Με βάλιουμ η κυβέρνηση!
Στο μεταξύ στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί σκεπτικισμός, γιατί πέρα από τις προσωπικές σχέσεις ουδείς γνωρίζει τι βάθος έχει αυτή η ιστορία και πού μπορεί να καταλήξει. Και σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούν στοιχεία, με κάθε προσοχή, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει ανησυχία. Δηλαδή όλοι… ψάχνονται για να μάθουν τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει. Πάντως το γεγονός ότι ο Γιοσάκης στράφηκε εναντίον της κ. Βαληνάκη έχει κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους, αφού, όπως λέγεται, η κίνηση του ήταν δείγμα γραφής της πρόθεσής του «να μην κρατήσει το στόμα του κλειστό».
Σε κάθε περίπτωση οι ενεργούντες την προανάκριση βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αφού το υποστηριχθέν από τον Γιοσάκη, ότι ο ανακριτής έσυρε σε ανάκριση όλο σχεδόν το γραφείο του Κεχιαγόγλου εκτός από την κ. Βαλληνάκη, «δημιουργεί εντυπώσεις». Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα προκαλέσει μια πιθανή κλήση της κ. Βαληνάκη μια πληροφορία που έφτασε στην εφημερίδα μας θέτει σε άλλη βάση την όλη ιστορία δημιουργώντας σοβαρές παρενέργειες στην περίπτωση όπου αληθεύει.
Και επειδή εμείς αποφεύγουμε να κάνουμε τους εισαγγελείς, ρωτάμε τον υφυπουργό Εξωτερικών αν αληθεύει ότι γνωρίζεται με την πέτρα του σκανδάλου, τον γιατρό Γ. Ζορνατζή, από παλιά, από τα παιδικά τους χρόνια, αφού, όπως λέγεται, ήταν συμμαθητές. Και ότι ο κ. Βαληνάκης έφερε τον κ. Ζορνατζή σε επαφή με το δικηγορικό γραφείο του κ. Κεχαγιόγλου, με το οποίο συνεργαζόταν η σύζυγος του, προκειμένου να τον βοηθήσει. Η υπόθεση πάντως έχει ακόμα πολύ δρόμο. Για την ακρίβεια μόλις τώρα αρχίζει, αφού το κεφάλαιο Ζορνατζής κρύβει ακόμα αναπάντητα ερωτήματα, όπως αυτό που θέτουν με ερωτήματά τους προς τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ποιος έλαβε την απόφαση για την τοποθέτηση στο νοσοκομείο ΠΓΝ «Αττικόν» του υπόλογου στη Δικαιοσύνη πρώην νευροχειρουργού στο Τζάνειο, όταν μάλιστα κατηγορείται για βαριές σωματικές βλάβες που προκάλεσε σε συναδέλφους του;
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που ακολούθησαν την κατάθεση της ερώτησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ζορνατζής δεν είχε επαφή με τους ασθενείς στο νοσοκομείο όπου έχει τοποθετηθεί. Όσον αφορά την κ. Χριστίνα Βαληνάκη η θέση της φαίνεται ότι είναι δύσκολη λόγω των εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί και δίνουν τη δυνατότητα να υπάρχουν εικασίες για προστασία της από ψηλά. Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Καρχιμάκης, Γρηγοράκος, Αηδόνης, Μωραΐτης, Διαμαντίδης, Περλεπέ) με ερώτησή τους στον πρωθυπουργό.
Όπως υποστηρίζουν η δημιουργία έστω υπονοιών για τη δράση της κ. Βαληνάκη «θα έπρεπε να είχε προκαλέσει την άμεση αντίδρασή σας, αφού στην κοινή γνώμη δημιουργείται το εύλογο ερώτημα αν προσφέρετε ασπίδα προστασίας στην κ. Βαληνάκη». Η αντιμετώπιση των εντυπώσεων που τείνουν να δημιουργηθούν αποτελεί και τον λόγο για τον οποίον ο Σ. Κεχαγιόγλου προχώρησε από τις φυλακές Κορυδαλλού σε γραπτή δήλωση, το ενδιαφέρον της οποίας βρίσκεται στην παρακάτω πρόταση: «Η ευθύνη του χειρισμού των ανωτέρων υποθέσεων (σ.σ.: δηλαδή και του Ζορνατζή), κατά την εκδίκαση των οποίων παρέστησαν δικηγόροι-συνεργάτες μου, ήταν αποκλειστικά δική μου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δήλωσή του ο κ. Κεχαγιόγλου αναφέρει πως η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Γ. Ζορνατζή με περιοριστικούς όρους «ήταν απόλυτα ορθή και δικαιολογημένη, λαμβανομένου υπόψη του λευκού ποινικού του μητρώου, της εικοσιπενταετούς ανεπίληπτης επιστημονικής και ιατρικής του προσφοράς και της βεβαρημένης ψυχολογικής του κατάστασης, που βεβαιώθηκε με ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη». Να σημειωθεί ότι υπάρχει η πληροφορία ότι ο Κεχαχιόγλου υπαγόρευσε στην κυρία Βαληνάκη το απολογητικό υπόμνημα του Ζορνατζή, ενώ η ίδια προσωπικά τον υπερασπίστηκε για την αποφυλάκισή του, καθώς και στην επιτροπή για τον διορισμό του στο Δημόσιο Νοσοκομείο.