Πώς ο Βουλγαράκης κράτησε ανοικτό (…από τον χιονιά) το Κολωνάκι, για να κάνει ο Καραμανλής τον ανασχηματισμό του…

γ Μας είχαν προϊδεάσει άλλωστε από την περασμένη Κυριακή ενδεδυμένοι (έτσι θα ταίριαζε) με σοβιετικά αμπέχονα, κρατώντας από ένα μπουκάλι κονιάκ κι έχοντας δίπλα τους ένα σκύλο Αγίου Βερνάρδου. Οι κακές γλώσσες λένε πως ο Γιώργος και ο Προκόπης έσπευσαν να καρπωθούν καθείς για τον εαυτό του (όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, για την… πάρτη τους) την «ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού». Κι από τη Δευτέρα το βράδυ η Ελλάδα κόπηκε στα δύο από ένα ατύχημα με νταλίκα στα Τέμπη, κάτι που ουδείς εκ των εν ετοιμότητα ευρισκόμενων υπουργών κατόρθωσε να προβλέψει!
γ Πρόκειται βεβαίως για το «βατερλό» του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Φώτη Γκούπα, ο οποίος περί άλλα ετύρβαζε, όταν μαινόταν η χιονοθύελλα, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το πιο στρατηγικό κομμάτι της εθνικής οδού. Έμαθα μάλιστα πως ο Παυλόπουλος… τα πήρε στο κρανίο με τον Γκούπα (εις βάρος του οποίου εκκρεμούν διάφορες ακόμα… αστοχίες όπως η καθυστέρηση στην οργάνωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Γυμναστικής στον Βόλο, τον Απρίλιο, γεγονός που έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των στελεχών της ΝΔ στην περιοχή…), ενώ και ο Βουλγαράκης ούρλιαζε: «πού είναι αυτός ο Γκούπας», όταν τις κρίσιμες ώρες αντελήφθη πως δεν μπορούσε να ανεβεί οδικώς στη Θεσσαλονίκη για να επιθεωρήσει τις δυνάμεις της Τροχαίας που βρίσκονταν στην εθνική οδό εξαιτίας του αποκλεισμού φορτηγών αυτοκινήτων στα Τέμπη!
γ Ομολογώ πάντως πως ο Βουλγαράκης (που κατόρθωσε τελικά να κινηθεί επί της εθνικής οδού οδηγώντας μόνος του το τζιπ) έβαλε μυαλό. Αντί να απολαύσει τη χιονοθύελλα από το τζάκι του εξοχικού του στην Αράχοβα -όπως έκανε την Πρωτοχρονιά, όταν οι πράκτορες της CIA και της ΕΥΠ έψαχναν πυρήνες της Αλ Καϊντα στην Αθήνα!- ήταν παρών και παρενέβαινε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο συμπαθής Γιώργος (με ψαλιδισμένα φτερά πλέον) πήρε το μήνυμα του Καραμανλή πως κατά πάσα πιθανότητα δεν φεύγει από το Δημόσιας Τάξης. Αυτό έριξε προς στιγμήν τον Βουλγαράκη σε κατάθλιψη επειδή ήθελε οπωσδήποτε να μετακομίσει, αλλά εποίησε την ανάγκην φιλοτιμίαν και επανήλθε στην πεζή πραγματικότητα του υπουργείου του. Αν προσέξει λίγο και ορισμένα άλλα ζητήματα που τον εκθέτουν, τότε μπορεί να επανέλθει και σε τροχιά… αρχηγικών φιλοδοξιών. Κάποτε…
γ Βεβαίως, ο Γιώργος δεν προσέχει την εικόνα του. Είναι δυνατόν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να συμβουλεύει τους οδηγούς να «φορούν» αλυσίδες στα ΙΧ τους, κι αυτός να επαίρεται πως έχει τζιπ με χιονολάστιχα; Σιγά, βρε Γιώργαρε. Είναι σαν να επιθεωρείς πλαστικές βαρκούλες με κρούιζερ 45 μέτρων…
γ Για να κλείσω τον κύκλο πάντως με τα της κακοκαιρίας στις αρχές της εβδομάδας, το συμπέρασμα είναι ένα: η κυβέρνηση μετέτρεψε σε πολιτικό στοίχημα (γιατί;) την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και δυστυχώς το έχασε! Γιατί, ας πούμε, δεν αποφάσιζαν εξ αρχής να κλείσουν τα σχολεία σε ευρύτερες περιοχές, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να τα κλείσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, την Τρίτη; Γιατί έκλεισαν τα Τέμπη, και ποιοι φταίνε γι’ αυτό; Γιατί είχαμε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια της Αθήνας; Γιατί έπεσαν οι δυνάμεις να κρατήσουν ανοικτή την εθνική οδό και εγκατέλειψαν τις πόλεις; Από τη μια λοιπόν δημιούργησαν πανικό στον πληθυσμό με τις ανακοινώσεις έκτακτης ανάγκης (πού να μας χτυπούσε και ο… Κατρίνα!), κι από την άλλη κατελήφθησαν εξαπίνης. Εύγε!
