Αναταραχή και εκκαθαρίσεις στον Alpha

Η είδηση επιβεβαιώθηκε, αλλά τα αίτια της αποπομπής Αλβέρτη δεν είναι ξεκαθαρισμένα. Άλλοι μιλούν για λάθη που έγιναν κατά τη μεταβίβαση των μετοχών του Alpha και τώρα το κανάλι -τελικά αυτή την Τρίτη- καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Άλλοι για την «επικοινωνία» που ανέπτυξε με συγκεκριμένο ανώτατο στέλεχος του Ιδρύματος Ωνάση, όταν οι σχέσεις εκεί είναι ιδιαίτερα περίπλοκες και ενώ εσχάτως κυκλοφορούν και αγωγές. Άλλοι, πάλι, μιλούν για ένα επιχειρηματικό σχέδιο που δεν είχε ευτυχή κατάληξη και, τέλος, η πλευρά Αλβέρτη για «προσωπικούς λόγους».

Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, η απόφαση του Αλβέρτη (σημειώνεται ότι είναι αδελφός του άνδρα της κόρης του Έβερτ) έπεσε σαν κεραυνός. Με την αποχώρησή του απομακρύνθηκε και η ιδιαιτέρα γραμματεύς του! Η προς τα έξω δικαιολογία της απομάκρυνσης του Λαυρέντη Αλβέρτη ήταν ότι δεν χειρίσθηκε καλά τα ανοικτά θέματα που έχει το κανάλι στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με τις παραπομπές εκπομπών που θεωρήθηκε ότι προσβάλλουν τα χρηστά ήθη. Στη θέση του κ. Αλβέρτη προσελήφθη ο κ. Ηρακλής Βιδετζής που είναι ειδικευμένος σε αμερικανικά πρότζεκτ.

Επίσης ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση σε θέματα αναπτυξιακά και οικονομικά ο κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, του γραφείου του καθηγητή Γ. Παπαδημητρίου, που χρημάτισε νομικός σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι απομακρύνθηκαν και άτομα της προσωπικής ασφάλειας του Δημ. Κοντομηνά, ενώ εμφανίσθηκε νέα επικεφαλής της ομάδας των σεκιουριτάδων!

Έγινε εξάλλου γνωστό ότι η κυρία Σίσσυ Παπαδημητρίου διάλεξε να μείνει στο Ψυχικό, ενώ θα έχει συμμετοχή στην εταιρεία Security, όπου το πλειοψηφικό πακέτο έχει ο Κιοσέογλου.
Συνεχίζονται πάντως οι απομακρύνσεις ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά στον επιχειρηματία. Άλλοι μιλούν για την προσωπική του φρουρά, αλλά και αυτό διαψεύδεται. Άλλοι πάλι για μία ιδιαιτέρα γραμματέα, αλλά και αυτό δεν είναι αρκετά σαφές.

Ελάχιστοι έχουν ξεκάθαρη εικόνα με αποτέλεσμα να πυκνώνουν οι φήμες για έλευση της Γιάννας Αγγελοπούλου (στα «Ψιλά γράμματα» το σχετικό ανέκδοτο) ή του Ομίλου Λάτση, αλλά και αυτά διαψεύδονται!
Όμως και στον δημοσιογραφικό τομέα επικρατεί ανεξήγητη ταραχή. Ενώ όλος ο ενημερωτικός τομέας στηρίζεται στα «παράθυρα» με αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας της προσφερόμενης δουλειάς δεκάδων εργαζομένων, μετά την απόλυση του Γ. Ψύλλια ασκούνται πιέσεις για την απόλυση και του Ζαφείρη Σπυριδάκη ο οποίος είχε μεταφερθεί στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, ενώ πολλά ακούγονται για μικροεντάσεις μεταξύ στελεχών και τηλεοπτικών αστέρων. Λέγεται πως στο στόχαστρο είναι και άλλοι δημοσιογράφοι που εργάζονται νυχθημερόν, αλλά δεν είναι του περιβάλλοντος του Ν. Χατζηνικολάου, αλλά και πρόσωπα που εμφανίζονται στο γυαλί με υψηλές αμοιβές, ακολουθώντας τη λογική που επικράτησε με την αποπομπή Καψή.
Τέλος, ίσως υπάρχει ψυχρότητα στις σχέσεις Χατζηνικολάου – Τριανταφυλλόπουλου για τη διπλή εμφάνιση του τελευταίου την προτελευταία βδομάδα στα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 και του Alter με αφορμή την υπόθεση Μαρκογιαννάκη. Ο άλλος συνέταιρος στο «Θέμα», Θ. Αναστασιάδης, έγραψε την εκπομπή του την περασμένη Τετάρτη.


Σχολιάστε εδώ