Αιρετικά

Η βασικότερη είναι αυτή ανάμεσα σε ΣΕΓΑΣ και πολιτεία ή καλύτερα το υφυπουργείο Αθλητισμού. Ο Γιώργος Ραμπότας, που είναι σύμβουλος του Γιώργου Ορφανού, κατέχει τη μοναδική έμμισθη θέση ως διευθυντής των αγώνων και ουσιαστικά τοποθετήθηκε εκεί ώστε να ελέγχει τυχόν υπερβάσεις. Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε διεθνή διοργάνωση που αναλαμβάνουμε παρατηρούνται φαινόμενα… απείρου κάλλους, ενώ οι αμοιβές συγκεκριμένων θέσεων αποτελούν πρόκληση για το λαϊκό αίσθημα. Ακόμη ασχολούνται σε συγκεκριμένους φορείς με τους μισθούς κάποιων κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος πάντων, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, η κόντρα μεταξύ της ομοσπονδίας και του υφυπουργείου οφείλεται όχι τόσο στην έμμισθη θέση του διευθυντή όσο στο πρόσωπο.

Ο Βασίλης Σεβαστής δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τον Γιώργο Ραμπότα και λέγεται ότι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε συνομιλία με τον Γιώργο Ορφανό. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι Σεβαστής και Ραμπότας ήταν αντίπαλοι στις τελευταίες εκλογές του ΣΕΓΑΣ και αυτή είναι η πραγματική αιτία. Σου λέει, δεν φτάνει που τον είχα αντίπαλο και πλέον τον έχω στα πόδια μου, έπρεπε να πάρει και τη μοναδική έμμισθη θέση;

Από την άλλη, όταν ο Γ. Ορφανός αποφάσισε να τοποθετήσει τον Γ. Ραμπότα στη συγκεκριμένη θέση, ο ΣΕΓΑΣ όχι μόνο δεν διαφώνησε, αλλά επικρότησε την απόφαση του υφυπουργού, όπως άλλωστε και η οργανωτική επιτροπή. Προφανώς ήταν μια κίνηση τακτικής που τελικώς δεν απέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επί της ουσίας, πάντως, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα γίνουν πολλά στραβά.


Μπλακ λιστ ο Στέλιος Κουκουλεκίδης…

Στη μαύρη λίστα μπήκε ο Στέλιος Κουκουλεκίδης. Έξαλλοι είναι στον Άρη με τον διεθνή ρέφερι για την απόδοσή του στον αγώνα με τον Ηρακλή. Επί της ουσίας προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι πάνω του, αλλά τα λάθη στα οποία υπέπεσε ήταν αρκετά και ως επί το πλείστον αδίκησαν τον Άρη. Ωστόσο, όταν λες ότι πας για Ευρωλίγκα και χάνεις από τον Ηρακλή, με τους μισούς παίκτες να είναι «χώμα», δεν μιλάς για διαιτησία. Ο Δαμιανίδης, βέβαια, έπιασε τον Βασιλακόπουλο, αλλά και τον Συμεωνίδη και τους τα είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης. Ο Γιάννης είναι για τη… βρώμικη δουλειά, ο πρόεδρος είχε ήδη φύγει. Όλως τυχαίως εξαφανίστηκε λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του υπουργού.

