Κάτι συμβαίνει στην Αστυνομία…

Ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος γλίτωσε. Κυριολεκτικά! Πρόεδρος της ΓΣΕΕ βρίσκεται για δεύτερη φορά στο στόχαστρο. Πριν από χρόνια ο Γιώργος Ραυτόπουλος γλίτωσε από θαύμα. Οι αγώνες ενοχλούν… Και ιδιαίτερα όταν διεκδικείς. Η επίθεση κατά του Χρ. Πολυζωγόπουλου ήταν απίστευτη. Γιατί ποτέ δεν είχε δώσει αφορμή. Ήταν αγωνιστής. Και αποδεκτός. Κουράγιο και δύναμη, Χρήστο… Οι εργαζόμενοι σ’ έχουν ανάγκη.

Σικάγο κινδυνεύουμε να γίνουμε…

Τα κρούσματα απανωτά. Όλα έχουν κοινό παρονομαστή. Την αδράνεια της Αστυνομίας. Υποψιαζόμαστε ότι δεν πρόκειται για συμπτώσεις και τυχαία περιστατικά. Είναι μηνύματα. Από το εσωτερικό της Αστυνομίας. Γίνεται μάχη για το ποια ομάδα θα επιβληθεί, ποια φατρία θα ‘χει τον πρώτο λόγο, ποια θα κάνει κουμάντο και θα «ελέγχει» την πολιτική ηγεσία… που κάνει πολλές φορές το λάθος να παραδίδεται, νομίζοντας ότι έτσι θα ελέγχει την Αστυνομία και δεν θα κινδυνεύει από προβοκάτσιες και στημένες υποθέσεις.

Όμως αυτή η κατάσταση δεν αρμόζει σε μια ευνομούμενη χώρα. Ο κάθε αστυνομικός στον ρόλο του. Και από κει και πέρα δεν έχει λόγο, αλλά οφείλει να εκτελεί εντολές.

Αν ο Γιώργος Βουλγαράκης δεν πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και δεν δώσει στις κρίσεις να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός αποφασίζουν, το θύμα στο τέλος θα είναι ο ίδιος…


Σχολιάστε εδώ