ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

• Επίδειξη επαγγελματικής ευσυνειδησίας ή οι ανθρώπινες στιγμές ενός γιατρού; Και τα δύο αποδίδουν τον σωστό τίτλο σε ένα γεγονός που συνέβη την περασμένη Κυριακή στον δήμαρχο Πειραιά Χρήστο Αγραπίδη και αποκαλύπτει πως ο γιατρός, άσχετα αν είναι δήμαρχος ή βουλευτής, παραμένει γιατρός. Συγκεκριμένα, εκείνη την ήμερα ο δήμαρχος ήταν καλεσμένος σε επτά πίτες μόνο το πρωί. Πρόλαβε και πήγε στις έξι. Στην έβδομη δεν παρέστη, γιατί τον… πρόλαβε ο πελαργός που τον έστειλε εσπευσμένα στο ΙΑΣΩ, αφού έπρεπε να ξεγεννήσει μία πελάτισσά του. Ο ίδιος ο δήμαρχος τόνισε ότι, από τη στιγμή που υπήρχε ένας τοκετός, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να καθυστερήσει ανεξάρτητα από όποια υποχρέωση είχε. Όπως τόνισε, η κάθε γέννα είναι ξεχωριστή και για τον κάθε γιατρό προέχει να είναι πετυχημένη, έτσι ώστε τόσο η μάνα όσο και το παιδί να μη διατρέξουν τον παραμικρό κίνδυνο.

• Γέλασε κάθε πικραμένος με τη μάχη που δίνουν οι υποψήφιοι οι οποίοι διεκδικούν την προεδρία του Συλλόγου των Απανταχού Μανιατών, ο οποίος εδρεύει στον Πειραιά. Οι «μνηστήρες» είναι τρεις και ο καθένας θέλει να εκλεγεί για δικούς του λόγους. Άλλωστε, θεωρητικά όποιος ελέγχει τον σύλλογο ελέγχει και το μανιάτικο στοιχείο του Πειραιά που έχει τεράστια δύναμη. Οι υποψήφιοι λοιπόν είναι ο Νίκος Πηρούνιας, ο καρδιολόγος Τάκης Μελάς που έχει ανακοινώσει ότι θα κατέβει και υποψήφιος δήμαρχος στον Πειραιά και ο Παρασκευάς Χονδροκούκης. Το παρασκήνιο, όπως είναι σύνηθες στις μανιάτικες κόντρες, οργιάζει. Το πιο ωραίο όμως είναι ότι, καθημερινά τις τελευταίες μέρες, πολλοί καταγόμενοι από τη Μάνη Πειραιώτες μαθαίνουν ότι ενεγράφησαν στον σύνδεσμο χωρίς να έχουν κάνει ουδέποτε αίτηση ούτε να έχουν πληρώσει συνδρομή. Τι να συνέβη άραγε; Απλούστατα οι υποψήφιοι στην… πρεμούρα τους να εξασφαλίσουν ψήφους γράφουν οι ίδιοι γνωστούς τους στον σύνδεσμο, τους πληρώνουν και τη συνδρομή και εμμέσως τους υποχρεώνουν να τους ψηφίσουν. Το κλίμα έχει φορτιστεί πολύ και όλοι χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να εκλεγούν. Άλλωστε, όλοι θέλουν να δείξουν -εν όψει των δημοτικών εκλογών- ότι ελέγχουν το μανιάτικο στοιχείο του Πειραιά, το οποίο παίζει πάντα πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις της πόλης.

• Μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ευγενική χειρονομία έκανε την περασμένη εβδομάδα η τοπική οργάνωση της ΝΔ κέντρου πόλεως Πειραιά. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της, που την αποτελούσαν η πρόεδρος Μαρία Παπαδοπούλου-Μάλαγα, ο γραμματέας Γιώργος Κρητικός και τα μέλη Μαρία Χριστοπούλου, Τάκης Μάλαγας, Ειρήνη Καβασίλη, Μαρία Μασιά κ.ά. επισκέφθηκε το γηροκομείο του Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια και μοίρασε δώρα στους γέροντες. Ήταν μία κίνηση που σχολιάστηκε με τα καλύτερα λόγια από όλους τους Καμινιώτες και αξίζει να βρει μιμητές. Και το λέμε αυτό, επειδή οι φιλανθρωπικές πράξεις έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν γίνονται σε υποβαθμισμένες περιοχές.

• Μπορεί να μην… πολυφαίνεται στον Πειραιά ο Παναγιώτης Φασούλας, αλλά έχει θεαθεί αρκετές φορές στη Γλυφάδα μαζί με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Παρασκευόπουλο. Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι δυο τους καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο. Βέβαια ο ψηλός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη, αλλά φαίνεται ότι αρέσκεται στις… ασκήσεις επί χάρτου.

• Διαδοχικές συσκέψεις έγιναν την περασμένη Τετάρτη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά μεταξύ του αστυνομικού διευθυντή και των διοικητών των αστυνομικών τμημάτων της πόλης, των τμημάτων ασφαλείας και της Τροχαίας. Στις συσκέψεις αυτές μετείχαν και εκπρόσωποι του συμβουλίου πρόληψης εγκληματικότητας με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Δαβάκη. Κατά τις συσκέψεις αυτές αποφασίστηκε η ευρύτερη συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο του μνημονίου που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ Γ. Βουλγαράκη – Χ. Αγραπίδη, η συστηματικότερη αστυνόμευση των συνοικιών και η μεγαλύτερη κινητοποίηση της Τροχαίας κατά τις ώρες αιχμής για να αποφεύγονται τα «μποτιλιαρίσματα».


Σχολιάστε εδώ