Πατρινά Και Άλλα…

# Διαβάζοντας τα επτά ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα του δημάρχου Πατρέων, θα βάζατε ποτέ τον τίτλο «Και οι εφτά είναι υπέροχοι»; Εκτιμώ ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα το επιχειρούσε… Και για τους επτά!

# Πρόκειται για στελέχη που έχουν δείγμα γραφής το οποίο οι Πατρινοί γνωρίζουν άριστα. Ο Ανδρέας Φούρας έχει αναμφισβήτητα προσφέρει στην Πάτρα και τον νομό από το πόστο του υφυπουργού Αθλητισμού όσο δεν έχουν προσφέρει όλοι οι υπουργοί μαζί που πέρασαν τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι αυτός που έβαλε την πόλη στο παιχνίδι της εξουσίας και μπορούσε η Πάτρα ισότιμα να διεκδικεί και να κερδίζει. Αυτά κανένας δεν τα ξεχνάει. Και βέβαια έκανε λάθη. Αλλά είναι πολύ λιγότερα από τα θετικά του στοιχεία.

# Ο Γιάννης Κασίμης, επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και στέλεχος της παράταξης του Ανδρέα Καράβολα. Είναι πολύ γραφειοκράτης, αλλά και φθαρμένος, αφού χρεώνεται το μερίδιο που του αναλογεί στα λάθη που έκανε ο κ. Καράβολας στη δεκαεξαετή θητεία του. Δεν διαθέτει ευρύτητα πολιτικών επιλογών και δεν έχει επαφές με στελέχη στην Αθήνα. Φυσικά είναι ένας θετικός και μεθοδικός άνθρωπος με «καθαρά χέρια», αφού ποτέ δεν έδωσε το δικαίωμα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα χρήματα του δήμου. Δεν…

# Δημήτρης Πεφάνης. Πληθωρικός, πολυλογάς, δεν βάζει ποτέ τελεία, χρησιμοποιεί το «εγώ» χωρίς όρια και δεν είναι εύκολο να συναγάγεις συμπέρασμα από όσα λέει. Προσπαθεί να συνάψει -ματαίως- στρατηγικές συμμαχίες, προκειμένου να φτάσει στον στόχο του. Δεν φαίνεται όμως να πείθει, αφού πρόκειται για εντελώς παρορμητικό άτομο, γεγονός που τον κάνει απρόβλεπτο, με αποτέλεσμα να προκαλεί βαθύ αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Είναι πανέξυπνος, γρήγορος στις αποφάσεις του, αλλά…

# Ο κ. Γιώργος Λάζαρης δεν φαίνεται να έχει τύχη, αφού δεν έχει σημαντικό έργο να παρουσιάσει. Φυσικά δεν του έχουν δοθεί σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά όποτε χρειάστηκε τα κατάφερε Με λίγα λόγια, μπορεί να είναι ένας καλός αντιδήμαρχος, αλλά δεν έχει πείσει για τις ηγετικές του ικανότητες Τίμιος άνθρωπος και οργανωτικός, με μεγάλη εκτίμηση στο στελεχικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι εκεί…

# Τον κ. Γιώργο Αθανασόπουλο δεν τον γνωρίζουν καλά οι Πατρινοί. Είναι νομαρχιακός σύμβουλος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με λίγα λόγια, είναι ένας «άγνωστος», γιατί απλούστατα ουδείς δείχνει διατεθειμένος να ασχοληθεί με τη νομαρχία. Η εκτίμησή μας είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη.

# Σωκράτης Καπλάνης. Καθηγητής στα ΤΕΙ. Μορφωμένος άνθρωπος, με καλό δείγμα γραφής από την περίοδο που θήτευσε ως πρόεδρος του Ιδρύματος. Φίλος της οικογένειας Παπανδρέου και πολύ κοντά στο περιβάλλον του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω όμως αν αυτά είναι αρκετά.

# Και κλείνουμε με τον κ. Ανδρέα Κακογιάννη. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει θητεύσει χρόνια στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου, αξιοπρεπής, αλλά δεν έχει το τσαγανό που θέλει η δουλειά του δημάρχου. Καλός άνθρωπος ο κύριος Ανδρέας, αλλά δεν νομίζω ότι πληροί τα στάνταρ που θέλει ο κ. Παπανδρέου.

# Φυσικά, όλοι αυτοί πιστεύουν ότι είναι δυνατόν μέσα από τις διαδικασίες να κερδίσουν τη μάχη του χρίσματος. Αγνοούν όμως τον αστάθμητο παράγοντα που ακούει στο όνομα Γιώργος Α. Παπανδρέου. Γιατί, όπως προσφάτως δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, «βλέπει την Πάτρα από μηδενική βάση». Γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί τελικώς να επιλέξει κάποιον ή κάποια που μέχρι σήμερα ουδείς γνωρίζει. Οσονούπω, όμως, θα μάθουμε και η αγωνία των υποψηφίων που περιφέρονται από συνέλευση σε συνέλευση, διαφημίζοντας τα προσόντα τους, θα λάβει οριστικό τέλος.


Σχολιάστε εδώ