Με όσα συμβαίνουν, πάντως, στον χώρο της διαιτησίας στο μπάσκετ, μπερδεύεται κανείς σχετικά με το ποιος κάνει κουμάντο. Πολλά είναι τα κοκόρια. Και αυτό φαίνεται στους αγώνες. Καλό και αυτό. Ο Ηρακλής κέρδισε τον Άρη και οι διοικούντες υποσχέθηκαν πριμ. Βρε, πληρώστε πρώτα στους παίκτες τα οφειλόμενα και μετά βλέπουμε. Αλλάζουμε άθλημα. ΠΑΟΚ – Ηρακλής στην Τούμπα σήμερα και Γούμενος vs Σπανουδάκης. Ε; Δύσκολα. Σιγά μη χαλάσουν τις καρδιές τους για το ποδόσφαιρο. Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο «Δικέφαλος», ενώ ο Ηρακλής θα θυμάται το 4-0 επί της ΑΕΚ μέχρι το επόμενο 4-0 που μαθηματικά θα έρθει σε καμιά πενηνταριά χρόνια. Προσέξατε στην τηλεόραση τις δηλώσεις του Σπανουδάκη; Εντάξει, έβγαλε γλώσσα. Μεγαλύτερη σημασία, όμως, είχε το «background». Κάτι καλόπαιδα ήταν γύρω του που αν έχανε ο Ηρακλής, μάλλον θα τον ανάγκαζαν να βγει από την έξοδο κινδύνου. Πάμε ξανά στην πορτοκαλί μπάλα. Ο Μπερτομέου υποσχέθηκε στους Αρειανούς πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να παίξει ο Άρης στην Ευρωλίγκα.

Κατά μία έννοια είναι σωστό. Γιατί ο Άρης είναι Άρης, θα έχει και σε κάθε παιχνίδι τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο και όχι με το ζόρι 500, όπως συμβαίνει στην ΑΕΚ. Και ποια άλλη ομάδα έχει περισσότερα φόντα από τους «κίτρινους»; Το Μαρούσι των 50 φιλάθλων; Ο Πανιώνιος που τυπώνει μόνο 1.200 εισιτήρια για να δώσει τα μισά; Ο Πανελλήνιος που δεν έχει γήπεδο, αλλά έχει επιχειρηματία; Ο Ηρακλής που μια φορά δεν είχε δεχθεί να αγωνιστεί;

Μόνο ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε, αλλά δεν είναι σε κατάλληλη διοικητική και οικονομική κατάσταση για να τα καταφέρει. Για να σταθείς στην Ευρωλίγκα χρειάζονται λεφτά, γιατί το παράδειγμα της ΑΕΚ είναι προς αποφυγήν. Ότι ο Μπερτομέου, όμως, θα κάνει ό,τι μπορεί για να παίξει ο Άρης στην Ευρωλίγκα το θεωρούμε δύσκολο. Βέβαια, εκεί που θέλει να επιβάλλει κάτι, το κάνει. Τρία χρόνια στο Σαρλερουά γίνεται ο τελικός του ULEB Cup.

Σε μία από τις χειρότερες πόλεις της Ευρώπης. Μοναδικά αξιοθέατα της πόλης είναι οι Άραβες που κουβαλούν σιδεριές πάνω τους και αν τους κοιτάξεις στραβά… θα ξυπνήσεις και στραβά. Αλλά το παραμύθι τρώγεται. Η ULEB είναι υπεράνω χρημάτων. Καλά. Αυτά μας τα ‘παν κι άλλοι. «Αν θέλει ο Παναγιώτης, θα του κάνουμε και συμβόλαιο», είπε ο Βασιλακόπουλος. Άντε λοιπόν, αφού λύθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάμε να πάρουμε και το Παγκόσμιο.


Μετά τη νίκη… ηρεμία

Η νίκη επί της Τσιμπόνα και η πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» της Ευρωλίγκας συνετέλεσε αποφασιστικά στην αποκατάσταση της ηρεμίας στον Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περάσει δύσκολες στιγμές εξαιτίας όσων συνέβησαν με τον Ματ Φρίτζι. Ο Αμερικανός… έβαλε φωτιά στο λιμάνι, ανάλογη με αυτήν που προκλήθηκε τις προάλλες με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ληστών. Ο Ματ Φρίτζι δεν πρόλαβε ποτέ να γίνει πραγματικό κομμάτι του Ολυμπιακού, όμως κατάφερε να προκαλέσει… εμφύλιο. Ο Γιόνας Καζλάουσκας θεώρησε υπεύθυνη τη διοίκηση για την κοπάνα του Αμερικανού, οι διοικούντες έριχναν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον και, εκεί που όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά στην ομάδα, τα… μαχαίρια βγήκαν ξανά. Ο Καζλάουσκας, λοιπόν, έμεινε δίχως παίκτη στην Πολωνία και ήταν ο μόνος που δεν έφταιγε. Είχε μάλιστα έντονη συνομιλία με τον Σταύρο Ελληνιάδη και του ζήτησε εξηγήσεις για το συμβάν.

