Πατρινά και άλλα

# Σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Θεόδωρο Γιοβάνη, και τον γνωστό βιομήχανο Βασίλη Σπηλιόπουλο. Αιτία η ρύπανση την οποία προκαλεί το εργοστάσιο παραγωγής οινοπνεύματος του δεύτερου.

# Η ιστορία είναι παλιά και το «ΠΑΡΟΝ» την είχε επισημάνει. Εννοούμε την περίπτωση του εργοστασίου του κ. Σπηλιόπουλου. Φυσικά ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι έχει λάβει όλα τα απορρυπαντικά μέτρα. Μόνο που, όπως λένε, δεν έχει ούτε βιολογικό καθαρισμό το εργοστάσιό του. Μάλιστα αφορμή παλαιότερου σχολίου μας ήταν σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου.

# Καλά πληροφορημένες πηγές μάς είπαν ότι ο καβγάς ανάμεσα στον κ. Γιοβάνη και τον κ. Σπηλιόπουλο έγινε στο σπίτι του εκδότη της μεγαλύτερης πατρινής εφημερίδας.

# Τι γίνεται με την ΠΑΣΚΕ; Μάθαμε ότι σε συνεδρίαση που είχαν προσφάτως τα στελέχη της αποφάσισαν να μη στηρίξουν τους δημάρχους Λαρισσού, Γ. Καλαντζή, Αιγίου, Γ. Περπή, Μόβρης, Αν. Παναγιωτόπουλο και Αιγείρας, Κ. Μυλωνά. Δήμαρχοι οι οποίοι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχαν στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ.

# Ταπί και… ψύχραιμο είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών. Με αιματηρές οικονομίες προσπαθεί να τα βγάλει πέρα το ίδρυμα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πρύτανης Χρήστος Χατζηθεοδώρου. Κυρία Γιαννάκου, τα ακούτε;

# «Φύλλο και φτερό» έκαναν το ταμείο της οργάνωσης των πολυτέκνων στην Πάτρα οι ορκωτοί λογιστές. Ελέγχουν τα βιβλία για την περίοδο 2000-2005.

# Δεν θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο Ευάγγελος Φλωράτος, ο οποίος είχε κερδίσει με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας τις εκλογές το 1998. Αιτία; Πολλές και όχι μία. Προφανώς ο κ. Φλωράτος κατάλαβε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε από θέση εξουσίας εκείνους που τον είχαν στηρίξει δεν ήταν ο ενδεδειγμένος με αποτέλεσμα να τον εγκαταλείψουν. Και σίγουρα δεν είναι η Νέα Δημοκρατία αυτή που του φταίει. Γιατί θα πρέπει να θυμηθεί τις δηλώσεις που έκανε προεκλογικά: «Εγώ δεν είμαι Νέα Δημοκρατία. Είμαι με όλους…». Αυτό, κ. Φλωράτε, έχει κόστος.

# Και τώρα αν θέλει το κυβερνών κόμμα να έχει μια αξιοπρεπή -και γιατί όχι με ελπίδες νίκης- εμφάνιση στις εκλογές του Οκτωβρίου, μία λύση έχει. Τον επί παντός καιρού Νίκο Νικολόπουλο… Μόνο που ο ίδιος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται… Προτιμά μια θέση στην κυβέρνηση. Αν πάντως του το ζητήσει ο ίδιος ο Καραμανλής, δύσκολα ο Νίκος θα αρνηθεί… Και τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα, λένε, για τον Φούρα… Και εδώ προκαλεί απορία γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου αφήνει να αιωρούνται αμφισβητήσεις για το αν θα συναινέσει στην υποψηφιότητα του Φούρα. Ο Ανδρέας πάντως ισχυρίζεται ότι έχει πάρει το «ΟΚ».

# Αλήθεια, πόσα εισιτήρια έχει κόψει μέχρι σήμερα η έκθεση Ντα Βίντσι; Καμιά πεντακοσαριά; Μήπως λέω πολλά, κ. δήμαρχε;

# Σαρώνει, μαθαίνω, κυκλοφοριακά η νέα εφημερίδα «Κόσμος». Μάλιστα κάποιοι λένε ότι έφτασε σε κυκλοφορία την «Πελοπόννησο».

Παρέμβαση Ντόρας στα δημοτικά της Πάτρας

Από νεοδημοκρατικούς κύκλους της Αθήνας διέρρευσε η πληροφορία ότι έντονες διεργασίες έχουν αρχίσει στον χώρο της ΝΔ σε σχέση με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές για τον νομό Αχαΐας και ιδιαίτερα για τον δήμο της Πάτρας. Πολλά είναι τα ονόματα στελεχών τα οποία συζητούνται, ιδιαίτερα δε μετά τις δηλώσεις του τέως δημάρχου Ε. Φλωράτου για τη μη συμμετοχή του στις εκλογές, ως και του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου. Αυτοί που μπαίνουν πλέον δυναμικά στο «παιχνίδι» διεκδίκησης του χρίσματος είναι ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θ. Γιοβάνης, ο τέως περιφερειάρχης Δ. Αϊβαλής, καθώς και η δημοτική σύμβουλος Λένα Καλεντζώτη.

Το ενδιαφέρον όμως της Ντόρας Μπακογιάννη, εν όψει μάλιστα της αναμενόμενης υπουργοποίησής της, για μια εντονότερη συμμετοχή της στα κομματικά δρώμενα της ΝΔ είναι δυνατό να ανατρέψει πλέον τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Άλλωστε, είναι γνωστοί οι στενοί δεσμοί της δημάρχου Αθηναίων με παράγοντες του νομού Αχαΐας και ιδιαίτερα της Πάτρας, καθώς επίσης ότι διαθέτει ισχυρή πολιτική δύναμη στην Αχαΐα. Ένα από τα πρόσωπα, μητσοτοτακικής προέλευσης -που άλλωστε και ο ίδιος δεν το κρύβει- στα οποία τελευταία γίνεται αναφορά για το ενδεχόμενο ανάμειξής τους στα δημοτικά της Πάτρας, είναι και αυτό του γυναικολόγου Ανδρέα Καρνάρη. Από ό,τι λένε, εκφράζει το ενδιαφέρον του για την πόλη του, γόνος παλιάς πατρινής οικογένειας, με έντονη κοινωνική ευαισθησία, γνωστός για τη μαχητικότητά του, από τα παλαιότερα στελέχη της ΝΔ, συμπαθής στους βουλευτές και ιδιαίτερα συμπαθής και με στενούς φιλικούς δεσμούς με πολλούς ισχυρούς παράγοντες των άλλων κομματικών χώρων, άφθαρτος πολιτικά και άνθρωπος εμπιστοσύνης της Ντόρας Μπακογιάννη.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ένα τέτοιο πρόσωπο, όπως του γιατρού Ανδρέα Καρνάρη, θα μπορούσε ίσως να συσπειρώσει τους οπαδούς της ΝΔ, αλλά και να έχει μεγάλη διείσδυση στους άλλους πολιτικούς χώρους, ώστε να φέρει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στο -από ό,τι φαίνεται- πολυδιασπασμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε μια δημοτική παράταξη του ΚΚΕ που αυτή τη φορά θα στερείται της παρουσίας του βουλευτή Παναγιώτη Κοσιώνη, ο οποίος λόγω προσωπικής εκτίμησης συγκέντρωνε σημαντικό ποσοστό ψήφων.


Σχολιάστε εδώ