Αθηναίοι επιδιαιτητές

Οι βουλευτές, ο Τσαβδαρίδης και η αναπληρώτριά του Βάσω Βογιαζοπούλου, οι πέντε της γραμματείας και ο Κριθαρίδης προσήλθαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των Ξενογιαννακοπούλου, Τσούρα, Ανωμερίτη και Ευθυμίου.
Στη μακρά συνάντηση -διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες- αποκαλύφθηκαν όλα τα στοιχεία της κακοδαιμονίας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Η σύγκρουση των ανθρώπων του Καστανίδη με αυτούς των Βενιζέλου – Τσοχατζόπουλου ήταν αυτό που διαπίστωσαν οι Αθηναίοι, οι οποίοι… σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

Οι Τσαβδαρίδης – Κριθαρίδης με την ξεκάθαρη υποστήριξη του Βενιζέλου έκαναν τους απορημένους για την παρέμβαση της Αθήνας. «Γιατί μας καλέσατε;», «δεν χρειάζεται να συζητηθεί τίποτα» τους είπαν τονίζοντας πως «όλα βαίνουν καλώς» και ότι το μόνο πρόβλημα έγκειται στον πόλεμο που δέχονται από τους εσωτερικούς τους αντιπάλους. Ο ίδιος ο Βενιζέλος, αφού επιχειρηματολόγησε πως «η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διαφορετική από αυτήν στο ΠΑΣΟΚ Αθηνών», ζήτησε να παραιτηθούν τα μέλη της πλειοψηφίας της γραμματείας. Σκωπτικά απάντησε ο Καστανίδης, σχολιάζοντας «να παραιτηθούν όσοι δεν θέλει ο Τσαβδαρίδης, να βάλει τους δικούς του και να συνεχίσει», ενώ ο Μαγκριώτης είπε «αν είναι να υπάρξουν παραιτήσεις, ας παραιτηθεί και ο Τσαβδαρίδης και να πάμε σε νέες αρχαιρεσίες».

Από τη δική της πλευρά η Χρύσα Αράπογλου επισήμανε ότι τα όργανα δεν συνεδριάζουν, δεν παράγουν πολιτική, ούτε κάνουν αντιπολίτευση. «Δεν υπάρχουμε στη Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της πολιτικής λειτουργίας στο ΠΑΣΟΚ της πόλης. Οι «τέσσερις» (πλειοψηφία της επταμελούς γραμματείας) είπαν πως η ΝΕ έχει να συνεδριάσει δυόμισι μήνες, η δε ΠΕ από το φθινόπωρο, προκαλώντας την παρέμβαση του Γιώργου Ανωμερίτη, ο οποίος σχολίασε λέγοντας: «Εάν είναι έτσι τα πράγματα, τότε υπάρχει και καταστατικό θέμα».
Η συζήτηση έκλεισε με τους Αθηναίους να επιφυλάσσονται για τις αποφάσεις τους, αρκούμενοι προς το παρόν να καλέσουν όλους να «ρίξουν τους τόνους» και να «αναζητήσουν τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και συνεννόηση».


Σχολιάστε εδώ