Αιρετικά

Οι εφημερίδες που εκδίδονται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας άλλαξαν τακτική και πλέον θέλουν την παραμονή της «Ένωσης» στην περιοχή. Η μεταστροφή είναι απόρροια της αλλαγής πλεύσης τόσο του δημάρχου Νίκου Αδαμόπουλου όσο και των πολιτών που αντετίθεντο στην προοπτική να φτιάξουν οι «κιτρινόμαυροι» το νέο γήπεδο στον χώρο όπου βρισκόταν το παλιό.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι κάποια από τα τοπικά φύλλα θα βρεθούν σύντομα στα χέρια οργανωμένων οπαδών και θα γίνουν σημαία. Διότι βολεύουν για την άσκηση πίεσης στον Ντέμη και στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ώστε να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέχρι που ακούγεται και η πρόθεση να μοιραστούν φύλλα τοπικών εφημερίδων στο ΟΑΚΑ για να μάθουν όλοι οι οπαδοί της «Ένωσης» ότι η τοπική κοινωνία θέλει πλέον την παραμονή των «κιτρινόμαυρων» στην περιοχή όπου υπήρχε το σπίτι της ομάδας.

«ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ θέλουν εδώ και τώρα να λυθεί το πρόβλημα και η ΑΕΚ να ξαναστεγαστεί στον ιστορικό και -κυρίως- τον δικό της χώρο.

• Κανένας πια δεν εναντιώνεται σε αυτή την ολική θέληση φιλάθλων και παραγόντων -τοπικών και μη- που βλέποντας το αδιέξοδο και τον κίνδυνο να μην αποκτήσει στέγη η ομάδα μας ούτε το… 2020, συσπειρώνονται και απαιτούν ομόφωνα: Να βρεθεί άμεση λύση και να αρχίσουν τα έργα ανέγερσης του παλατιού που θα στεγάσει την ποδοσφαιρική βασίλισσα εκεί που γεννήθηκε και μεγαλούργησε.

• Οι μέρες που περνάνε, οι μήνες που έρχονται είναι καθοριστικοί. Και συσπειρωμένοι ΟΛΟΙ προσπαθούν να πείσουν τον «κακό δαίμονα της Ν. Φιλαδέλφειας» Ντέμη Νικολαΐδη ν’ αφήσει τον εγωκεντρισμό του και τα ανεκπλήρωτα πλάνα του και να προσγειωθεί στον χώρο που εκείνος -πάνω από εμάς- θα ‘πρεπε να βλέπει πρώτος και επειδή ο λαός είναι πάντα πιο δυνατός, στο τέλος είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει», αναφέρει μεταξύ άλλων ένα από τα τοπικά φύλλα που καταδεικνύει τη θεαματική μεταστροφή των κατοίκων και των φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας, την ώρα που ο Ντέμης αναζητά χώρο σε όλους τους πιθανούς δήμους του Λεκανοπεδίου.


Καυτές έδρες…

Στη σκληροτράχηλη έδρα της θα ποντάρει σε ένα ακόμα ματς η Λιβόρνο απέναντι στην Τρεβίζο. Οι γηπεδούχοι γκέλαραν την περασμένη εβδομάδα με τη Σιένα και θέλουν να επιστρέψουν με νίκη στο Καμπιονάτο, η οποία θα τους εξασφαλίσει σε έναν μεγάλο βαθμό την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο άσος δύσκολα θα σπάσει στην αναμέτρηση αυτή.

Στον επιθετικό οίστρο του Λούκα Τόνι στηρίζεται η Φιορεντίνα. Ο ιταλός επιθετικός επέστρεψε στα γκολ έπειτα από πέντε ματς, κόντρα στην Κιέβο, χαρίζοντας τους βαθμούς στην ομάδα του. Η Φιορεντίνα έπιασε τη Μίλαν στην τρίτη θέση και πλέον βλέπει έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μεσίνα δύσκολα θα σταθεί εμπόδιο μέσα στο Αρτέμιο Φράνκι για την ομάδα του Πραντέλι.

