Στην πύλη του Ραδιομεγάρου το ΣΔΟΕ!

Δεν υπάρχει η αντίστοιχη σιγουριά στους ελεγκτές και ήδη την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η είσοδος εφόρου για τα περαιτέρω. Τους ελεγκτές γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να τους κρατήσουν κρυφούς. Τους έχουν παραχωρήσει ένα μικρό γραφείο, ενώ από κάποιους δυσκολεύεται το έργο τους με απόκρυψη συγκεκριμένων στοιχείων και εγγράφων. Αν τελικά οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης καταλήξουν σε πόρισμα επαφίεται στις έντονες παρασκηνιακές πολιτικές διαβουλεύσεις. Ο έλεγχος καθίσταται πολύ πιο σημαντικός σε μια κρίσιμη περίοδο στις σχέσεις κυβέρνησης-κόμματος Νέας Δημοκρατίας και διοίκησης της ΕΡΤ.
Στην ουσία όλοι όσοι είναι οπαδοί ή μέλη του κόμματος της ΝΔ απομακρύνονται, ενώ προωθούνται ονόματα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με επιχειρηματικά συμφέροντα επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Μετά το επεισόδιο με τη Φωτεινή Πιπιλή, η οποία απομακρύνθηκε επειδή στην ουσία έθιξε τα κακώς κείμενα στη δομή και διαχείριση στην κρατική τηλεόραση, ήρθε η απομάκρυνση της «κομματικής» Ελένης Δεμεντή από τη θέση της διεύθυνσης περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, σε μια περίοδο μάλιστα που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα έχει μεγάλες ανάγκες εν όψει των δημοτικών εκλογών στην περιφέρεια και τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ θα έχουν μεγάλη σημασία.
Η κ. Δεμεντή απομακρύνθηκε από τον γενικό διευθυντή της ΕΡΑ, Αντ. Ανδρικάκη, αλλά η ευθύνη, όπως τουλάχιστον λένε στη ΝΔ, ανήκει στην ανώτατη διοίκηση της ΕΡΤ που όχι μόνο δεν τη στήριξε ποτέ, αλλά την υπονόμευσε με πολλές ενέργειες. Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στη ΝΔ και για την τοποθέτηση του Γιώργου Κουβαρά στη διεύθυνση ενημερωτικών εκπομπών, καθώς προέρχεται από τον Flash του Σωκράτη Κόκκαλη.


Σχολιάστε εδώ