Θέσεις μάχης στη νέα «Μικρή Ολυμπιάδα» της Eurovision

Και γι’ αυτήν την υπόθεση, που βγάζει προς τα έξω πώς ακριβώς εννοεί η Ελλάδα τον πολιτισμό της, είναι έτοιμοι να δεχθούν την κατασπατάληση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Η επίσημη δήλωση προς τα έξω είναι ότι το κόστος της Eurovision (δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου της ΕΡΤ Γ. Χουλιάρα στα «Νέα») θα ανέλθει στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα είναι το συνολικό ποσό ή απαλλαγμένο από τη συμμετοχή της EBU και απαλλαγμένο από τις χορηγίες που θα λάβει η ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» ωστόσο, ήδη δύο φάκελοι με το κόστος της Eurovision, ο ένας με αρχικό κόστος και ο άλλος με διάφορες ανακοστολογήσεις, κυκλοφόρησαν στην αγορά και παραδόθηκαν και στο Μαξίμου. Το ύψος του κόστους είναι πολλαπλάσιο από αυτό που αναφέρεται στην επίσημη δήλωση.
Μπροστά στη λεγόμενη… γκλαμουριά όμως του πάρτι της Eurovision όλοι φέρονται έτοιμοι να δικαιολογήσουν τα τεράστια ποσά και τις απευθείας αναθέσεις σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ηχοληπτικές εταιρείες, εταιρείες φωτιστικών κ.λπ. έχουν λάβει θέση για τη διανομή της πίτας των εκατομμυρίων ευρώ από τις αναθέσεις έργου. Η αγορά, όπως και στην περίπτωση της Ολυμπιάδας, έχει σκοπό να αναπνεύσει οικονομικά από τη νέα αυτή -και εμπορική- επιχείρηση.
Εντολή δόθηκε και στον ενημερωτικό τομέα να ασχολείται καθημερινά με τη Eurovision, επικεφαλής των συνεννοήσεων με την ομάδα Eurovision στις ειδήσεις μπήκε η Μαρία Χούκλη, ενώ η ΕΡΤ αναμένει μεγάλη βοήθεια από άλλα υπουργεία όπως το Τουρισμού.


Σχολιάστε εδώ