Παράπλευρη απώλεια των υποκλοπών ο… ανασχηματισμός;

Προσοχή, αναφερόμαστε στον χρόνο… που τα ΜΜΕ είχαν -για άλλη μια φορά- με… ακρίβεια προσδιορίσει, δεδομένου ότι ο Καραμανλής ποτέ δεν είχε μιλήσει για το πότε θα προβεί σε κυβερνητικές αλλαγές. Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν το τελευταίο διάστημα ότι οι πρώτες ημέρες του Φλεβάρη είναι οι… ύποπτες.

Και είναι αλήθεια ότι τις ημέρες που προηγήθηκαν των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές ο Κώστας Καραμανλής είχε αρχίσει να κάνει τις πρώτες περί ανασχηματισμού συζητήσεις με έναν κύκλο πολύ στενών συνεργατών του. Και όλα έδειχναν πως είναι θέμα ελάχιστων ημερών οι αλλαγές στην κυβέρνηση. Αλλά ο απόηχος του μείζονος αυτού θέματος εκτιμάται ότι θα πάει κάπως πίσω αυτές τις εξελίξεις.

Βέβαια στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μάς υπογράμμισε πως «ο ανασχηματισμός θα γίνει στην ώρα που ο Καραμανλής είχε προγραμματίσει».

Δηλαδή περίπου στο κλείσιμο δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας απ’ τη ΝΔ. Και ως προς αυτό, μας τόνισε, «δεν έχει αλλάξει τίποτα», υπενθυμίζοντάς μας μάλιστα ότι σε ανύποπτο χρόνο και σε μια περίοδο όπου η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων έκαναν λόγο για ανασχηματισμό… κάθε μήνα, ο ίδιος μας είχε βεβαιώσει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση πριν απ’ τον Φλεβάρη…

Ανασχηματισμός… υποκλοπών;

Συνεπώς, κατά τον ίδιο συνεργάτη του Καραμανλή, όλες οι μέρες από δω και πέρα και μέχρι το τέλος του μήνα είναι πιθανές. Αλλά με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα υποσημείωση, μάλλον επισήμανση:

= Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός έχει οργιστεί τόσο απ’ τη στάση συγκεκριμένων ΜΜΕ όσο και απ’ τη συμπεριφορά στελεχών εντός και εκτός κυβέρνησης. Και αυτό είναι πιθανό να τον οδηγήσει σε αλλαγή κάποιων αποφάσεων που είχε κατ’ αρχάς λάβει.

Είναι επομένως πιθανό να δούμε, οψέποτε ο ανασχηματισμός τελικά γίνει, εκπλήξεις σε σχέση με τα όσα την τελευταία περίοδο έχουν γραφτεί ή ακουστεί;

Και αυτό σχετικό είναι, αφού ελάχιστα απ’ αυτά έχουν ως βάση τις προθέσεις του Καραμανλή. Βασικά είναι ευσεβείς πόθοι κάποιων «νταβατζήδων» ή παιχνίδια δημοσιογράφων με ενδιαφερόμενους.

Και αυτό είναι το ένα σημείο που έχει προκαλέσει την οργή του Καραμανλή. Γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες εκφράστηκε με οργή για αυτούς «που νομίζουν ότι θα μου επιβάλουν την κυβέρνηση που θέλουν». Και έκανε αρνητικές αναφορές τόσο σε ΜΜΕ όσο και σε κάποια στελέχη, τα οποία έχουν επιδοθεί σε «χοντρό» παιχνίδι εν όψει ανασχηματισμού.

Όλα αυτά πριν δημοσιοποιηθεί το θέμα των υποκλοπών. Διότι από τότε ο Κώστας Καραμανλής έχει πολλά να προσάψει σε πολλούς. Και για τον χειρισμό του θέματος και για τη διαρροή που έγινε και με την οποία είναι επίσης οργισμένος.

Θεωρείται φυσικό ότι όλα τα παραπάνω θα τον οδηγήσουν σε νέες σκέψεις γύρω απ’ τη μορφή της νέας κυβέρνησής του. Έτσι κι αλλιώς έχει ανάγκη από κάποια «έκπληξη», διαφορετικά θα είναι ο πρώτος ανασχηματισμός στα μεταπολιτευτικά χρονικά που θα χαρακτηρίζεται από επικοινωνιακή άπνοια, ακόμα και αδιαφορία!

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η «έκπληξη» να είναι ακόμα και η δομική αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος, με κάποιες συγχωνεύσεις υπουργείων. Αλλά σίγουρα θα υπάρξουν εκπλήξεις σε επίπεδο προσώπων. Ούτως ή άλλως πολλά και πολλοί κρίθηκαν την τελευταία περίοδο.

Άλλωστε ελάχιστα πριν «σκάσει» το θέμα των υποκλοπών συνομιλητής του Καραμανλή, θέλοντας να επισημάνει πως οι εκπλήξεις είναι προ των πυλών, μας έλεγε ότι «μόνο ο Αλογοσκούφης είναι τελικά σίγουρος ότι παραμένει στη θέση του, επειδή ο Καραμανλής θέλει να δείξει ότι η οικονομική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει»…


Σχολιάστε εδώ