Στην Ισπανία συνεχίζει το… βιολί της η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ράικαρντ δεν χάνει βαθμούς, είτε παίζει καλά είτε όχι. Περιμένει με… άγριες διαθέσεις στο Καμπ Νου την Αλαβές με στόχο να φτάσει στη 18η συνεχόμενη νίκη. Η φιλοξενούμενη ομάδα το μόνο που ψάχνει είναι μια καλή εμφάνιση, καθώς έχει θέσει υποψηφιότητα για τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Με μία ακόμα νίκη αναμένεται να συνεχίσει στο ολλανδικό πρωτάθλημα η Φέγενορντ, η οποία υποδέχεται τη Ρόντα στο Ρότερνταμ. Η ομάδα του Έρβιν Κούπερ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Παραμένει αήττητη εντός έδρας με οκτώ νίκες και μία ισοπαλία σε εννέα ματς. Η Ρόντα ξεκίνησε καλά τη φετινή σεζόν, όμως στην πορεία έδειξε ότι δεν αντέχει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο άσος έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Τέλος, σπουδαία αναμέτρηση θα γίνει ανάμεσα στην Τβέντε και τον Άγιαξ. Ο «Αίαντας» έχει δύσκολη αποστολή, όμως έχει την παράδοση με το μέρος του, καθώς μετράει τέσσερις νίκες την τελευταία πενταετία. Η Τβέντε είναι ασταθής, αλλά αν βρεθεί στη μέρα της, είναι ικανή να κάνει τη ζημιά. Το διπλό έχει το προβάδισμα, όμως θα δώσουμε ως κάλυψη και το σημείο «Χ».


Σε αναμμένα κάρβουνα ο πρόεδρος

Φωτιές στις κερκίδες, φωτιές βγάζει και ο πρόεδρος. Να δούμε την κατάσταση με ρεαλισμό; Πράγματι, τα γεγονότα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα επεισόδια στη Τούμπα ήταν προσχεδιασμένα. Κι επειδή οι συζητήσεις του καφενείου συνήθως δεν απέχουν πολύ από τη πραγματικότητα. Είναι αλήθεια. Μερίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ θέλει να οδηγήσει τη διοίκηση του Γούμενου σε οικονομική καταστροφή. Για σκεφτείτε. Τι περιμένει ο Γούμενος για να ξελασπώσει; Τα έσοδα από τους εντός έδρας αγώνες με Ηρακλή, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Τι έκαναν λοιπόν; Επεισόδια για να τιμωρηθεί η έδρα. Τι είχε πει ο Γούμενος το περασμένο καλοκαίρι πριν από την έναρξη της διάθεσης των καρτών διαρκείας; «Θα αποζημιωθούν αυτοί που, αν κάτι συμβεί, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα ντέρμπι». Αυτό σημαίνει ότι πέραν των χρημάτων που θα χάσει από τις εισπράξεις -εφόσον τιμωρηθεί η έδρα- θα κληθεί να αποζημιώσει και τους κατόχους των ισχυρών καρτών. Και ποιος από αυτούς θα πάει το ερχόμενο καλοκαίρι να αγοράσει διαρκείας; Ξέρουν ότι νομικά δεν μπορούν να διώξουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και ακολουθούνται άλλες μέθοδοι. Και ο Γούμενος, που κάποτε χρηματοδοτούσε τη στρατιά, τώρα την έχει απέναντί του. Κάκιστη συμπεριφορά των οπαδών, αλλά και πολύ το κουτόχορτο που έφαγαν τα τελευταία χρόνια.

Παντού πόρτα…

Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στην Ουγκάντα. Το γήπεδο των ρίψεων στη Θεσσαλονίκη καλώς ή κακώς «έκλεισε» και μετατράπηκε σε χωράφι. Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν ένα νέο γήπεδο ρίψεων αξιοποιώντας αυτό που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη. Υπέγραψαν λοιπόν σχετική σύμβαση ο Γιώργος Ορφανός με τον πρύτανη του πανεπιστήμιου, συστήθηκε και μία επιτροπή στην οποία συμμετείχε πολύς κόσμος, και όλα ήταν έτοιμα. Έλα όμως που διαμαρτυρήθηκαν οι φοιτητές, γιατί με τις ρίψεις θα χαλάσει ο τάπητας και δεν θα μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Στο ντουλάπι έμεινε λοιπόν η ιστορία. Η νέα σκέψη είναι στο Καυταντζόγλειο. Πόρτα και από εκεί. Ο προγραμματισμός προβλέπει υπόγειο πάρκινγκ. Άντε να δούμε πού θα ρίχνουν οι αθλητές. Προς το παρόν πηγαίνουν στον Θερμαϊκό και ρίχνουν βότσαλα.

