Τι έχετε να μας πείτε, κύριε Παπανδρέου, για τις μυστικές συμφωνίες «κατά της τρομοκρατίας»;

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία περί το τι συνέβη με τις συλλήψεις, απαγωγές, ανακρίσεις Πακιστανών πέραν κάθε ορίου νομιμότητας…

Επειδή βγαίνει και το ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόμενο ζητώντας παραιτήσεις ασκώντας σφοδρή κριτική και γενικώς ζητώντας… ρέστα (βέβαια στη συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μάλλον εμφανίστηκαν… άκακα αρνάκια, άσχετα αν μετά ξανάρχισαν τα… διαγγέλματα και τις κραυγές)…

Επειδή σε αυτό τον τόπο κάποιοι επιμένουν να έχουν μνήμη κόντρα στη λήθη και τον τηλεοπτικό ολοκληρωτισμό…

Για τούτο και παραθέτω, χωρίς άλλα σχόλια, το κείμενο σχόλιο του Ν. Μπογιόπουλου στον «Ριζοσπάστη»:

«Καλό είναι το σκούπισμα (σ.σ.: το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφία του Γ. Παπανδρέου που τον δείχνει να… σκουπίζει τον χώρο του τελευταίου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ), αλλά καθαριότητα δεν σημαίνει να ρίχνεις τις βρωμιές κάτω από το χαλί. Αλλά, αφού ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να “καθαρίσει”, ισχυριζόμενος χτες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψε καμία μυστική συμφωνία για τη δράση στην Ελλάδα ξένων μυστικών και φανερών υπηρεσιών από CIA μέχρι Ιντέλιτζες Σέρβις, ας μας πει:

Τη συμφωνία της 25ης Ιούνη 2003 μεταξύ Μπους – Σημίτη (για τη μεταγωγή “υπόπτων” από τα αεροσκάφη φυλακές της CIA μέσω του ευρωπαϊκού εδάφους) καθώς και τη συμφωνία της 29ης Μάη 2000 της ΕΕ που υπέγραψε η κυβέρνηση Σημίτη και έδωσε τη δυνατότητα σε ξένους πράκτορες να κάνουν μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα με πλαστή και απόρρητη ταυτότητα(!):

Α) Πότε τις γνωστοποίησαν με κάποια ανακοίνωση ή δήλωση που εξέδωσαν;

Β) Πότε ενημέρωσαν τον ελληνικό λαό για τις υπογραφές τους;

Γ) Πότε τις έφεραν για κύρωση στη Βουλή ή έστω για ενημέρωση του Κοινοβουλίου;

Όλα αυτά συνιστούν τον ορισμό της μυστικής διπλωματίας. Αλλά η ουσία είναι άλλη: ότι μετέτρεψαν την Ελλάδα (με τις φανερές και μυστικές υπογραφές τους) σε μπανανία. Δεν τους αρέσει όμως να τους λένε ότι ενεργούν ως εθελόδουλοι στα κρυφά. Διεκδικούν να περηφανεύονται ότι ενεργούν ως εθελόδουλοι στα… φανερά! «Χάρισμά τους!».


Σχολιάστε εδώ