τυποΘεσσαλλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 19/1	«Αγγελιοφόρος» 7.160	«Μακεδονία» 3.140
Παρασκευή 20/1	«Αγγελιοφόρος» 5.850	«Μακεδονία» 2.280
Σάββατο 21/1	«Αγγελιοφόρος» 6.220	«Μακεδονία» 2.850
Κυριακή 22/1	«Αγγελιοφόρος» 20.570	«Μακεδονία» 9.650
Δευτέρα 23/1	«Αγγελιοφόρος» 5.460	«Θεσσαλονίκη» 3.350
Τρίτη 24/1	«Αγγελιοφόρος» 6.250	«Μακεδονία» 3.640
Τετάρτη 25/1	«Αγγελιοφόρος» 7.010	«Μακεδονία» 3.230

~ Στην Ελλάδα βρίσκεται από την Πέμπτη ο ιδιοκτήτης της «Μακεδονίας», Γιάννης Ρήγας, που, όπως υποσχέθηκε, ήρθε για να ακούσει τις εισηγήσεις των Κώστα Ζουράρι (εκδότης) και Χρήστου Κεφαλά (νέος οικονομικός διευθυντής) και να συνδιαμορφώσουν το «σχέδιο εξυγίανσης» του συγκροτήματος.

~ Οι εισηγήσεις κρατούνται «επτασφράγιστo μυστικό», ωστόσο κατάφερα να μάθω ότι πρόκειται να γίνουν σαρωτικές αλλαγές.

~ Ο Αντωνόπουλος νιώθει το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια του, μετά τη φήμη πως ο Κεφαλάς «βρήκε παπάδες» στον έλεγχο που πραγματοποίησε στα βιβλία.

~ Παρόμοια μοίρα επιφυλάσσεται στους πέντε της συντακτικής ομάδας (Τραπεζανίδης, Αγγελόπουλος, Κεσόπουλος, Τσίας, Σπυριδωνίδης), οι οποίοι θα χάσουν τα οφίκιά τους με την τοποθέτηση νέου διευθυντικού σχήματος.

~ Σε αυτό ακούγονται τα ονόματα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη (δεν θέλει να γίνει διευθυντής αλλά σύμβουλος έκδοσης) και του Στέλιου Κούκου, ενώ οι αρχικές φήμες για έλευση κάποιου δημοσιογράφου εκτός του σημερινού δυναμικού της εφημερίδας δεν επιβεβαιώνονται.

~ Με τρεις νέες εκπομπές, που θα μεταδίδονται τα βράδια της Κυριακής και της Δευτέρας, η ΕΤ3 προσπαθεί να πετύχει ακόμη καλύτερα νούμερα στη μέση τηλεθέασή της. Πρόκειται για το «Άξιον εστί» του Βασίλη Βασιλικού (Δευτέρα 9.30 μ.μ.), το «Μια πόλη – ένα βλέμμα» ενός αγνώστου σε μένα Χάρη Παπαδόπουλου (Κυριακή 11 μ.μ.) και μία εκπομπή για τις γυναίκες στην ελληνική περιφέρεια (Κυριακή 10 μ.μ.), επίσης άγνωστων συντελεστών. Καλή επιτυχία!

~ Έξαλλος για την αποπομπή του από την αρχισυνταξία της πρωινής εκπομπής της «3» («9 η ώρα – μεσημέριασε») εμφανίζεται ο Γιώργος Ροδάκογλου. Υπενθυμίζεται ότι αποπέμφθηκε, επειδή έβγαλε στον αέρα το όνομα του επιχειρηματία που κρατήθηκε από απαγωγείς και απελευθερώθηκε αφού κατέβαλε λύτρα 300.000 ευρώ.

~ Ο Ροδάκογλου τα έχει με τον Κοντογουλίδη, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη δίωξή του, ισχυριζόμενος πως η πραγματική αιτία της βρίσκεται στο γεγονός ότι ο τελευταίος ήθελε να τον εξοντώσει, επειδή δεν του έκανε τα χατίρια.

~ Στο μεταξύ, η κόντρα των δύο «γαλάζιων παιδιών» έφτασε σε κανάλια και εφημερίδες που μιλούν για την «αποκάλυψη Ροδάκογλου» και επικρίνουν τη συμπεριφορά του Κοντογουλίδη, ενώ και οι δύο απευθύνθηκαν σε κομματικούς παράγοντες, ζητώντας προστασία (επικαλούνται την προσφορά τους στη ΝΔ).

~ Εννοείται πως μετά από αυτά ο Βασίλης πνέει μένεα εναντίον του (αμφότεροι ξεκίνησαν από τα ραδιόφωνα του δήμου Θεσσαλονίκης).