Περίεργα πράγματα

Πολλά περίεργα πράγματα έγιναν στη Βουλγαρία στον αγώνα του Άρη με την Ακαντέμικ Σόφιας. Λες και οι Θεσσαλονικείς δεν ήθελαν να κερδίσουν τους Βούλγαρους στην έδρα τους. Ο Άρης είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση και η Ακαντέμικ πάλευε για τη δεύτερη. Μα, να απομένουν 16 δευτερόλεπτα, να κάνεις φάουλ στον αθλητή που σουτάρει με το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στις βολές, και στη συνέχεια να μην κάνουν φάουλ για να μη σταματήσεις τον χρόνο; Ούτε ερασιτεχνικές ομάδες δεν κάνουν τέτοια λάθη. Μήπως οι «κίτρινοι» έτρεμαν το ενδεχόμενο της παράτασης; Πάντως, ο πρόεδρος της ομάδας, που κάποτε έκανε λόγο για «περίεργους» τρόπους, δεν μίλησε…

Στην αναμονή

Δεν απάντησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη πρόταση του Άρη για να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της ομάδας την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο «Δράκος» έχει θέσει όρο και για τους άμεσους συνεργάτες του. Πριν από δύο χρόνια είχε ζητήσει περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια. Ο Άρης δεν έχει να του δώσει τόσα λεφτά. Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να δώσει τη λύση, αλλά τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται εκτός διοίκησης. Ξέρει πολύ καλά τον Γιαννάκη, έχει την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσει άμεσα ή έμμεσα, και δεν αναφερόμαστε στον Γιάννη Ιωαννίδη. Για να εξηγούμαστε.

Επιστροφή

Το ίδιο πρόσωπο, γνωστό στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο, θέλει να επιστρέψει, αλλά δεν μπορεί να βρει τον τρόπο. Δεν έφυγε από την ομάδα υπό τις καλύτερες των συνθηκών. Ψιλοπλακώθηκε με τον Δαμιανίδη, του τα είπε χύμα και τσουβαλάτα, και πλέον αναζητούνται οι μεσολαβητές. Υπάρχει ασφαλώς ένας με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πρόσωπο που εγκατέλειψε, κατά κάποιο τρόπο υποβαθμίστηκε στον τομέα της θέσης. Από την πρώτη σειρά των επισήμων κάθεται στη δεύτερη. Άρα…

Παραμύθια

Τι έγινε το έντονο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Παντελή Καπετάνο; 500 χιλιάρικα έδινε ο Γούμενος για τον παίκτη. Λένε στον ΠΑΟΚ ότι είχαν σκοπό να κόψουν από παντού για να τα δώσουν, αλλά, όταν άκουσαν τον αθλητή να λέει ότι θέλει την ΑΕΚ, ξενέρωσαν. Παραμύθια. Τον Καπετάνο μόνο ένας τον ήθελε στον ΠΑΟΚ και αυτός ήταν ο Γιώργος Κωστίκος. Οι υπόλοιποι θέλουν τον Επαλέ και είναι πίσω από τις ενέργειες του Καμερουνέζου.

Άνεργος

Ξέρετε τι καταλογίζουν οι χουλιγκάνοι του ΠΑΟΚ στον Γιάννη Γούμενο. Επειδή τη δεδομένη περίοδο ο πρόεδρος του Δικεφάλου δεν ασχολείται με τίποτα άλλο πέραν του ΠΑΟΚ, υποστηρίζουν ότι βλέπει την ιστορία ως επάγγελμα. Και συνεχίζουν τονίζοντας ότι όποιος βλέπει κάτι υπό αυτή την οπτική γωνία πάντα επιδιώκει το κέρδος. Αν έχουν δίκιο ή άδικο, θα αποδειχθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Επάγγελμα

Ο πρόεδρος έφυγε για άλλους λόγους. Συνεταιρικά πήρε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί περισσότερο με τα επαγγελματικά του παρά με τον Άρη. Αυτή είναι η αλήθεια. Η κόντρα με τον Σκόρδα ήταν η αφορμή και οι ατάκες που έβγαλε κατά τη φυγή του, λόγια λαϊκής κατανάλωσης. Γιατί, πρόεδρέ μου, τόσο καιρό εσύ στήριζες αυτή την κατάσταση και το ότι έφυγες τώρα δεν σημαίνει ότι αποποιείσαι των ευθυνών που σου αναλογούν.

Φήμες

Ξέρετε τι έλεγαν τα φιλαράκια του Καλόπουλου στην Επτάλοφο πριν από το ντέρμπι του Καραϊσκάκη. «Αντιολυμπιακός του θανατά» είπαν. Και όταν έδωσε το πέναλτι κατά του Ολυμπιακού, ένιωθαν δικαιωμένοι. Πάντως, ο συγκεκριμένος διαιτητής παρουσίασε κάτι τέτοιο.

