Η δολοφονική απόπειρα ένωσε τον πολιτικό κόσμο

Διχάζει όμως το αίτημα και από πολιτικούς (κυρίως της ΝΔ), αλλά και από… δημοσιογράφους για λήψη έκτακτων αστυνομικών μέτρων, με αφορμή την πράγματι βάρβαρη και φασιστική επίθεση κατά του κ. Πολυζωγόπουλου.

Κατ’ αρχάς πολλά είναι τα ερωτηματικά γύρω από την πραγματική ταυτότητα των δραστών, με δεδομένη μάλιστα τη διαφοροποίηση ομάδας αναρχικών και άλλων από το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, που καταδίκασαν την επίθεση, και αποποιούνται κάθε ευθύνης. Είναι παραδεκτό πως σε συνθήκες κοινωνικής έντασης κάποιοι πάντα επιδιώκουν να «επωφεληθούν» αποπροσανατολίζοντας την πολιτική κατάσταση και εκτρέποντας την προσοχή προς άλλες κατευθύνσεις.

Γι’ αυτό και η αστυνομική, αλλά και η πολιτική διερεύνηση του πολύ σοβαρού αυτού περιστατικού πρέπει να είχαν «ανοιχτή» προς όλα τα ενδεχόμενα. Γιατί δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς την παρατήρηση τόσο του κ. Πολυζωγόπουλου όσο και του κ. Ρομπόλη ότι διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν περί τα 50 μέτρα από τον χώρο της επίθεσης -και «αδράνησε» ούτε την άρνηση που συνάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης, που ζήτησε από τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων να καταθέσουν οι αστυνομικοί-φύλακες του πολιτικού γραφείου του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Βουλγαράκη, με τη δικαιολογία ότι δεν επιθυμούν οι ίδιοι να το πράξουν. Το γεγονός ότι η -σχεδόν μοιραία- για τον κ. Πολυζωγόπουλο συνάντηση με τους διαδηλωτές ήταν συμπτωματική μοιάζει αναμφισβήτητο.

Όπως αναμφισβήτητο είναι και το γεγονός πως «για λόγους ασφαλείας» μαζί με τους διαδηλωτές αναμειγνύονται και άλλα στοιχεία, με ενισχυτική τη μαρτυρία πολίτη, σύμφωνα με την οποία «κάποιος με πολιτικά έμοιαζε να μιλούσε με ασύρματο παρακολουθώντας τον ανηλεή ξυλοδαρμό του κ. Πολυζωγόπουλου». Συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά -και πρωτίστως αυτό της προβοκάτσιας. Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι, αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου ας είναι συνεπώς ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μην ενταθεί η αστυνομοκρατία, με πρόσχημα το επικίνδυνο πολιτικά και συνάμα θλιβερότατο αυτό περιστατικό.

Όλοι ας επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι. Και είναι καιρός βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων να σταματήσουν τις δηλώσεις του τύπου «εμείς δεν είμαστε συνδικαλιστές, είμαστε πολιτικοί και άρα σοβαροί…», γατί δημιουργούν κλίμα αμφισβήτησης και απαξίωσης, με… περίεργους αποδέκτες…


Σχολιάστε εδώ