γ Επειδή όμως πρέπει κανείς να αποδίδει τα Καίσαρος Καίσαρι, καλό θα ήταν να πούμε και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την κακοκαιρία τα κανάλια. Να πούμε για τις κραυγές του Κακαουνάκη που έφτασε στο σημείο να ζητήσει την απόλυση του -μοναδικού ειδικού και ικανότατου- Παναγιώτη Φούρλα από την Πολιτική Προστασία, ενώ εντυπωσίασε με την κριτική του στον Βουλγαράκη έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα απόλυτης υποστήριξης! Να πούμε για την Τρέμη, τον Χατζηνικολάου και τη Στάη, που έσπευσαν την Κυριακή να κατηγορήσουν τους μετεωρολόγους γιατί δεν είχε έρθει ακόμα ο χιονιάς, και τη Δευτέρα… κατάπιαν τη γλώσσα τους. Να πούμε για τα μονοθεματικά δελτία επί τετραήμερο, λες και δεν γινόταν τίποτε άλλο στον κόσμο…
γ Αφήνω τα της κακοκαιρίας και πιάνω τα του ανασχηματισμού, που κατά ορισμένους πιθανώς να γίνει και σήμερα Κυριακή. Μαθαίνω λοιπόν πως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος είναι σε bad mood (ήτοι σε κακά κέφια…). Για κάποιους λόγους -που δεν γνωρίζω, αλλά αναζητώ μετά μανίας- κάποιοι υπουργοί επιχειρούν να πείσουν τον Καραμανλή να στείλει τον Θόδωρο στο Πολιτισμού, και να φέρει τον Μεϊμαράκη στο Επικρατείας να αναλάβει τα επικοινωνιακά. Θεωρώ πως πρόκειται για σενάριο συνωμοσίας, για πολιτική πλεκτάνη εις βάρος του Βαγγέλη ΜεΪμαράκη, παρʼ ότι προβάλλεται ως ακριβώς το αντίθετο.
γ Διότι, αγαπητοί αναγνώστες, εσείς που δεν είστε επαρκώς μυημένοι στα μυστήρια του Μαξίμου και της Ρηγίλλης (ιδού επιτέλους πεδίο δόξης λαμπρό για τις «Πύλες του Ανεξήγητου» του αγαπητού συναδέλφου κ. Κώστα Χαρδαβέλλα), ο Ρουσόπουλος θέλει… σαν τρελός να φύγει από το Μαξίμου (και τη Συγγρού), και να μετακομίσει στην Μπουμπουλίνας. Ελληνικό Πολιτισμό σπουδάζει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, άλλωστε φιλίες διαθέτει στον χώρο του Πολιτισμού, σχέσεις ικανές με τα διαπλεκόμενα του Megaron Plus (αν κι εκεί διέπρεψε ο επιφανέστερος των ανθρώπων του πολιτισμού ever(!) Πέτρος- εξ Αρκαδίας- πουροφόρος- Λαλοfun- Τατούλης) κι εν πάσει περιπτώσει θα ασχοληθεί με άνεση με την εκλογή του σε κάποια εκ των τριών περιφερειών της Αττικής (Αʼ, Βʼ, Υπόλοιπο). Με πιθανέστερη την Βʼ, χωρίς -λέω εγώ που κάτι ξέρω…- να αποκλείεται η Αʼ.
