Τα βραβεία φέρνουν ψήφους

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, «ο δήμος Θεσσαλονίκης θα απονείμει στους αθλητές και τις αθλήτριές μας τα βραβεία ”Μέγας Αλέξανδρος”, που συνοδεύονται και από τα χρηματικά έπαθλα που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία, ως επιβράβευση και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουν, αλλά και ως την ελάχιστη δυνατή ενίσχυση για τις αγωνιστικές τους προσπάθειες στο μέλλον».

Η επίσημη τελετή στο Βελλίδειο θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Θα εμφανιστούν ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος «Dance Express» του δήμου Πυλαίας και η χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης. Θα βραβευθούν οι κάτωθι:

1. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ο Αριστείδης Γρηγοριάδης του Άρη Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών του Μόντρεαλ.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ η Μαρία Τσιαρτσιάνη του ΑΣ Άρης, για το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο σε τουρνουά του Παγκόσμιου Όπεν μπιτς βόλεϊ και την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος γυναικών.

3. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ο ΓΣ Ηρακλής για την επιτυχημένη παρουσία του στα αθλήματα της πάλης, όπου κατέκτησε για έκτη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών ελευθέρας ερασιτεχνικής πάλης, του βόλεϊ, όπου κατέκτησε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων και του πόλο, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων.

Θα τιμηθούν επίσης η Εθνική ομάδα μπάσκετ για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2005, ένα γεγονός-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που μας έβγαλε για μία ακόμα φορά στους δρόμους να πανηγυρίσουμε περήφανοι για την επιτυχία, καθώς και η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του Σούπερ Καπ το 2005 και για την εξαιρετική παρουσία της στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση.


Σχολιάστε εδώ