Θρασύς και εκτεθειμένος

Ένας από αυτούς που εκτέθηκαν πιο πολύ στα μάτια του κόσμου, από τους παίκτες και τους παράγοντες του Παναθηναϊκού, είναι ο Εζεκίελ Γκονζάλες. Ο «Έκι» μίλησε δυο-τρεις φορές τουλάχιστον για «διπλό» στο Καραϊσκάκη σε βάρος του Ολυμπιακού, αλλά η ομάδα του έφυγε πάλι ηττημένη από ένα ντέρμπι των «αιωνίων». Βέβαια, ο Αργεντινός δεν κώλωσε και άρχισε να τα ρίχνει δημοσίως στον διαιτητή Καλόπουλο. Αυτό λέγεται και θράσος…

Η μεγάλη διαφορά

Ως γνωστόν, σε κάθε μεγάλη αποτυχία μιας μεγάλης ομάδας την ευθύνη την έχει η διοίκηση. Αν συγκρίναμε τις διοικήσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πέρα από τα χρήματα που δαπανώνται για μεταγραφές, θα βρίσκαμε μία μεγάλη διαφορά -και αυτή αφορά τον τρόπο σκέψης. Παραδείγματος χάρη, αν ο Ολυμπιακός είχε αντίστοιχη πορεία στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια με αυτήν του Παναθηναϊκού, ο Σωκράτης Κόκκαλης πιθανόν και να είχε απομακρυνθεί αυτοβούλως από τα «ηνία» της ΠΑΕ. Δηλαδή θα έκανε κάλλιστα μία αντίστοιχη κίνηση με αυτήν που έκανε στο μπάσκετ. Αντιθέτως, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρηθεί από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όσο άσχημη πορεία και αν έχει η ομάδα. Έτσι, στο «τριφύλλι» θα είναι πάντα όλοι ένοχοι εκτός από τη διοίκηση. Τώρα στο προσκήνιο είναι ο βραζιλιάνος μέσος Φλάβιο Κονσεϊσάο, ενώ αν η κακή πορεία συνεχιστεί, σειρά πιθανόν να έχουν ο προπονητής, οι σκάουτερ και άλλοι πολλοί ακόμα, αλλά ποτέ η ΠΑΕ.

Δικά του είναι;

Ο Ντέμης κάνει μεταγραφές και μάλιστα ακριβές. Για τον Παντελή Καπετάνο ο λόγος, που στοίχισε στην ΠΑΕ 370.000 ευρώ συνολικά. Ένα ποσό που μάλιστα θα καταβληθεί σε μετρητά. Το θέμα που τίθεται είναι πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα. Διότι ακόμα δεν έχει εκταμιευτεί το δάνειο από τη Marfin.

Το «κλειδί»

Είδαμε γραμμένο και μας έκανε εντύπωση ότι στα αποδυτήρια της ΑΕΚ υπάρχει δυσαρέσκεια από κάποιους παίκτες μετά τις εξελίξεις με τον Άγγελο Μπασινά. Το μόνο σίγουρο -και αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι- είναι ότι στα αποδυτήρια της ΑΕΚ άπαντες βάζουν το συμφέρον την ομάδας πάνω από το προσωπικό τους. Και αυτό είναι το «κλειδί» της πορείας πέρσι και φέτος.

Τα χούγια δεν κρύβονται…

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί εκεί πάνω στον βορρά. Κάποιοι παράγοντες επέστρεψαν από τη… γη του πουθενά, όπου βρίσκονταν τους τελευταίους μήνες. Βέβαια τώρα επέστρεψαν μετά βαΐων και κλάδων, καθώς έφεραν μαζί τους το ζεστό χρήμα που καλύπτει κάθε φωνή και κάθε παράπονο. Όμως αναπόφευκτα δημιουργούνται κάποιες απορίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους αυτούς και τον πρότερο βίο τους στη συγκεκριμένη ΠΑΕ. Κάποιοι εξ αυτών μόλις την περασμένη άνοιξη υπόσχονταν παίκτες μόνο αν εξασφάλιζαν ένα σεβαστό ποσό για την τσέπη τους. Ποιοι είναι αυτοί; Ο χρόνος θα τους αποκαλύψει, καθώς τέτοια χούγια δεν κρύβονται για πολύ…


Σχολιάστε εδώ