Νέα εποχή στο Mega;

Αλλάζουν οι ισορροπίες στο τηλεοπτικό τοπίο; Η πώληση της μισής συμμετοχής της Χ. Κ. Τεγόπουλος στο Mega, από 12,28% στο 5,88%, είναι μια σημαντική αλλαγή και γίνεται και για οικονομικούς λόγους. Αγοραστής φέρεται να είναι η πλευρά Βαρδινογιάννη και όχι η πλευρά Κοπελούζου, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο. Η είδηση της πώλησης των μετοχών Τεγόπουλου, που κατέγραψε το καλοκαίρι το «Π», επιβεβαιώθηκε κατά το ήμισυ. Απομένει να δούμε ποια θα είναι η νέα ισορροπία στο Mega και στην «Ελευθεροτυπία». Αν είναι αγοραστής τελικώς η πλευρά Βαρδινογιάννη, παίρνει ένα προβάδισμα στη μάχη για την απόκτηση της «Ελευθεροτυπίας». Αν ισχύει η αρχική πληροφορία περί Κοπελούζου, τότε θα αναδειχθεί μια νέα συμμαχία εντός του Mega. Η πλευρά Κοπελούζου έχει καλές σχέσεις με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και με τον Χρήστο Λαμπράκη (όχι όμως και με τον Σ. Ψυχάρη). Οι οπαδοί της δεύτερης θεωρίας μεταθέτουν την εμφάνιση Κοπελούζου στο μέλλον.
Από την άλλη πλευρά με την κίνηση αυτή ενισχύονται τα οικονομικά της Χ. Κ. Τεγόπουλος, που δέχθηκαν πίεση από την έκδοση των «Νέων αγγελιών», αλλά και από τις αναφορές του «Θέματος» και του Alpha περί Φυντανίδη. Η μετοχή λοιπόν της εταιρείας ξαναγίνεται ελκυστική, σε μια εποχή που διάφοροι κάνουν διερευνητικές κρούσεις.
Τέλος, στο Mega ανησυχούν για τις ειδήσεις, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της προπερασμένης εβδομάδας, και φαίνεται πως, καθώς το κανάλι πέφτει στην τρίτη θέση, αναζητούνται λύσεις.


Σχολιάστε εδώ