Επιπλέον, ο Λιθουανός δεν δίστασε να βγάλει στη… σέντρα τους διοικούντες και λέγεται ότι ο ίδιος διέρρευσε στους δημοσιογράφους πως ο Φρίτζι δεν είχε πάρει εγκαίρως τα 9.000 δολάρια που του οφείλονταν. Μόλις οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πληροφορήθηκαν ότι οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν για το χρέος, άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται. Έψαχναν να βρουν τον υπαίτιο της διαρροής. Διότι ναι μεν ο παίκτης ήταν αποφασισμένος να φύγει, αλλά οι διοικούντες τού έδωσαν το δικαίωμα να είναι καλυμμένος. Και επειδή οι ίδιοι ευθύνονται γι’ αυτό το τραγικό λάθος, για τα δεδομένα μιας μεγάλης ΚΑΕ όπως ο Ολυμπιακός, πρέπει να απολογηθούν στους ανωτέρους τους. Άλλωστε, το κόστος για τους «ερυθρόλευκους» από το «διαζύγιο» με τον Φρίτζι δεν ήταν τόσο αγωνιστικό, αλλά είχε να κάνει περισσότερο με το πρεστίζ του συλλόγου.


Προσοχή στα ντέρμπι…

Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα συνεχίζει στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς και τίποτα πλέον δεν μπορεί να τη σταματήσει. Ψάχνει τη 16η σερί νίκη της κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και μέσα στο Καμπ Νου δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Παρά τις απουσίες του Ετό και του τιμωρημένου Ροναλντίνιο έχει τον πρώτο λόγο για το τρίποντο.

Από τον αγωνιστικό λήθαργο δείχνει να ξυπνάει η Μπέτις, η οποία στα τελευταία ματς αποφάσισε ότι πρέπει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Κατάφερε να πάρει μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα της Οσασούνα και τώρα δοκιμάζεται στη Σαραγόσα. Η γηπεδούχος είναι σταθερή μέσα στο γήπεδό της, ωστόσο η Μπέτις έχει τη δυνατότητα να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό στο συγκεκριμένο ματς.

Λονδρέζικο ντέρμπι έχουμε στην Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα στην Τότεναμ και την Τσάρλτον, με τη γηπεδούχο να είναι μια κλάση ανώτερη από την αντίπαλό της. Η Τότεναμ βρίσκεται ήδη σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί εκεί, αποδεικνύοντας παράλληλα φέτος ότι διαθέτει τη σταθερότητα που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τη νίκη.

Στο Καμπιονάτο η Ίντερ σκοπεύει να υποδεχθεί τη Γιουβέντους με τις λιγότερες βαθμολογικές απώλειες, γι’ αυτό πρέπει πρώτα να πάρει το εντός έδρας τρίποντο στο ματς με την Κιέβο. Η ομάδα του Μαντσίνι έχει μείνει μόνη δεύτερη στο κυνήγι του τίτλου και δείχνει ότι φέτος θα παλέψει μέχρι το τέλος. Η Κιέβο είναι αρκετά υπολογίσιμη ομάδα, όμως μέσα στο Μεάτσα πολύ δύσκολα θα αποφύγει την ήττα.

Τέλος, το ντέρμπι ανάμεσα στη Φέγενορντ και τον Άγιαξ «κλέβει την παράσταση» της 22ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος. Η Φέγενορντ έχει το πάνω χέρι σε αυτή την αναμέτρηση, καθώς διαθέτει καλύτερη ομάδα, ενώ στοχεύει να συνεχίσει με νίκες για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου. Ο Άγιαξ μετά την εντός έδρας «τεσσάρα» στο ματς με την Ουτρέχτη δείχνει ότι διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του. Ο άσος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.


Σχολιάστε εδώ