Οι υποψηφιότητες στη δυτική πλευρά

Οι εκ νέου υποψηφιότητες των νυν δημάρχων και η δυστοκία του τοπικού ΠΑΣΟΚ να υποδείξει υποψηφίους χαρακτηρίζουν την πρώιμη προεκλογική κατάσταση στο δυτικό κομμάτι των δήμων της Βʼ΄ Θεσσαλονίκης.

• Στον δήμο Κουφαλίων ο νυν δήμαρχος κ. Τσουκνίδας θα υπερασπιστεί το έργο του διεκδικώντας την ανανέωση της θητείας του. Ωστόσο, με ισχυρές πιθανότητες εμφανίζεται το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ο Γιάννης Μποχωρίδης. Στο ΠΑΣΟΚ η δημοτική συνέλευση επιβεβαίωσε ότι οι «μνηστήρες» του χρίσματος είναι πολλοί. Την πρόθεση υποψηφιότητας ανακοίνωσαν οι Δημήτρης Μπελίδης, Μαυρουδής Μηντσιούδης και η Κατερίνα Τσινοπούλου. Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες, ενώ πολλά θα κριθούν από τη στάση των πρώην, αφού οι απόψεις του πρώην δημάρχου Χρήστου Χατζηδημητρίου, του πρώην αντινομάρχη Γιώργου Πολίτη και του πρώην υποψηφίου δημάρχου Κώστα Σαραφίδη έχουν βαρύνουσα σημασία.

• Στον δήμο Χαλκηδόνας ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Τσιτουρίδης θα είναι σίγουρα και πάλι υποψήφιος ανανεώνοντας πιθανότατα τη θητεία του στον δημαρχιακό θώκο. Φήμες θέλουν υποψήφιο και τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Τσουγκλίνη. Το ΠΑΣΟΚ ταλαντεύεται ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες.

• Στον δήμο Αγίου Αθανασίου ο νυν δήμαρχος Άρης Αραμπατζής έχει καθαρό προβάδισμα επανεκλογής. Από το ΠΑΣΟΚ ο πρώην δήμαρχος κ. Χούλιας θα επαναδιεκδικήσει την εκλογή του.

• Στον δήμο Εχεδώρου το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει εκ νέου τον νυν δήμαρχο Γιώργο Αρβανιτίδη, αν και δεν υπάρχει απόλυτη σύμπνοια σε αυτή την απόφαση. Συμφωνία, όμως, δεν υπάρχει ούτε στην πλευρά της ΝΔ. Η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Μιχάλη Σελβίδη υποστηρίζεται από πολλούς, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τον ίδιο. Ως υποψήφιος εμφανίζεται και ο γιατρός Κώστας Θεοφάνης, ενώ ως τρίτη ενωτική λύση προβάλλεται το όνομα του νέου δικηγόρου Βαλάντη Παπαγεωργίου.

• Στον δήμο Καλλιθέας θα αναμετρηθούν σίγουρα ένας νυν και ένας πρώην. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος θα βρεθεί απέναντι στον πρώην Χρήστο Τερζή. Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί προβληματισμός, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα στήριξης υποψηφιότητας εκτός κομματικού χώρου.

• Στον δήμο Χαλάστρας το ΠΑΣΟΚ απειλείται να κατέλθει διασπασμένο, αφού ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Ουζούνης ακούγεται πως θα βρει απέναντί του τον πρώην βουλευτή Κώστα Διαμαντή. Στη ΝΔ δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε υποψηφιότητα. Ωστόσο, η μάχη θα κριθεί ανάμεσα σε δύο πρώην δημάρχους, τον Νίκο Κράββα και τον Γρηγόρη Χαντέ και τον ακαδημαϊκό Θέμη Κουϊμτζή. Για τον κ. Κουιμτζή πολλοί πιστεύουν ότι μετά τις έντονες πιέσεις που δέχεται θα αναγκαστεί να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος με τη σημαία της ΝΔ.

• Στον δήμο Αξιού θα έχουμε μια αναμέτρηση ανάμεσα σε έναν νυν και έναν πρώην. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Ζακαλκάς θα διεκδικήσει μια νέα τετραετία, έχοντας απέναντί του τον πρώην δήμαρχο Νίκο Γιουτίκα, ο οποίος επιστρέφει δριμύτερος έπειτα από μια πετυχημένη παρουσία στη νομαρχία, στο πλευρό του Παναγιώτη Ψωμιάδη (ήταν υπεύθυνος ρουσφετιών). Έχοντας εργαστεί μεθοδικά και αποτελεσματικά τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Γιουτίκας και με τις τοπικές συμμαχίες να τον ευνοούν σημαντικά, ελπίζει ότι θα καταφέρει να πάρει τελικά τη ρεβάνς.


Σχολιάστε εδώ