Το παρασκήνιο της «παραίτησης»…

Ουσιαστικά δηλαδή πλήρωσε τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις του ότι δεν τα είχε πει και ότι δεν υπήρχε ηχητικό ντοκουμέντο.

Σήμερα αποκαλύπτουμε πως η αρχική σκέψη, που είχε γίνει αποδεκτή, ήταν να κάνει ο υφυπουργός μια κομψή δήλωση συγγνώμης που να… μπαλώνει και το θέμα να κλείσει εκεί. Σε αυτό είχε κατ’ αρχάς συμφωνήσει και ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος από τη Ραφήνα, όπου βρισκόταν, ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους Ρουσόπουλο – Αγγέλου στο Μαξίμου. Όμως από τη στιγμή που προέκυψε το ηχητικό ντοκουμέντο, ο Καραμανλής έδωσε τη σαφή και μη επιδεχόμενη παρερμηνείας εντολή:

• Να υποβάλει την παραίτησή του…

Σχετικά με την επίσκεψη Μαρκογιαννάκη στο σπίτι του Γ. Βουλγαράκη, για την οποία έγινε πολύς λόγος και ακούστηκαν πολλά σενάρια, σας αποκαλύπτουμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο πραγματοποιήθηκε. Ο τέως υφυπουργός πήγε εκεί και για καθαρά ανθρώπινους λόγους -με τον Βουλγαράκη είχε άριστη συνεργασία, αλλά και φιλική, ανθρώπινη σχέση- και για να συζητήσουν τι θα γίνει με τις αρμοδιότητες του Μαρκογιαννάκη. Δεδομένης και της άριστης μεταξύ τους συνεργασίας (μπορεί κανείς να μιλήσει για… εξαίρεση μέσα στο γενικό κυβερνητικό μπάχαλο, όπου οι περισσότεροι υπουργοί είναι στα μαχαίρια με τους υφυπουργούς…) ο υφυπουργός είχε όλες τις αρμοδιότητες νομικής και οικονομικής φύσης.

Η άρνηση Μητσοτάκη…

Αποκαλύπτουμε και κάτι άλλο. Μπορεί μεν ο Κ. Μητσοτάκης να πήρε τηλέφωνο τον Χρ. Μαρκογιαννάκη για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του, ωστόσο αρνήθηκε την «υπόδειξη» που του έγινε να κάνει δημόσια δήλωση στήριξής του… Βέβαια είναι τόσο θετικό το κλίμα στα Χανιά (αλλά και στη βάση της ΝΔ) για τον τέως υφυπουργό, ώστε είναι πολύ δύσκολο σε κάποιον, ακόμα και αν… δεν τρέφει τα καλύτερα αισθήματα γι’ αυτόν, να μην εκφράσει με οποιονδήποτε τρόπο τη συμπαράστασή του. Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι ακόμα και ο «Κήρυκας» των Χανίων, εφημερίδα που στηρίζει τον άλλον βουλευτή της ΝΔ Στ. Νικηφοράκη, που ήταν επί χρόνια διευθυντής της και πριν από έναν χρόνο ο Μητσοτάκης την πούλησε, έγραψε επαινετικό σχόλιο για τον Μαρκογιαννάκη. Μεταξύ άλλων επισημαίνει:

• «Είναι πολύ λυπηρό το φαινόμενο ένας υφυπουργός που κατά γενική ομολογία πέτυχε έχοντας κορυφαία στιγμή του την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά πιστώθηκε και την άριστη λειτουργία του υπουργείου του να χάνεται κάπου ανάμεσα στα δελτία ειδήσεων και στην αγωνία της ακροαματικότητας. Ο κύριος Μαρκογιαννάκης πάντα στάθηκε δίπλα στα προβλήματα του νομού…» κ.λπ.

Πάντως, στα Χανιά πληροφορήθηκαν για το θέμα και τις διαστάσεις του μόλις την Τρίτη και μάλιστα από τα δελτία ειδήσεων. Δεν το γνώριζαν προηγουμένως. Και αυτό επειδή οι άλλες τοπικές εφημερίδες δεν είχαν γράψει τίποτα, ενώ η κυκλοφορία της εφημερίδας «Δημοκράτης» είναι πολύ μικρή… Αλλά και ο ίδιος ο… περίφημος πλέον Ξεκουκουλωτάκης, ο οποίος έγινε πρόσκαιρα διάσημος, μάλλον δεν είχε αντιληφθεί τις (πραγματικές) διαστάσεις του θέματος. Ακριβώς γι’ αυτό τα επίμαχα αποσπάσματα τα έβαλε στη μέση περίπου του σχετικού ρεπορτάζ, ενώ δεν τα «χτύπησε» τίτλο…

…η αγοραπωλησία της κασέτας…

Σύμφωνα επίσης με έγκυρες πληροφορίες μας, προερχόμενες από τα Χανιά και από καλά γνωρίζοντες προσκήνιο και παρασκήνιο, γύρω από την περιβόητη κασέτα παίχτηκαν πολλά… μυστήρια και παιχνίδια. Συγκεκριμένα, οι πηγές αυτές -επαναλαμβάνουμε έγκυρες- επιμένουν ότι:

• Η κασέτα «διαπραγματεύτηκε» την Τρίτη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων σε συγκεκριμένο κανάλι…

… και οι δεξαμενές καυσίμων!

Αλλά οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν και κάτι άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον:

• Ο Μαρκογιαννάκης πλήρωσε ουσιαστικά την αντίθεσή του στην κατασκευή δεξαμενών καυσίμων απέναντι από την αμερικανική βάση της Σούδας!

Πράγματι, ο τέως υφυπουργός στο θέμα αυτό συντάχθηκε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σκουλάκη και Χριστοδουλάκη και τάχθηκε κατά της κατασκευής αυτών των δεξαμενών, «συμφερόντων» Μαμιδάκη, γνωστού για τις σχέσεις του με τον Μητσοτάκη… Σε ό,τι αφορά τέλος τις απειλές για εμπλοκή του αδελφού τού τέως υφυπουργού στο παραδικαστικό κύκλωμα (πρώτο «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει τη διεύρυνση της έρευνας στην Κρήτη), έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι:

• Η έρευνα που αφορά την Κρήτη στηρίζεται σε έρευνα συγκεκριμένων υποθέσεων που είχε δικάσει ο Καλούσης.

• Ερευνάται η συμμετοχή σε αυτές τις υποθέσεις του αδελφού Μαρκογιαννάκη ως συνηγόρου. Πάντως, η οικογένεια του τέως υφυπουργού είναι κατηγορηματική ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και ότι δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό.

• Σχετικά με την «αποκάλυψη» ότι η κόρη του αντιεισαγγελέα Τζουλάκη έχει γραφείο στην ίδια πολυκατοικία όπου έχει γραφείο και ο αδελφός Μαρκογιαννάκης(!) χαρακτηρίζεται ως αστεία, το λιγότερο. Επισημαίνεται επιπροσθέτως πως με τον Τζουλάκη οι σχέσεις είναι εχθρικές.


Σχολιάστε εδώ