Το επόμενο βήμα των «πέντε»

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας οι: Γιάννης Μπουτάρης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης και Λευτέρης Παπαδόπουλος αποφάσισαν τις επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με αυτές οι «πέντε»:

•· Θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των επαφών τους με τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους οποίους ενημερώνουν για την πρωτοβουλία τους και των οποίων ζητούν τη συνεργασία σε θέματα που ενδιαφέρουν την πόλη. Ήδη έχουν συναντηθεί με τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννη Μαγκριώτη και Χρύσα Αράπογλου, ενώ εκκρεμούν ανάλογες συναντήσεις με τους Χάρη Καστανίδη και Άκη Τσοχατζόπουλο. Ακολούθως, οι «πέντε» θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον Γιώργο Χουρμουζιάδη του ΚΚΕ και την Ασημίνα Ξηροτύρη του ΣΥΝ.

• Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσουν κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους των φορέων της πόλης όπως του ΣΒΒΕ, του ΕΚΘ, του ΤΕΕ/ΤΚΜ, καθώς και με τις διοικήσεις διάφορων οργανισμών (ΔΕΘ, ΣΑΣΘ κ.λπ.).

• Στα μέσα του μηνός, και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα διοργανώσουν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ανακοινώσουν τη μετεξέλιξη της πρωτοβουλίας τους σε κίνηση πολιτών, ζητώντας τη συμμετοχή στις διεργασίες τους και όσων πολιτών έχουν παρόμοιες ανησυχίες και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν μαζί τους.

• Μερικές εβδομάδες μετά θα οργανώσουν «μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση», στην οποία θα δημοσιοποιήσουν τις αποφάσεις τους σε σχέση με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Στο μεταξύ, οι «πέντε» θα επιδιώξουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους ως αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης και θα προσπαθήσουν να διευρύνουν το αντιπολιτευτικό τους μέτωπο.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν και με τον δημοτικό σύμβουλο Μπάμπη Μπαρμπουνάκη (ο οποίος έχει φανερώσει τις προθέσεις του να διεκδικήσει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ), με τον οποίο συμφώνησαν να έχουν κοινή δράση σε όσα από τα θέματα που απασχολούν τον δήμο διαπιστώνεται ταύτιση απόψεων.


Σχολιάστε εδώ