~ Πάντως, η θεά τύχη εκδικήθηκε τον Ροδάκογλου, καθώς μετά την αποχώρησή του και την ανάληψη της αρχισυνταξίας από τον Κυρόπουλο (επίσης «γαλάζιο παιδί», εκ των εμπίστων του Κοντογουλίδη) η εκπομπή είχε θεαματική άνοδο στα νούμερα της τηλεθέασής της.

~ Οι ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών Θεσσαλονίκης, που μετέχουν στο προσφάτως ιδρυθέν σωματείο τους, αποφάσισαν να αντιδράσουν από κοινού στην κατάθεση εγγράφων (με τα οποία αποδεικνύεται η νομότυπη λειτουργία τους) που τους ζητά το ΕΣΡ, προκειμένου να τους αξιολογήσει στο πλαίσιο των διεργασιών για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας. Σημειώνω πως πρόεδρος της Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2006 ανέλαβε ο Νάκος Τρυφωνίδης από τον ραδιοσταθμό Πανόραμα.

~ Την παραμονή της ονομαστικής του εορτής ο Γρηγόρης Γκίνος της ΕΤ3 υποδέχθηκε τον δεύτερό του γιο! Να τον χαίρονται αυτός και η Αννούλα!

~ Νέο πάρτι, αυτή τη φορά με τον Διογένη Δασκάλου, οργανώνει για τους ακροατές του ο Παλμός 96,5 στις 2 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες από τη συχνότητα του σταθμού.

~ Όσοι δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν πρόσκληση για το πάρτι θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τον χιουμορίστα Διογένη από την ερχόμενη εβδομάδα, στη δίωρη καθημερινή εκπομπή που ξεκινά (12 με 2 μ.μ.).

~ Λίγες ημέρες μετά θα ξεκινήσει -επίσης στον Παλμό- ο Μίμης Ανδρουλάκης να παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο τη δική του εκπομπή με αφιερώματα σε έλληνες συνθέτες.

~ Είπαμε, ρε Βασιλάκη, δικό σου είναι το μαγαζί, μπορείς να προσλαμβάνεις όποιον και όποιαν θέλεις, αλλά κάνε τον κόπο να τους βλέπεις πριν τους δώσεις το μικρόφωνο και τους βγάλεις στον δρόμο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια και η ΕΤ3 είναι σοβαρό κανάλι.

~ Την πίτα τους έκοψαν οι διαφημιστές της Θεσσαλονίκης (τουλάχιστον αυτοί, οι λίγοι, που μετέχουν στην «Ένωση» που προεδρεύεται από τον Ντίνο). Η παγκόσμια πρωτοτυπία της «Ένωσης» του Ντίνου ήταν ότι οι καλεσμένοι -εργαζόμενοι στη διαφήμιση και διαφημιζόμενοι- με το που έφταναν στην είσοδο της αίθουσας του Ναυτικού Ομίλου, καλούνταν να συμβάλλουν στα έξοδα της εκδήλωσης, πληρώνοντας 15 ευρώ έκαστος. Όπως τα υπολόγισαν οι απεσταλμένοι μου, καλό θα πρέπει να ήταν το κέρδος που θα περίσσεψε στους διοργανωτές.

~ Καλό, αλλά μικρότερο από το κέρδος που θα αφήσει στον Ντίνο η μεγάλη φιέστα που ανέλαβε να οργανώσει σήμερα το βράδυ στο Παλέ ντε σπορ για να… τιμηθεί ο εθελοντισμός. Την εκδήλωση οργανώνουν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το υφυπουργείο Αθλητισμού και ο… εθελοντής Ντίνος, ο οποίος θα διαχειριστεί τα 100.000 ευρώ που έδωσε ο ΟΠΑΠ ως χορηγός. Αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι σίγουροι πως το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αυτά που εμείς οι παλιότεροι θυμόμαστε από παράτες της χούντας: ομιλίες υπουργών, χαιρετισμούς λαμπρών και ασήμαντων προσώπων, «back up» τραγούδια, γυμναστικές επιδείξεις, εθνικούς χορούς. Δεν ξέρω, αλλά πάω στοίχημα ότι την παράσταση θα κλέψει ο παρουσιαστής της εκδήλωσης…

~ Πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο του καλού συνάδελφου Γιώργου Βιβιλάκη για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που κυκλοφόρησε προσφάτως με τίτλο «Απόλλων, Ομάδα Καρδιάς». Όπως είπε στην παρουσίασή του ο συγγραφέας, με το βιβλίο αυτό ξεπληρώνει το χρέος του σε μια διπλή αγάπη του: στην Καλαμαριά, όπου «ρίζωσε» από τα έξι του χρόνια, και στον «τεράστιο αθλητικό ωκεανό που ονομάζεται Απόλλων Καλαμαριάς».


Σχολιάστε εδώ