Γιάννης Ρήγας ήρθε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή για να ακούσει την πρόταση του εκδότη Κώστα Ζουράρι για την ανασυγκρότηση του συγκροτήματος. Τη Δευτέρα ο Ζουράρις ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την τοποθέτηση του Παντελή στη νευραλγική θέση, η οποία αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση.

~ Βέβαια, ακόμη μεγαλύτερη και από την ανάληψη της διεύθυνσης από τον Παντελή ήταν η ικανοποίηση των δημοσιογράφων για την ανακοίνωση πως το πενταμελές διευθυντήριο παύει να υπάρχει και ότι οι «πρόθυμοι του Αντωνόπουλου» επιστρέφουν στα καθήκοντά τους ως συντάκτες.

~ «Η ζωή έχει γυρίσματα κι έτσι τώρα μας κάνουν κουμάντο οι άπλυτοι», είπε ένας από αυτούς (δεν συνεχίζω, για να μην κατηγορηθώ ότι… φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν).

~ Πάντως, οφείλω να του αναγνωρίσω πως, σε αντίθεση με άλλους της πεντάδας, ο εν λόγω δεν έσκυψε το κεφάλι, ούτε πήγε να γλείψει εκεί που έφτυνε. Βεβαίως οι κακές γλώσσες λένε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Αντωνόπουλος του είχε κάνει συμβόλαιο που δεν αφήνει περιθώρια στη νέα διοίκηση να τον διώξει χωρίς τουλάχιστον να της στοιχίσει ο κούκος αηδόνι.

~ Ο Παντελής θα αναλάβει τυπικά εντός της εβδομάδας, οπότε θα γίνουν και οι νέες επιλογές διευθυντών σύνταξης, αρχισυντακτών και επικεφαλής των τμημάτων. Σιδεροκέφαλος και καλή επιτυχία από καρδιάς!

~ «Άστραψε και βρόντηξε» ο κυρ Αλέκος (ο Μπακατσέλος ντε), όταν πληροφορήθηκε ότι στην εφημερίδα του («Αγγελιοφόρος», φύλλο του Σαββάτου) και στη σελίδα του Στοιχήματος καταχωρίσθηκε το κουπόνι με τους αγώνες της προηγούμενης εβδομάδας.

~ Η απαίτησή του για «εδώ και τώρα» απόλυση των υπευθύνων δεν κατέστη δυνατό να ανακληθεί παρά τις κατευναστικές παρεμβάσεις διαφόρων. Έτσι, ο τεχνικός υπεύθυνος της σελίδας και ο προϊστάμενος του αθλητικού Στέλιος Σουντουλίδης είδαν την έξοδο.

~ Η απόλυση του Σουντουλίδη στενοχώρησε τον κολλητό του Άρη Νικολάκη (πρώην προϊστάμενο του ιδίου τμήματος και σημερινό υπεύθυνο του αθλητικού της ΕΡΤ ΑΕ), που έβαλε τα μεγάλα μέσα για να μεταπειστεί ο κυρ Αλέκος (μέχρι και ο Ορφανός πήρε τηλέφωνο). Αν τα καταφέρουν θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες, όταν ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου» επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται σε… ταξίδι για δουλειές.

~ Στην ΕΣΗΕΜ-Θ προσέφυγε ο συνάδελφος Γιώργος Ροδάκογλου για να καταγγείλει την εκδίωξή του από την αρχισυνταξία της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της ΕΤ3, έπειτα από την υπόθεση της απαγωγής του τοπικού μεγαλοεπιχειρηματία. Ο Ροδάκογλου κατήγγειλε πως το γεγονός αξιοποιήθηκε μόνον ως αφορμή, καθώς -όπως είπε- οι Τσάμης και Κοντογουλίδης «τον είχαν στην μπούκα», επειδή αρνήθηκε να παίρνει… χαρτάκια με τα ονόματα των ανεπιθύμητων στα πάνελ του τρίτου καναλιού. Μάλιστα ανέφερε ότι στις λίστες των κομμένων δεν περιλαμβάνονται «πράσινοι» ή «κόκκινοι», αλλά «γαλάζιοι», τους οποίους θεωρεί ο Τσάμης πιθανούς αντιπάλους του στη φιλοδοξία του να διεκδικήσει την εκλογή του στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Θα έχουμε γέλια…

~ Τελικά οι Μαρόγλου και Διαμαντόπουλος ξέρουν να στήνουν πετυχημένα ραδιόφωνα. Μία ακόμη απόδειξη γι’ αυτό, το νέο ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ που εκπέμπει στους 89.4, μεταδίδοντας παλιά λαϊκά ελληνικά τραγούδια και το οποίο οι πρώτες μετρήσει δείχνουν πως πηγαίνει πολύ καλά.

~ Νέα άφιξη στον ΠΑΛΜΟ του Ομίλου Alpha η Ιωάννα Καραθανάση, από το δημοτικό ραδιόφωνο, που αναλαμβάνει την τρίωρη βραδινή ζώνη (9 μ.μ.-12 μεσάνυχτα) του προγράμματος.

~ Το βιβλίο του εκλεκτού συναδέλφου Γιάννη Τριάντη «Ούτε τύμπανα- ούτε τρομπέτες» θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου «Ιανός». Εκτός από τον συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κώστας Ζουράρις, Κρίτων Σαλπιγκτής και Γιώργος Σκαμπαρδώνης.


Σχολιάστε εδώ