γ Ενώ από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλ(η)ας της Ρηγίλλης δε θέλει ο άνθρωπος να μπει στην κυβέρνηση. Στο κόμμα έχει την ησυχία του, χαράσσει πολιτική, έχει φιλίες με όλους τους υπουργούς, είναι βράδυ παρά βράδυ στα κανάλια και δεν έχει πολιτική φθορά. Λένε μάλιστα ότι έχει ζητήσει από τον Καραμανλή να μείνει στο κόμμα μέχρι τις επόμενες εκλογές και μετά, εφόσον ξανακερδίσει η ΝΔ, να πάρει κεντρικό υπουργείο.
γ Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται και η Ντόρα, που αναμένει να ενημερωθεί ποιο υπουργείο θα πάρει. Ομολογώ ότι έχω επηρεαστεί, επειδή άπαντες ποντάρουν πως τελικώς η Ντόρα θα πάρει το υπ. Εξ. Διότι πάντοτε διατηρούσα αρκετές επιφυλάξεις για το εάν ο Καραμανλής αναλάβει την ευθύνη να αλλάξει άρδην έκφραση και πολιτική σ΄ αυτό το κρίσιμο υπουργείο, και να δώσει τέτοιο προβάδισμα στην Ντόρα. Από την άλλη όμως σκέπτομαι, μήπως κι αυτό είναι ένα σατανικό σχέδιο του Καραμανλή να αφαιρέσει από τον Γιώργο Παπανδρέου το μοναδικό ίσως επιχείρημά του ότι, δηλαδή, ο κόσμος εμπιστεύεται το ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα.
γ Με την Ντόρα να ασκεί πολιτική πολύ πιο κοντά στην καλή παράδοση που δημιούργησε ο Γιώργος στο υπ. Εξ. και πολύ μακριά από την περίοδο σοβαρότητας μεν, στασιμότητας δε του κ. Πέτρου Μολυβιάτη, η κυβέρνηση Καραμανλή αποκτά εξωτερική πολιτική αλά Γιώργου Παπανδρέου. Οέο…
γ Το κουίζ της εβδομάδας αφορά ευσταλή (αν και παχαίνει με γρήγορο ρυθμό) πρόεδρο ευαίσθητης ΔΕΚΟ (υπό την ευρεία έννοια) στα βορειοανατολικά προάστια, όστις από την κουλτούρα της προηγούμενης θέσης του στον ιδιωτικό τομέα (στα νότια προάστια) αναλώνεται εσχάτως σε… σαλιαρίσματα με ντίβα της νυχτερινής μουσικής σκηνής. Κατόρθωσε μάλιστα να της εκμαιεύσει το «ναι» και τώρα προετοιμάζεται για μια επί σκηνής επίδειξη των (δικών του) φωνητικών ικανοτήτων στο γνωστό άσμα… «εεε, οοο, το πήραμε, το πήραμε το ευρωπαϊκό»!
γ Πριν πάρει ωστόσο το… ευρωπαϊκό, πρέπει να ξεπεράσει την μήνι της Ρηγίλλης για την απόλυση της πρώην προέδρου της ΔΑΚΕ στη συγκεκριμένη επιχείρηση από τη θέση διευθύντριας που κατείχε. Το σημαντικότερο είναι πως η συγκεκριμένη δεξιά συνδικαλίστρια αποπέμφθηκε με εντολές ΠΑΣΟΚων συνδικαλιστών που συνδιοικούν με τον νεοδημοκράτη πρόεδρο. Αυτά ακούει ο Μεϊμαράκης και τρελαίνεται…
γ Όσο για τα πρωτοπαλίκαρα του προέδρου ασχολούνται με επαφές εκτός ΔΕΚΟ προετοιμάζοντας το μέλλον τους (από τον Ιούνιο και μετά) και εντρυφούν σε νέα κόλπα. Όπως σε κάτι απευθείας αναθέσεις που προετοιμάζονται λόγω… κατεπείγουσας ανάγκης. Περιμένω διάψευση, ειδάλλως θα επανέλθω…
γ Καθένας απ’ αυτούς πάντως αισθάνεται ισχυρός αφού ποντάρει και σε έναν υπουργό, και στην εξέλιξή του μετά τον ανασχηματισμό. Κάποιοι στο Ρουσόπουλο, άλλοι στον Παυλόπουλο κι ένας στον Ορφανό. Μακάρι να μη μείνουν… ορφανοί!


Σχολιάστε εδώ