Οι συμφωνίες της «κουκούλας»

Το πρόβλημα με την απαγωγή ή όχι των Πακιστανών, με τις «συλλήψεις» ή τις ανακρίσεις που διενεργήθηκαν -από ποιους άραγε- έχει πολύ ευρύτερες διαστάσεις από εκείνες που τους προσδίδει ο κομματικός ανταγωνισμός και οι πολιτικές σκοπιμότητες. Γιατί βέβαια η συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όχι μόνο δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις, αλλά εξαντλήθηκε σε διαδικαστικού τύπου επεξηγήσεις, που δεν έθιξαν την ουσία του προβλήματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι καταγγελίες και οι μεγαλοστομίες που εμπορεύθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ -που έφθασαν μάλιστα στο σημείο να «απειλήσουν» για υποβολή προτάσεως «μομφής» κατά του Γ. Βουλγαράκη- «ξεφούσκωσαν» και εκφυλίστηκαν σε τυπικές αντιπαραθέσεις.

Τι επιδιώκουν όμως να κρύψουν όλοι οι υπεύθυνοι; Γιατί αυτή η καθολική, συνένοχη σιωπή;

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Γιατί, καθώς φαίνεται, έχουν ήδη υπογραφεί μυστικές συμφωνίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες -παραβιάζοντας κάθε είδους εθνικού δικαίου και ατομικών δικαιωμάτων- επιτρέπουν την αυθαίρετη παρέμβαση ξένων υπηρεσιών και δικτύων, που εν ονόματι του δικού τους «αντιτρομοκρατικού δικαίου» μπορούν να μεταχειρίζονται τους πολίτες σαν «πράγματα», σαν όντα χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς δικαιώματα.

Μήπως μπορούν να μας πληροφορήσουν και εμάς, τους αδαείς, ο Κ. Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου;

Μήπως οφείλει έστω και τώρα να μας ενημερώσουν ο κ. πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός τι είδος δικαίου ισχύει στη χώρα μας, πριν κάποια «υπηρεσία» εμφανισθεί η ίδια για να μας διαβεβαιώσει για τις «καλές» της προθέσεις;

Ας είμαστε τουλάχιστον πληροφορημένοι, πριν μας περάσουν καμιά «κουκούλα»…

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