Ποιους καίει η Μπουρμπούλια

Αναφερόμαστε και σε λογαριασμούς επιχειρηματιών, υποθέσεις των οποίων η κ. Μπουρμπούλια είχε χειριστεί, ιδιαίτερα δε σχετιζόμενων με την υπόθεση του χρηματιστηρίου.

Πράγματι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, ο οποίος είναι εκ των πρωταγωνιστών της επιχείρησης κάθαρσης στον χώρο της Δικαιοσύνης, έχει υποβάλει πάνω από 10 αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών επιχειρηματιών, τις υποθέσεις των οποίων είχε χειριστεί η κ. Μπουρμπούλια.

Αυτό σημαίνει πως η υπόθεση έχει πολύ μεγάλο βάθος και κρύβει πολλές εκπλήξεις, πολύ περισσότερες απ’ αυτές που είναι άμεσα ορατές ή απ’ αυτές που εμφανίζει περιέργως η πλειονότητα των ΜΜΕ.

Αρκεί να επισημάνουμε -ενδεικτικά- τα εξής:

• Μεταξύ των πάνω από 10 επιχειρηματιών, των οποίων όπως προαναφέραμε έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους, είναι και ο γνωστός επιχειρηματίας Ευ. Μυτιληναίος, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε 3χρονη φυλάκιση για την υπόθεση του χρηματιστηρίου. Σημειώνουμε ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως στην αγορά της βίλας της η κ. Μπουρμπούλια, κατά «σατανική σύμπτωση», εμφανίζεται να χρησιμοποίησε τον δικηγόρο του κ. Μυτιληναίου. Αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν τον κ. Σανιδά να ζητά το άνοιγμα του λογαριασμού του…

• Σύμφωνα με άλλες αποκλειστικές μας πληροφορίες, στους επίμαχους λογαριασμούς της κ. Μπουρμπούλια, και μεταξύ των 3-4 τρανταχτών ονομάτων που εμφανίζονται εκεί, υπάρχει και το όνομα πρώην τραπεζίτη, η αποκάλυψη του οποίου θα προκαλέσει τρομερό σάλο. Και πολιτικό!

Τα ερωτήματα που εγείρονται βέβαια είναι κατά πόσο θα είναι εφικτό το άνοιγμα των λογαριασμών της πρώην ανακρίτριας. Επ’ αυτού δεν υπάρχει και μεγάλη αισιοδοξία. Έγκυροι δικαστικοί παράγοντες εκφράζουν προβληματισμό, δεδομένου ότι το οπλοστάσιο όσων δεν θέλουν να ανοίξουν λογαριασμοί τους είναι ισχυρό, για ευνόητους λόγους. Υπενθυμίζουν μάλιστα οι ίδιοι παράγοντες πως σε τόσες περιπτώσεις που έχει ζητηθεί άνοιγμα λογαριασμών, τελικά μόνο ο λογαριασμός του Μένιου Κουτσόγιωργα έγινε δυνατό να ανοίξει…

Αντίθετα, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την έκδοση τελικά στην Ελλάδα της Μπουρμπούλια. Και ένεκα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, και ένεκα του ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις εύκολα και ταχέως έχουν εκδοθεί απ’ την Ελλάδα στη Γαλλία καταζητούμενοι, και ένεκα των έωλων επιχειρημάτων που χρησιμοποιεί προκειμένου να αποφύγει την έκδοση.

Για παράδειγμα, το επιχείρημα ότι κινδυνεύει η ζωή της θεωρείται νομικά σαθρό. Και επειδή αναφέρεται σε μια χώρα-μέλος της Ε.Ε. και επειδή η επίκληση αυτού του «κινδύνου» δεν μπορεί λογικά να σταθεί, απ’ τη στιγμή που η κόρη της βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ με βάση αυτό το επιχείρημα θα έπρεπε να κινδυνεύει και αυτή. Μάλιστα πρόσφατα συμμετείχε σε εξετάσεις για την είσοδό της στο δικαστικό σώμα…

Πάντως, όσο οι μέρες περνούν τόσο πληθαίνουν και τα ερωτήματα για τον παιδαριώδη τρόπο με τον οποίο συνελήφθη η πρώην ανακρίτρια, τη στιγμή μάλιστα που γνώριζε ότι ήταν καταζητούμενη σε όλη την Ευρώπη. «Σαν χάννος πιάστηκε», κατά τη χαρακτηριστική έκφραση αρμόδιου παράγοντα!

Η -εύκολη- εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι είχε διαβεβαιώσεις για… την τύχη της, διαβεβαιώσεις που τελικά δεν τηρήθηκαν, όταν κάποιοι την εγκατέλειψαν, αν και της είχαν υποσχεθεί το αντίθετο. Σύμφωνα εξάλλου με άλλες πληροφορίες, μεταξύ αυτών που τη φιλοξένησαν όλο αυτό το διάστημα είναι και ο επιχειρηματίας Τρ. Αποστολόπουλος, σε κότερο. Και αυτού το όνομα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίζεται στους επίμαχους λογαριασμούς.

Στην Ελλάδα η Ηλία;

Και ενώ αυτές είναι οι τελευταίες εξελίξεις οι σχετιζόμενες με τη Μπουρμπούλια, σκοτάδι φαίνεται να καλύπτει τα περί την έτερη πέτρα (δικαστικού) σκανδάλου, την Αντ. Ηλία. Λες κι άνοιξε η γη και… την κατάπιε. Ωστόσο, καλές πληροφορίες από έγκυρη πηγή λένε πως δεν αποκλείεται αυτή η γη να… είναι ελληνική. Να κρύβεται δηλαδή -αυτή τουλάχιστον την περίοδο-στην Ελλάδα!

Και (τι άλλο;) να διαπραγματεύεται…


Σχολιάστε εδώ