Ο Planet πιέζει το ΕΣΡ

Υπό την πίεση των συνδικαλιστικών σωματείων δημοσιογράφων, τεχνικών και προσωπικού αναγκάστηκαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να ασχοληθούν πάλι με το σκάνδαλο του Planet και να δεχθούν τους εργαζόμενους του σταθμού που παραμένουν στον αέρα, επειδή η ιδιοκτησία αρνείται να τους απολύσει και να τους αποζημιώσει. Το ΕΣΡ άνοιξε πάλι τον φάκελο Planet, αλλά η απροθυμία του να ασχοληθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του ήταν φανερή.

Μέλος του ΕΣΡ είπε σε εκπρόσωπο σωματείου «εμείς κάνουμε ερωτήσεις και όχι εσείς», δείχνοντας έτσι και την ενόχλησή του για την πίεση που ασκείται. Το ΕΣΡ, βέβαια, έχει ευθέως κατηγορηθεί ότι εμμέσως πήρε θέση υπέρ της ιδιοκτησίας του Planet, αφού μία μέρα μετά από έναν αιφνιδιαστικό έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας, που δεν βρήκε πολλούς εργαζόμενους στον σταθμό, έκανε αυτοψία και βρήκε 34 ανθρώπους να εργάζονται. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που κατέθεσαν πάλι έγγραφα και στοιχεία, ο ιδιοκτήτης του Planet, Γ. Πολυχρονίου, ισχυρίζεται στα δικαστήρια ότι έχει το «πράσινο φως» του ΕΣΡ να λειτουργεί και έτσι προσπαθεί να εξασφαλίσει ευνοϊκές αποφάσεις για να μην πληρώσει τα χρωστούμενα. Φαίνεται όμως ότι τα στοιχεία των καταγγελλόντων μπαίνουν στους περιβόητους φακέλους του ΕΣΡ και δεν εξετάζονται, γιατί τα μέλη του ακόμη υποστηρίζουν ότι η κατάσταση είναι θολή. Και το επιχείρημα που επικαλούνται ορισμένα μέλη του είναι ότι κανείς δεν θέλει να μπει λουκέτο στο ραδιόφωνο του Planet, γιατί απασχολεί τώρα 38 εργαζόμενους.

Το σχόλιο, πάντως, που ακούγεται ως απάντηση είναι ότι εάν επρόκειτο για κανέναν ραδιοφωνικό σταθμό της επαρχίας, χωρίς κανέναν προβληματισμό το ΕΣΡ θα έβαζε αμέσως λουκέτο…


Σχολιάστε εδώ