Νέα τάξη πραγμάτων ετοιμάζεται στον Alpha

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μέσα σε έξι μήνες η ετήσια ζημία του Alpha για το 2006 μειώθηκε από τα 35 εκατ. ευρώ στα 5 εκατ. ευρώ, με την προοπτική του «break event» εξαιτίας της αύξησης της τηλεθέασης, τότε είναι λογικό να υποθέσει πως κάτι άλλο συμβαίνει.

Στον Alpha μετά την αποχώρηση Αλβέρτη εγκαταστάθηκε μια νέα ομάδα προσώπων που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εκπροσωπεί κάποιον νέο επενδυτή με άγνωστο αριθμό μετοχών. Η δε συμπεριφορά τους παραπέμπει περισσότερο σε εκπροσώπους νέων μετόχων. Και φαίνεται πως αυτή η προοπτική απομακρύνσεων δεν θα σταματήσει εδώ, διότι άλλο ένα στέλεχος είναι στο… στόχαστρο. Τώρα όμως, καθώς υπάρχει και ανοιχτό μέτωπο στο ΕΣΡ, μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να γίνει. Η ανακοίνωση του καναλιού περιορίζεται να αναφέρει πως «αποχώρησε από τη θέση του για προσωπικούς λόγους» και ότι «θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον όμιλο από τη θέση του συμβούλου της ιδιοκτησίας». Και επειδή ο Τ. Καλημέρης είναι ένα από τα ικανότερα στελέχη της αγοράς, ακόμη και αν δεν έχει κάποιο κίνητρο, δεν θα πρέπει να αποκλείεται η μετακίνησή του σε κάποιο άλλο κανάλι, υφιστάμενο ή μελλοντικό. Πολλά θα κριθούν από τις επαφές που θα έχει με την ιδιοκτησία τις επόμενες ημέρες. Από τον Αlpha πάντως, προσπαθώντας να δώσουν μια ερμηνεία για την ποχώρηση, έκαναν λόγο για κακή πορεία του «prime time» και για οικονομική επιβάρυνση του καναλιού, προσθέτοντας πως τα προγράμματα που είχαν αποτέλεσμα ήταν επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας. Μπορούν όμως να σταθούν τέτοιες δικαιολογίες;

Η ανακοίνωση έγινε την Πέμπτη και ακολούθησε συνομιλία μεταξύ του Δ. Κοντομηνά και του Τ. Καλημέρη και στη συνέχεια κατ’ ιδίαν επαφή του αποχωρούντος διευθύνοντος συμβούλου και του Ν. Χατζηνικολάου. Ο τελευταίος διαθέτει τη μεγαλύτερη ισχύ στο κανάλι μεταξύ όλων των εργαζομένων και κυρίως των σταρ της πλευράς Αναστασιάδη, που όλο το προηγούμενο διάστημα τον αμφισβητούσαν, έχοντας ως μόνους συνομιλητές τον επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά και τον Γ. Ψαρρά. Αλλά αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο έντονης ρευστότητας Χατζηνικολάου. Η τοποθέτηση του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα και για τον ίδιο, καθώς περνάει σε μια άλλη σφαίρα δράσης. Είναι αντιπρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και παρουσιαστής, ενώ γενικός διευθυντής ενημέρωσης ανέλαβε ο Δ. Μιχαλέλης. Πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διατηρήσει όλες τις θέσεις, αλλά το ερώτημα είναι αν το θέλει και ο ίδιος.Έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση μεταξύ των δελτίων ειδήσεων, προφανώς απέδειξε τις ικανότητές του και τώρα θα μοιράσει ξανά το παιχνίδι. Η πιο λογική κίνηση είναι, όσο εκείνος ασχολείται όλο και περισσότερο με τη διοίκηση ενός ομίλου Μέσων, να παραδώσει το δελτίο ειδήσεων στον Ν. Ευαγγελάτο ώστε να μην τον έχει αντίπαλο και χάσει την πρωτοκαθεδρία του δελτίου.

Να σημειωθεί ότι ο Δ. Μιχαλέλης έκανε την ανακοίνωση για την αναβάθμιση του Ν. Χατζηνικολάου στην απογευματινή σύσκεψη, όπου μίλησε για επενδύσεις του Δ. Κοντομηνά στο εξωτερικό. Είπε μάλιστα πως υπάρχουν σπατάλες (!) και θα μπουν όλα σε μια σειρά. Στη διεύθυνση ψυχαγωγίας, πάντως, επικρατούσε προβληματισμός, καθώς η αποχώρηση Καλημέρη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου ανάμεσα σε αντιμαχόμενα «στρατόπεδα» του Alpha.


Σχολιάστε εδώ