Παρέμβαση Εισαγγελέα για την απώλεια διαπίστευσης

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα του Εισαγγελέα, ο οποίος, όπως λέει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, είχε ενημερωθεί για λόγους ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μάρκελλος λέει ότι «οι ανακρίσεις έχουν φτάσει στο στάδιο της άσκησης ποινικών διώξεων για απώλεια, υπεξαίρεση και καταστροφή δημοσίων εγγράφων, απιστία και απάτη. Μένει ο προσδιορισμός των προσώπων εναντίον των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη και εφόσον αυτό συμβεί, οι διώξεις πιθανόν να είναι σε βαθμό κακουργήματος. Φυσικά πρόβλημα θα υπάρξει και με τη διαδικασία μονιμοποίησης των κατηγορουμένων μέχρι τουλάχιστον να καθαρίσει ποινικά η υπόθεση».

Επιπλέον, εξιστορεί τα γεγονότα για το πώς ο τότε διευθυντής Ειδήσεων Βασίλης Θωμόπουλος τον ενημέρωσε ότι θα διαπιστευτεί στον «Αθήνα 2004» και ακολούθως, μετά τις εκλογές, άλλαξε ο διευθυντής. «Ενώ -όπως σημειώνει- στις εφημερίδες εμφανιζόταν συχνά η πληροφορία, τον Ιούνιο του 2004, ότι ʽʽμετακομίζω” στο Mega, συνάντησα στον διάδρομο της ΝΕΤ -παρουσία και άλλου προσώπου- την Κική Αγγελοπούλου (όλοι γνωρίζουμε, έτσι;), η οποία με σαρκαστικό ύφος μού είπε κατά λέξη: ʽʽΑλέκο, δεν πιστεύω να μας φύγεις τώρα, πριν από τους Ολυμπιακούς. Είσαι και διαπιστευμένος…” Και ξέσπασε σε γέλια». Ο δημοσιογράφος παραδέχεται ότι δέχθηκε πρόταση από το Mega, την οποία απέρριψε, προτιμώντας να μείνει στην ΕΡΤ. Όταν όμως έφθασαν οι διαπιστεύσεις, η δική του δεν βρισκόταν πουθενά. «Ρώτησα τους καθ’ ύλην αρμοδίους, δηλαδή στο γραφείο του εντεταλμένου συμβούλου Κώστα Κέκκη, τον μέχρι πρότινος διευθυντή Παραγωγής Ειδήσεων Κίμωνα Τρουπή, τους πάντες. Τζίφος».

Μετά από αυτά ο κ. Μάρκελλος ενημέρωσε το γραφείο του Εισαγγελέα κ. Παπαγγελόπουλου, παραμονές των Ολυμπιακών, τονίζοντας πως η διαπίστευση είναι δημόσιο έγγραφο και πως, από τη στιγμή που αγνοεί την τύχη της, δεν έχει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση τής γίνει. «Επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, ό,τι και να γινόταν (π.χ. παράνομη χρήση της, τρομοκρατική ενέργεια κ.λπ.) είχα καλυφθεί».

Η υπόθεση βέβαια έχει ξεσηκώσει σάλο στην Αγία Παρασκευή, όπου οι ιθύνοντες προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Γιατί αν εξαιρέσει κανείς τις αλλαγές στη θέση του γενικού διευθυντή, σχεδόν όλα τα άλλα πρόσωπα συνεχίζουν να έχουν θέσεις ευθύνης στον μηχανισμό των ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης. Ίσως γι’ αυτό και ο Α. Μάρκελλος δηλώνει: «Και επειδή βαρέθηκα κάποιοι να οδηγούν σε απαξίωση τη δημοσιογραφική μου υπογραφή χρησιμοποιώντας το ʽʽβαθύ κράτος” που έχουν στήσει χρόνια στη δημόσια τηλεόραση, τους προειδοποιώ ότι ούτε μόνος μου είμαι ούτε στοιχεία λείπουν. Η υπόθεση αυτή δεν φέρνει σε αντιπαράθεση εμένα με την ΕΡΤ».


Σχολιάστε εδώ