Να κλείσουν οι αγγλικές βάσεις στην Κύπρο!

Η πρόκληση εναντίον του Ελληνισμού απίστευτη. Η απάντηση έπρεπε να είχε ήδη δοθεί. Στο ίδιο μήκος κύματος. Αν επιμένετε στην προβοκάτσια, οι αγγλικές βάσεις με απόφαση της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας κλείνουν.

Διαλέξτε, κύριε Μπλερ.

Αυτήν τη γλώσσα καταλαβαίνουν οι… φίλοι μας, κύριε Καραμανλή και κύριε Τάσσο Παπαδόπουλε.


Η ενημέρωση σώζει από τους σεισμούς

Και οι σωστές κατασκευές

Ο ξαφνικός μεσημεριανός επισκέπτης της περασμένης Κυριακής άφησε για μια ακόμη φορά το επισκεπτήριό του. 6,9 Ρίχτερ… θαλάσσια… Προειδοποίηση για τα χειρότερα στο επόμενο… κούνημα.

Το μήνυμα-μάθημα το ίδιο. Τα σπίτια-φύλακας μπορούν μέσα σε δευτερόλεπτα να μεταβληθούν σε φέρετρα. Επομένως η διέξοδος είναι το τι κάνεις όταν η μοίρα σημαδέψει τον τόπο μας.

Όλα αυτά τα χρόνια το δίδαγμα από τους σεισμολόγους μας είναι ότι πρόβλεψη, πρόγνωση ξεχάστε τη… Και πολύ περισσότερο προσδιορισμένη ημερομηνία, ώρα και τόπο… Επομένως η πρόληψη είναι η μοναδική ανθρώπινη λύση. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με εξαντλητική ενημέρωση και άσκηση. Με καθημερινά πεντάλεπτα απ’ όλα τα κανάλια. Και μαθήματα στα σχολεία και στον Στρατό. Και ασκήσεις παντού, όμοιες μ’ εκείνες που γίνονται στα πλοία. Εγκατάλειψη σπιτιών. Έτσι θα μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς. Να συμφιλιωθούμε μαζί τους. Και να μην πανικοβαλλόμαστε. Έτσι μόνο μπορούμε να σωθούμε.

Και παράλληλα αυστηροί έλεγχοι στην οικοδόμηση νέων κτιρίων και σπιτιών καθώς και συνεχής έλεγχος των παλιών. Και αναζήτηση νέων τρόπων κατασκευής, που θα αντέχουν στα Ρίχτερ π.χ. ξύλινα σπίτια, σιδηροκατασκευές, με γυψοσανίδες, χαμηλό ύψος, όχι γυάλινα κτίρια!

Όσο κι αν στοιχίζουν όλα αυτά, είναι σίγουρο ότι θα κοστίσουν πολύ λιγότερα από ένα χτύπημα του Εγκέλαδου.


Σχολιάστε εδώ