Και τρίτη αγωγή κατέθεσε ο Τσοτσορός!

Για την ακρίβεια, στην παράβαση των όρων του ιδιωτικού συμφωνητικού μετόχων τής 5-9-2001, στον εξαναγκασμό σε πώληση των μετοχών της πλευράς Τσοτσορού μετά την απόκτηση της πλειοψηφίας από την πλευρά Κοντομηνά, σε ηθικό και σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε εξωοικονομικά. Γίνεται λόγος ειδικότερα για εκχώρηση της απαίτησης κατά NetMed NV στο Ίδρυμα Ωνάση, για αντισυμβατική και παράνομη αγοραπωλησία στις 28.11.2002 των μετοχών της Alpha Digital Synthesis, αλλά και για απόκρυψη προσυμφώνων. Στα λεγόμενα εξωοικονομικά καταγράφονται αναφορές του τύπου «θα σε πάμε στο 5%, αν θέλουμε».
Στο μεταξύ, ενδείξεις για έλεγχο περισσότερων του ενός Μέσων της ίδιας μορφής προκύπτουν από την αγωγή που κατέθεσε ο Σ. Τσοτσορός και η εταιρεία Προβολή εναντίον των Δ. Κοντομηνά, Γ. Ψαρρά, Π. Ιωαννίδη και Α. Ζαμπέλα. Συγκεκριμένα, σε επιστολή της πλευράς Τσοτσορού υπάρχει αναφορά στην αξία των τριών αδειοδοτημένων σταθμών της Αττικής, Alpha News, Αlpha Sports και Πόλις, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τον Δ. Κοντομηνά για το ποια Μέσα θα κρατήσει η κάθε πλευρά. Γίνεται ακόμη λόγος για την ύπαρξη κι άλλων μη αδειοδοτημένων μέσων όπως δίκτυο τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης. Αν ισχύουν τα αναγραφόμενα στην αγωγή και η συγκεκριμένη επιστολή, υπάρχει κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου 2328 που εξακολουθεί να ισχύει, αλλά και αδικοπραξία, καθώς ένας φορέας απέκτησε επί της ουσίας τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς εις βάρος άλλων υποψηφίων. Η κατάσταση δε του καθεστώτος λειτουργίας τους περιπλέκεται, καθώς και οι τρεις πουλήθηκαν. Ο Alpha News στην πλευρά Κοντομηνά, ο Alpha Sports στην πλευρά Οντόνι και ο Polis στην πλευρά Γιαννίκου. Όλα αυτά με τη νομοθεσία που θα φέρει η κυβέρνηση καλύπτονται, το ζήτημα είναι αν υπήρξε παραβίαση της σημερινής νομοθεσίας.
Αναλυτικά, όπως προκύπτει από την αγωγή, μετά την εκκαθάριση της Alpha Digital Synthesis με βάση τους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού της 05/09/01 οι εμπλεκόμενοι μέτοχοι αποφάσισαν να ρυθμίσουν τις μεταξύ τους μετοχικές σχέσεις. Πώς θα γινόταν αυτό; Σύμφωνα με τους ενάγοντες, «είτε με αγοραπωλησία της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση και Alpha Digital Synthesis, καθώς και άλλων μετοχών άλλων εταιρειών που εκμεταλλεύονταν και λειτουργούσαν ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, στην οποία εμείς οι ενάγοντες συμμετείχαμε με διάφορα ποσοστά. Μέσα στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων αυτών οι μέτοχοι και ειδικά ο πρώτος εναγόμενος (σ.σ. ο Δ. Κοντομηνάς) στις 15.10.02 μάς πρότεινε να αγοράσει το 11% της Alpha Δορυφορικής Τηλεόρασης, το 20% της Alpha News, το 20% του Alpha Sport και το 100% της TV Σκόπια». Για τον λόγο αυτόν προχώρησαν σε εκτίμηση των Μέσων που κοινοποιήθηκε με επιστολή προς τον Γ. Ψαρρά. Η επιστολή αυτή παρατίθεται στην αγωγή, όπου γίνεται λόγος για «αποτίμηση της αξίας των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων: α. Αδειοδοτημένων Μέσων (Alpha Νews 98,9, Alpha Sports 89,2, Polis 88,6) με βάση τη σημερινή αγοραία αξία, β. Μη αδειοδοτημένων Μέσων (τηλεοράσεις δικτύου – ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης) με βάση την τιμή κτήσης».
Αναζητούνται οι νέοι μέτοχοι
«Εκπροσωπούμε τον θεσμικό επενδυτή». Την απάντηση αυτή έδωσε την περασμένη εβδομάδα σε ανώτατο στέλεχος του Alpha η ομάδα των νέων προσώπων που εγκαταστάθηκε στο κτίριο της Αττικής Οδού μετά την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Λ. Αλβέρτη.
Για πρώτη φορά γίνεται έστω και έμμεσα αναφορά σε παρουσία και άλλου μετόχου, έστω και θεσμικού επενδυτή. Το ερώτημα είναι αν πρόκειται για βασικό επενδυτή από τον χώρο της ενέργειας ή για κάποιο άλλο πρόσωπο όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου.
Το «Θέμα» διέψευσε μια τέτοια προοπτική, γράφοντας χαρακτηριστικά «ουδεμία σχέση», αλλά «έλα που δεν τους βγάζεις από το κεφάλι τους πως αν είναι να “κάνει κολεγιά” ο Κοντομηνάς, θα την κάνει με τους Αγγελόπουλους». Τον φόβο του για πώληση στη Γ. Αγγελοπούλου εξέφρασε και ο Λάκης Λαζόπουλος δημοσίως προς τον Δ. Κοντομηνά.
«Αν είναι να το δώσεις στη Γιάννα, πες μου το να φύγω πρώτα», είπε, ενώ πρέπει να προηγήθηκε και μια συνάντηση με τον επιχειρηματία για το νέο σίριαλ, το οποίο δείχνει να μην αποδίδει τα αναμενόμενα και να ετοιμάζεται η μετακίνησή του στην απογευματινή ζώνη και στη θέση του να τοποθετείται το ριάλιτι του Α. Μικρούτσικου. Ο Δ. Κοντομηνάς στη συνέχεια «πέταξε» για το Λονδίνο.


Σχολιάστε εδώ